Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Novo Nordisk: Πρωτοβουλίες της στρατηγικής ‘Defeat Diabetes’

Novo Nordisk: Πρωτοβουλίες της στρατηγικής ‘Defeat Diabetes’

Η Novo Nordisk εγκαινιάζει μία νέα στρατηγική κοινωνικής ευθύνης για την καταπολέμηση του Σακχαρώδους Διαβήτη

Στρατηγική και μακροπρόθεσμη φιλοδοξία της Novo Nordisk είναι να παρέχει πρόσβαση σε προσιτή φροντίδα σε ευάλωτους ασθενείς σε κάθε χώρα και να επιταχύνει την πρόληψη για να σταματήσει η αύξηση του σακχαρώδη διαβήτη.

Κοπεγχάγη, Δανία, 27 Μαΐου 2020 – Σε μία εποχή οξείας παγκόσμιας ανάγκης για την υγεία, η Novo Nordisk ανακοίνωσε την έναρξη της νέας στρατηγικής εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας: «Defeat Diabetes». Η στρατηγική ενισχύει τη δέσμευση της Novo Nordisk και εισάγει νέες μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες να παρέχει πρόσβαση σε προσιτή περίθαλψη για το σακχαρώδη διαβήτη σε ευάλωτους ασθενείς σε κάθε χώρα και να διασφαλίζει ότι κανένα παιδί δεν θα πεθάνει από το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.

Σήμερα, 1 στους 11 ανθρώπους στον κόσμο πάσχει από τη νόσο του σακχαρώδους διαβήτη, ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σε 1 στους 9 έως το 2045 εάν δεν αναληφθεί άμεσα δράση.1 Ο σακχαρώδης διαβήτης επιβαρύνει σημαντικά τα συστήματα υγείας και η Novo Nordisk δεσμεύεται να συνεργαστεί με τις υγειονομικές αρχές και άλλους εταίρους στις χώρες όπου δραστηριοποιείται, για την πρόληψη και τη θεραπεία της νόσου.

«Ο σκοπός μας να νικήσουμε το σακχαρώδη διαβήτη είναι απαραίτητος τώρα περισσότερο από ποτέ, καθώς ο σακχαρώδης διαβήτης συνεχίζει να αυξάνεται και σε μια εποχή που ο κόσμος πάσχει από την πιο καταστροφική πανδημία τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Lars Fruergaard Jørgensen, Διευθύνων Σύμβουλος της Novo Nordisk. «Εκτός από την καινοτόμο ιατρική, δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε τις κοινωνίες να νικήσουν το σακχαρώδη διαβήτη επιταχύνοντας την πρόληψη ώστε να σταματήσουμε την αυξητική πορεία της νόσου παρέχοντας πρόσβαση σε προσιτή περίθαλψη σε ευάλωτους ασθενείς σε κάθε χώρα. Η ευπάθεια έχει πολλά πρόσωπα και ο σακχαρώδης διαβήτης «χτυπά» τις πιο ευάλωτες κοινότητες. Είμαι περήφανος που εντείνουμε τις προσπάθειές μας και συνεργαζόμαστε για την αντιμετώπιση της πανδημίας του σακχαρώδους διαβήτη σε μια εποχή επιτακτικής ανάγκης.”

Ως πρώτο βήμα στη φιλοδοξία μας να παρέχουμε πρόσβαση σε προσιτή ινσουλίνη σε ευάλωτους ασθενείς σε κάθε χώρα, η Novo Nordisk μειώνει την ανώτατη τιμή της ανθρώπινης ινσουλίνης από 4 δολάρια (USD) σε 3 δολάρια (USD) ανά φιαλίδιο σε 76 χώρες με χαμηλό και μεσαίο κατά κεφαλήν εισόδημα, οι οποίες είναι μέρος της υπάρχουσας εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρείας για την ινσουλίνη. Αυτό ισχύει για τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες όπως ορίζονται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), άλλες χώρες χαμηλού κατά κεφαλήν εισοδήματος όπως ορίζονται από την Παγκόσμια Τράπεζα και χώρες μεσαίου κατά κεφαλήν εισοδήματος όπου μεγάλοι πληθυσμοί τους δεν διαθέτουν επαρκή υγειονομική κάλυψη.

Για να υποστηρίξουμε τη φιλοδοξία της εταιρείας ότι κανένα παιδί δεν θα πεθάνει από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, η Novo Nordisk επεκτείνει το πρόγραμμα «Changing Diabetes in Children», ώστε να συμπεριλάβει 100.000 παιδιά έως το 2030, από 25.000 σήμερα. Το πρόγραμμα παρέχει ιατρική περίθαλψη για παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 που διαβιούν σε περιβάλλοντα χαμηλών οικονομικών και υλικών πόρων.

Ο Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και εταίρος της πρωτοβουλίας «Changing Diabetes in Children», Δρ. Naby Balde, τονίζει τον επείγοντα χαρακτήρα για δράση: «Ο σακχαρώδης διαβήτης αυξάνεται σε κάθε μέρος του κόσμου και η καλή υγεία δεν είναι μία ίση ευκαιρία για όλους τους ανθρώπους. Οι ζωές χιλιάδων παιδιών που ζουν με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 σε ευάλωτες κοινότητες έχουν σωθεί από την πρωτοβουλία «Changing Diabetes in Children». Χαιρετίζω τις προσπάθειες της Novo Nordisk να επεκτείνει σε μεγάλο βαθμό την εμβέλεια και τις ευρύτερες προσπάθειές της για να νικήσει το σακχαρώδη διαβήτη.”

Στο πλαίσιο της στρατηγικής «Defeat Diabetes», επεκτείνεται επίσης το πρόγραμμα «Partnering for Change» της εταιρείας με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και τον Δανέζικο Ερυθρό Σταυρό, που υποστηρίζει τη φροντίδα ατόμων με σοβαρές χρόνιες ασθένειες εν μέσω ανθρωπιστικών κρίσεων. Η συνεργασία υποστηρίζει την ενσωμάτωση της περίθαλψης του σακχαρώδους διαβήτη και της υπέρτασης στις παγκόσμιες υγειονομικές επιχειρήσεις του Ερυθρού Σταυρού.

Οι πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της στρατηγικής «Defeat Diabetes» της Novo Nordisk, είναι:

  • • Επέκταση του προγράμματος «Changing Diabetes in Children»: εκτιμάται η ένταξη στο πρόγραμμα για περισσότερα από 100.000 παιδιά που ζουν με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 σε περιβάλλοντα χαμηλών οικονομικών και υλικών πόρων και δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στη φροντίδα.2 Μέχρι σήμερα, η Novo Nordisk έχει βοηθήσει περισσότερα από 25.000 παιδιά μέσω του προγράμματος «Changing Diabetes in Children». Τώρα, θέτουμε στον εαυτό μας την νέα πρόκληση να προσεγγίσουμε 100.000 παιδιά έως το 2030 και να εργαστούμε σε χώρες με χαμηλούς οικονομικούς και υλικούς πόρους. Η φιλοδοξία μας είναι ξεκάθαρη: κανένα παιδί δεν πρέπει να πεθάνει από το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.
  • • Ως μέρος της υπάρχουσας δέσμευσης για την πρόσβαση στην ινσουλίνη, η Novo Nordisk μειώνει την ανώτατη τιμή της ανθρώπινης ινσουλίνης από 4 δολάρια (USD) σε 3 δολάρια (USD) ανά φιαλίδιο σε 76 χώρες με χαμηλό και μεσαίο κατά κεφαλήν εισόδημα. Αυτό ισχύει για τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες όπως ορίζονται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), άλλες χώρες χαμηλού κατά κεφαλήν εισοδήματος όπως ορίζονται από την Παγκόσμια Τράπεζα και χώρες μεσαίου κατά κεφαλήν εισοδήματος όπου οι μεγάλοι πληθυσμοί τους δεν διαθέτουν επαρκή υγειονομική κάλυψη. Επιπλέον, θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις όσον αφορά τη διανομή και την ικανότητα των υγειονομικών συστημάτων που συχνά εμποδίζουν την ινσουλίνη χαμηλού κόστους να φτάσει στα πιο ευάλωτα άτομα.
  • • Επέκταση του προγράμματος «Partnering for Change» με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και του Δανέζικου Ερυθρού Σταυρού για τη βελτίωση της χρόνιας περίθαλψης για άτομα εν μέσω ανθρωπιστικών κρίσεων. Για να υποστηρίξουμε τις πιο ευάλωτες ομάδες ασθενών, συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τους εταίρους του Ερυθρού Σταυρού τα έτη 2021-2023. Ο στόχος της συνεργασίας είναι να διασφαλίσει την ενσωμάτωση της περίθαλψης του σακχαρώδους διαβήτη και της υπέρτασης στις παγκόσμιες υγειονομικές επιχειρήσεις του Ερυθρού Σταυρού. Υποστηρίζουμε τη συγκεκριμένη δράση με δωρεά 15 εκατομμυρίων δανέζικων κορόνων (DKK).
  • • Διευρυμένες επιλογές υποστήριξης ασθενών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Η.Π.Α.). Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη που χρησιμοποιούν ινσουλίνη της Novo Nordisk και έχουν χάσει την ασφάλισή τους λόγω αλλαγής στην κατάσταση εργασίας τους, λόγω της νόσου COVID-19 δικαιούνται δωρεάν προμήθεια ινσουλίνης για 90 ημέρες μέσω του Προγράμματος Βοήθειας για Ασθενείς με Διαβήτη της Novo Nordisk.
  • • Υποστήριξη ανθρωπιστικών φορέων πρώτης γραμμής κατά τη διάρκεια της πανδημίας της νόσου COVID-19. Δωρίζουμε και στέλνουμε δωρεάν ινσουλίνη σε οργανισμούς που παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια, όπως η UNICEF, η UNRWA και οι εταίροι του Ερυθρού Σταυρού, για έξι μήνες. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το τρέχον επίπεδο παροχής ινσουλίνης σε μια εποχή που οι ανθρωπιστικές οργανώσεις καταπολεμούν την πανδημία της νόσου COVID-19. Συνεισφέρουμε επίσης οικονομικά στην έκκληση έκτακτης ανάγκης για τη νόσο COVID-19 των εταίρων μας του Ερυθρού Σταυρού. Αυτή η υποστήριξη θα συμβάλει στην εκπαίδευση παρόχων υγειονομικής περίθαλψης, στην αγορά προστατευτικού εξοπλισμού, στην αγορά ιατρικών προμηθειών, στη δημιουργία εγκαταστάσεων καραντίνας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. Η συνολική αξία της δωρεάς υπερβαίνει τα 20 εκατομμύρια δανέζικων κορόνων (DKK).
  • • Στο πλαίσιο της πρόληψης, συνεργαζόμαστε με τη UNICEF για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας στο Μεξικό και την Κολομβία, αντιμετωπίζοντας τα κενά στη γνώση και υποστηρίζοντας τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων ώστε να δράσουν αποτελεσματικά.
  • • Συνεργαζόμαστε με θεσμικούς φορείς σε περισσότερες από 25 πόλεις παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της αύξησης του επιπολασμού του σακχαρώδους διαβήτη σε αστικά περιβάλλοντα μέσω του προγράμματος συνεργασίας «Cities Changing Diabetes». Με σχεδόν τα 2/3 όλων των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη να ζουν σε αστικές περιοχές, οι πόλεις αποτελούν σημαντικό σημείο εστίασης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Διαβάστε περισσότερα για τις πρωτοβουλίες της στρατηγικής «Defeat Diabetes» της Novo Nordisk: https://www.novonordisk.com/about-novo-nordisk/defeat-diabetes.html

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Δωρεά ΠΕΦ στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης της Αθήνας

Νοvo Nordisk Hellas : Στηρίζει τις δράσεις των Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων

Πλατφόρμα ενημέρωσης για την σιδηροπενία και τη σιδηροπενική αναιμία

Για την μεγάλη σημασία του σιδήρου στην υγεία και ευεξία μας μπορούμε να ενημερωθούμε από μία ανανεωμένη πλατφόρμα μαθαίνοντας όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη σιδηροπενία και τη σιδηροπενική αναιμία . Δημιουργήθηκε , με την υποστήριξη των Vifor Pharma και GENESIS Pharma.

Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για την ορθή χρήση των φαρμάκων

«Παίρνω αυτό το φάρμακο αρκετό καιρό, δεν πειράζει να το σταματήσω για λίγο.Αποφάσισα να μην επιβαρύνω τον οργανισμό μου με πολλά φάρμακα. Θα παίρνω τη θεραπεία μου μόνο όταν αισθάνομαι κάποιο σύμπτωμα.Παίρνοντας κάθε μέρα φάρμακα, νιώθω σαν να είμαι σοβαρά άρρωστη.Όμως εγώ αισθάνομαι μια χαρά. Ας τα σταματήσω για λίγο».

Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη : Δωρεάν διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια

Το επιτυχημένο πρόγραμμα της Novartis Hellas, για την ολιστική υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού, επανέρχεται ανανεωμένο και διαδικτυακό, δίνοντας δυνατότητα συμμετοχής σε γυναίκες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. 7 Δεκεμβρίου 2020 έως 28 Φεβρουαρίου 2021 Εγγραφές στο www.eventora.gr/dynami.

ELPEN: Προσφέρει 200 tablets στους μαθητές της Σάμου 

Στη δωρεά 200 tablets για την κάλυψη των αναγκών τηλεκπαίδευσης των μαθητών της Σάμου προχώρησε η ELPEN. Με τη συγκεκριμένη δράση η εταιρεία συμβάλλει στην κάλυψη  των ιδιαίτερων αναγκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς και ο ισχυρός σεισμός που έπληξε το νησί της Σάμου στις αρχές του φετινού Νοεμβρίου.

#happyBREATHday καμπάνια: Οι ασθενείς με ΧΑΠ μπορούν να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής

happyBREATHday τιτλοφορείται η καμπάνια ενημέρωσης για την Χρόνια  Αποφρακτική  Πνευμονοπάθεια που υλοποιείται από την φαρμακευτική εταιρεία Chiesi Hellas, στο πλαίσιο της φετινής παγκόσμιας ημέρας . Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (Ε.Π.Ε.). Η ΧΑΠ είναι μια νόσος που προλαμβάνεται και ελέγχεται και οι ασθενείς με ΧΑΠ μπορούν να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής.

Η Caroline Wozniacki πρωταθλήτρια και στην διαχείριση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Ο ρόλος της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία είναι περίπλοκος και απαιτητικός και όταν κάποια  χρόνια φλεγμονώδης  νόσος της ‘’χτυπήσει την πόρτα ‘’, οι προκλήσεις αυξάνουν. Πως να διαχειριστούν την νόσο οι γυναίκες χωρίς να ξεχάσουν να ζουν ;

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Επικουρική κάλυψη και στήριξη των εφημεριών του ΕΣΥ

Οι ασθενείς που θα προσέρχονται στα εφημερεύοντα νοσοκομεία του ΕΣΥ και έπειτα από αξιολόγηση του επείγοντος της κατάστασης τους, θα διακομίζονται με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης