Greek English French German Italian
Pin It

Μια δίκη φανερώνει πόσο ενοχλημένες είναι οι μεγάλες ασφαλιστικές από το εγχείρημα των τριών ισχυρών εταιριών στον τομέα της Υγείας. Σε ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Βοστόνη αυτή την εβδομάδα, δικηγόροι προσπάθησαν να αποκαλύψουν τα μυστικά σχέδια ενός νέου εγχειρήματος για το οποίο συνεργάζονται τρεις από τις πιο ισχυρές εταιρείες του κόσμου.

Η υπόθεση αφορά κατηγορίες του Ομίλου UnitedHealth, ο οποίος ζητά από το δικαστήριο να μην επιτρέψει σε ένα πρώην στέλεχός της να εργαστεί σε ένα νέο φορέα παροχών υγείας που δημιουργήθηκε από τους Amazon, Berkshire Hathaway και JPMorgan Chase . Η UnitedHealth κατηγόρησε το στέλεχος, David William Smith, ότι απέσπασε εμπιστευτικές, αποκλειστικές πληροφορίες που θα μπορούσαν να ωφελήσουν τον νέο εργοδότη του, ενώ αυτός αρνείται ότι έχει κάνει κάτι παράνομο.

Ωστόσο, σε δύο ημέρες ακροαματικής διαδικασίας φάνηκε πόσο εκνευρισμένοι είναι εδραιωμένοι παίκτες στον τομέα της υγείας, όπως η UnitedHealth και  το παρακλάδι της Optum  για την είσοδο αυτών των τριών μεγάλων εταιρειών στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Μετά την ανακοίνωση του εγχειρήματος πριν από ένα χρόνο, έχουν γίνει μερικές ηχηρές προσλήψεις, όπως του πολύ γνωστού γιατρού,  Dr. Atul Gawande, που γράφει για το The New Yorker, ως διευθύνοντα συμβούλου, καθώς επίσης και ενός άλλου στελέχους της Comcast που εργάστηκε επίσης στο Optum.  Αν και οι εταιρίες επιμένουν ότι το εγχείρημα δεν είναι κερδοσκοπικό και έγινε για να διαχειριστεί τις ανάγκες υγείας του 1.2 εκατομμυρίων εργαζομένων τους, εκτιμάται ότι μπορεί να επεκταθεί για να εκτοπίσει καθιερωμένους παίκτες. Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon καθησύχασε ήδη μερικούς πελάτες επενδυτές στην τράπεζά του,  ότι οι τρεις εταιρικοί γίγαντες δεν θα μπουν στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Στο δικαστήριο αυτή την εβδομάδα, η Optum υποστήριξε το αντίθετο: Η επιχείρηση, που αναφέρεται είτε ως ABJ είτε ως ABC, "σύντομα θα είναι άμεσος ανταγωνιστής, αν δεν είναι ήδη".

Και η Optum, η οποία διαχειρίζεται έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους φαρμάκων και άλλες επιχειρήσεις, με έσοδα που υπερβαίνουν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, φαίνεται να χρησιμοποιεί τη νομική οδό. Την Πέμπτη, ο δικαστής έκλεισε σύντομα την αίθουσα του δικαστηρίου για να επιτρέψει σε ένα εκτελεστικό από την επιχείρηση να συζητήσει εμπιστευτικά σχέδια, σύμφωνα με το STAT, έναν ιστότοπο ειδήσεων για την υγεία. "Αυτή δεν είναι η ευκαιρία ή  ένα όχημα για να αντλήσετε πληροφορίες για κάποιον που χαρακτηρίσατε ως ανταγωνιστή", προειδοποίησε ο δικαστής Mark L. Wolf.

Οι ασφαλιστές και οι διαχειριστές παροχών φαρμακείων, που λειτουργούν ως μεσάζοντες μεταξύ εργοδοτών και εταιρειών φαρμάκων, παρακολουθούν επίσης τους εργοδότες. "Έχετε αυτή την εισροή νέων απειλών", δήλωσε ο Paul Keckley, αναλυτής της πολιτικής για την υγεία.

Δύο μεγάλοι ασφαλιστές υγείας, η Aetna και η Cigna, συγχωνεύθηκαν πρόσφατα με διαχειριστές παροχών φαρμακείων. Ο Anthem δήλωσε ότι κινήθηκε γρήγορα για να δημιουργήσει μια εσωτερική επιχείρηση, τερματίζοντας τη σχέση του με την Express Scripts , έναν διαχειριστή των φαρμακευτικών παροχών, νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί μετά την απόκτηση του Cigna.

Μέχρι πρόσφατα, οι μεγάλοι εργοδότες δεν είχαν γενικά θεωρηθεί ως ανταγωνιστές των ασφαλιστικών εταιριών και των φαρμακείων που χειρίζονται τις αξιώσεις των υπαλλήλων τους, αν και η ανακοίνωση της επιχείρησης ABJ εξέφραζε την απογοήτευση για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η πραγματική απειλή για το Optum μπορεί να είναι η Amazon, η οποία έχει ήδη κάνει κάποιες εισβολές στην επιχείρηση φαρμακείων και είναι πρόθυμη να θυσιάσει τα κέρδη καθώς χτίζει μερίδιο αγοράς. Το Optum είναι ευάλωτο λόγω του ότι οι πελάτες του -ιδίως οι εργοδότες- έχουν ελάχιστη εικόνα για τις δραστηριότητές τους, οι οποίες κυμαίνονται από υπηρεσίες δεδομένων υγείας έως παροχές φαρμακείων, δήλωσε ο Michael Turpin, πρώην διευθυντής της UnitedHealth, ο οποίος είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας USI.

 

Pin It

Cook name