Διαγωνισμοί

Παγκόσμιος διαγωνισμός για την έγκαιρη διάγνωση της φυματίωσης

Παγκόσμιος διαγωνισμός για την έγκαιρη διάγνωση της φυματίωσης

Διακρίθηκαν Έλληνες φοιτητές

10 φοιτητές και απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η ομάδα iGEM Thessaly, απέσπασαν το χρυσό μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας, που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ στη Βοστώνη.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας που ετησίως προσελκύει πάνω από 6.000 φοιτητές. Η ελληνική ομάδα διακρίθηκε για το ερευνητικό της έργο με τίτλο «ODYSSEE». Πρόκειται για τη δημιουργία ενός τεστ που μπορεί να διαγνώσει έγκαιρα τη φυματίωση. Ο κύριος στόχος είναι η εφαρμογή αυτού του τεστ στις δομές υποδοχής προσφύγων που υπάρχουν στη χώρα μας.

Η ομάδα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διαγωνίστηκε και διακρίθηκε ανάμεσα σε 375 ομάδες που ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο. Μάλιστα, το ερευνητικό έργο ODYSSEE διακρίθηκε ως το καλύτερο ερευνητικό έργο στην κατηγορία της διάγνωσης (Best Diagnostics Project). Είχε επίσης υποψηφιότητες για τα ειδικά βραβεία καλύτερης υποστηριζόμενης επιχειρηματικότητας (Best Supporting Entrepreneurship) και καλύτερης ενσωμάτωσης του κοινωνικού παράγοντα στο έργο (Best Integrated Human Practices).

Εκτός από την σημαντικότατη αυτή διάκριση, οι Έλληνες φοιτητές και απόφοιτοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με διακεκριμένους καθηγητές και ερευνητές των πανεπιστημίων της Αμερικής. Επίσης, η ομάδα επισκέφτηκε τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Βοστόνη κ. Στράτο Ευθυμίου, ο οποίος τη συνεχάρη και τόνισε τη σημαντική συνεισφορά των Ελλήνων στην επιστημονική κοινότητα της πόλης.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Συνθετικής Βιολογίας iGEM αποτελεί ιδέα του διάσημου Πανεπιστημίου ΜΙΤ. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού παρουσιάζονται ερευνητικά έργα που προτείνουν λύσεις σε σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας μέσω της Συνθετικής Βιολογίας, ενός διεπιστημονικού κλάδου που συνδέει τη Βιολογία με τη Μηχανική με στόχο την εκ νέου σύνθεση λειτουργικών βιολογικών συστημάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η παγκόσμια κατακραυγή κατά της Ρωσίας κλιμακώνεται καθώς αναδύονται φρικτές ιστορίες για τις φρικαλεότητες στην Bucha

98 νέες προσλήψεις στις ΜΕΘ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

30 νέες προσλήψεις γιατρών στο Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριάντα ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Αθηναίων. Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι οι εξής: 3 ΠΕ Ιατρών Γενικής Ιατρικής 3 ΠΕ Ιατρών Παθολόγων 2 ΠΕ Ιατρών Μαιευτήρων – Γυναικολόγων 1 ΠΕ Ιατρών Ορθοπεδικών 2 ΠΕ Ιατρών […]

Διαγωνισμός: Αποκτήσετε το βιβλίο ”Ενημέρωση Υψηλού Κινδύνου”

Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό για να αποκτήσετε ένα υπέροχο βιβλίο με τίτλο Ενημέρωση Υψηλού Κινδύνου: ΜΜΕ, Κίνδυνος και Δημόσια Υγεία,  Της Έφη Σίμου, κάνοντας Like στο Facebook του www.Life2day.gr . Ο διαγωνισμός ξεκινάει σήμερα Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στις 17 Νοεμβρίου 2014. Συμπληρώστε επίσης την παρακάτω φόρμα και η ομάδα του Life2day.gr θα επικοινωνήσει με […]