Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΕΣΑμεΑ: Συνεδρίαση για την επανεξέταση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου της ΕΕ

ΕΣΑμεΑ: Συνεδρίαση για την επανεξέταση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου της ΕΕ

ΕΣΑμεΑ: Συνεδρίαση του Τμήματος ECO της ΕΟΚΕ για την επανεξέταση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου της ΕΕ.

Στη συνεδρίαση του Τμήματος «Οικονομική και Νομισματική Ένωση, οικονομική και κοινωνική συνοχή» (ECO) της ΕΟΚΕ προέδρευσε για πρώτη φορά ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο οποίος εκλέχτηκε σε αυτή τη θέση στα τέλη Απριλίου, την Τρίτη 30 Μαΐου.

ΕΣΑμεΑ

Κατά τη διάρκεια της πρωινής συνεδρίασης παρουσιάστηκε η γνωμοδότηση «Implementation of EU macro-regional strategies (Εφαρμογή μακροπεριφερειακών στρατηγικών της ΕΕ)» με εισηγητές τους κ.κ. Stefano Palmieri (IT-II) και Δημήτρη Δημητριάδη (πρόεδρο τμήματος εξωτερικών σχέσεων).

Ενώ το απόγευμα διεξήχθη συζήτηση σχετικά με την ενδιάμεση επανεξέταση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου και τη δεύτερη δέσμη νέων ιδίων πόρων για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, μεταξύ της ευρωβουλευτού Margarida Marques, αντιπρόεδρο της Επιτροπής Προϋπολογισμών (BUDG) και του κ. Βαρδακαστάνη, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά.

Μεταξύ άλλων ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε (ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Βαρδακαστάνη επισυνάπτεται): «Η ενδιάμεση αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου μας δίνει την ευκαιρία να ενισχύσουμε τη δέσμευσή μας για κοινωνική συνοχή και οικονομική σύγκλιση. Πρέπει να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τις ανισότητες μεταξύ των κρατών μελών μας και να επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Μας δίνει την ευκαιρία να ενισχύσουμε τη δέσμευσή μας για βιωσιμότητα, να αυξήσουμε τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να υποστηρίξουμε τη μετάβαση σε μια οικονομία με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

Και πρέπει να αδράξουμε αυτή τη στιγμή για να επενδύσουμε σε τεχνολογίες αιχμής, να προωθήσουμε την καινοτομία και να γεφυρώσουμε το ψηφιακό χάσμα εντός και εκτός των συνόρων μας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ξεκλειδώσουμε νέες οικονομικές ευκαιρίες και να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω στην ψηφιακή επανάσταση.

Σε αυτό προσθέστε τις προκλήσεις της μετανάστευσης, των απειλών για την ασφάλεια και των κρίσεων δημόσιας υγείας.

Ωστόσο, καθώς ξεκινάμε αυτό το ταξίδι της ενδιάμεσης αναθεώρησης, πρέπει να έχουμε επίγνωση της ανάγκης για δημοσιονομική υπευθυνότητα και διαφάνεια. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο χρησιμοποιείται αποδοτικά και αποτελεσματικά, με ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική αποδοτικότητα. Η κατανομή των κονδυλίων θα πρέπει να καθοδηγείται από σαφείς στόχους και μετρήσιμα αποτελέσματα, τηρώντας παράλληλα τις αρχές της λογοδοσίας και της χρηστής διακυβέρνησης.

Αυτή η επικείμενη ενδιάμεση αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου μας παρέχει την ευκαιρία να αναπροσαρμόσουμε τις προτεραιότητές μας, να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα και να ενισχύσουμε την Ένωσή μας».

Η κ. Margarida Marques μεταξύ άλλων τόνισε: «Στην ΕΕ πρέπει να αναθεωρήσουμε τον Προϋπολογισμό καθώς υπάρχουν γραμμές που έχουν εξαντληθεί. Σίγουρα η ταυτότητα της Πολιτικής Συνοχής πρέπει να διατηρηθεί κατά τη διαδικασία αναθεώρησης. Χρειαζόμαστε νέους ίδιους πόρους για να χρηματοδοτήσουμε τον μηχανισμό ανάκαμψης και ανθεκτικότητας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΔΟΘ: Δυναμικό παρών στο Ευρωκοινοβούλιο για το μέλλον της επάρκειας & ασφάλειας του αίματος

Πώς η AI συμβάλλει στην ψυχιατρική περίθαλψη;

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει την ιατρική επιστήμη;

Ποιες κατηγορίες λέιζερ βελτιώνουν την ιατρική επιστήμη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΣΑμεΑ: Η συμβολή του Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

ΕΣΑμεΑ: Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ», συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Eyes of Light: 2 νέα δωρεάν εργαστήρια Θεραπευτικής Φωτογραφίας για άτομα με εμπειρία καρκίνου

Eyes of Light: Η θεραπευτική φωτογραφία αποτελεί βασικό πυλώνα των δράσεων του Eyes of Light, το οποίο είναι ο πρώτος φορέας που εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο στην κοινότητα των ανθρώπων με εμπειρία καρκίνου στην Ελλάδα.

ΚΕΦΙ: Επιστημονική Ημερίδα με θέμα "Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα"

ΚΕΦΙ: Τα κακοήθη αιματολογικά νοσήματα αποτελούν το 10% των νεοπλασιών και προσβάλουν όλες τις ηλικίες, ενώ οι θεραπείες εξελίσσονται συνεχώς και πλέον δίνουν τη δυνατότητα εξατομικευμένης προσέγγισης.