Άποψη

Γ. Λειβαδάς: Ένα μπράβο στους τεχνικούς υποστήριξης ιατρικών μηχανήματων

Γ. Λειβαδάς: Ένα μπράβο στους τεχνικούς υποστήριξης ιατρικών μηχανήματων

Γράφει για το Healthweb.gr ο Γεράσιμος Λειβαδάς -Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) .

Όλοι οι θεσμικοί άρχοντες της χώρας, οι υπουργοί, οι βουλευτές, αλλά και άλλοι, παράγοντες ή μη, αισθάνονται την ηθική υποχρέωση να συγχαίρουν, καθημερινά και δημόσια, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλης της χώρας που ασταμάτητα και πέρα από το κανονικό ωράριό τους, δίνουν όλον τους τον εαυτό για την καταπολέμηση του Κορωναϊού προς όφελος των συνανθρώπων μας που κινδυνεύουν. Σε αυτά τα επιφωνήματα για το «εύγε», ενώνουμε και εμείς ανεπιφύλακτα την δική μας φωνή.

Θα θέλαμε όμως να επιστήσουμε την προσοχή σας και σε μία ομάδα ανθρώπων που, ενώ δεν είναι μέλη της ιατρικής ή της νοσηλευτικής κοινότητος, βρίσκονται συνέχεια μέσα στα νοσοκομεία, ακόμη και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του πολύτιμου ιατρικού εξοπλισμού.

Αναφερόμαστε στους τεχνικούς υποστήριξης και service που εργάζονται στις προμηθεύτριες εταιρείες και πασχίζουν επί 24ώρου να διασφαλίζουν την απρόσκοπτη και έγκυρη λειτουργία των ιατροτεχνολογικών μηχανημάτων και συσκευών, που ακριβώς λόγω της ιατρικής κρίσης στην οποία περιδινίζεται ο κόσμος ολόκληρος, ο ρόλος τους έχει αναβαθμιστεί.

Δεν πρέπει δε να λησμονούμε, ότι πολλά νοσοκομεία αποφεύγουν να υπογράφουν συμβάσεις συντήρησης για να μειώνουν το κόστος λειτουργίας τους, ενώ πολλά μηχανήματα είναι παλαιά ακόμη και πεπερασμένης τεχνολογίας και δεν έχουν αντικατασταθεί. Δυστυχώς δε, παρά την έλλειψη προστατευτικού υλικού στην ελεύθερη αγορά (μάσκες, ποδιές κ.α.), τα νοσοκομεία αρνούνται να τους τα παρέχουν, με την δικαιολογία ότι τα έχουν μόνο για το ιατρικό και νοσηλευτικό τους προσωπικό.

Αφανείς ήρωες λοιπόν της διπλανής πόρτας, απλοί άνθρωποι, τεχνικοί, που κινούνται ανάμεσά μας, άνθρωποι που αγωνίζονται με υψηλό αίσθημα ευθύνης για ένα έργο τόσο νευραλγικό, με συνέπειας και ήθος, άνθρωποι που διακινδυνεύουν την ζωή τους και κατά συνέπεια, αυτήν των δικών τους οικογενειών. Άνθρωποι που ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά και απαιτείται από αυτούς να σηκώσουν στις πλάτες τους ένα έργο τεράστιας σημασίας που δεν φαίνεται παρά μόνον όταν ένα μηχάνημα παύσει ξαφνικά να λειτουργεί.

Η κοινωνία μας θα ξεπεράσει τελικά την θύελλα του Κοροναϊού. Ένα μέρος αυτής της επιτυχίας θα οφείλεται σε αυτούς αόρατους πρωταγωνιστές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αιμοδοσία του Bloode Υπό την Αιγίδα της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Δημόσιο ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Πυλαίας Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κακή διαχείριση της υπόθεσης ελλείψεων των ηπαρινών από τον ΕΟΦ

Κακή διαχείριση της υπόθεσης ελλείψεων των ηπαρινών  έχει κάνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ο οποίος ευθύνεται ως αρμόδια ρυθμιστική αρχή του κράτους και αντί να αντιδράσει άμεσα στέλνοντας επιστολή στο Υπουργείο Yγείας για να γνωστοποιήσει το ενδεχόμενο ανεπαρκούς κάλυψης των ασθενών ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της ηπαρίνης , άφησε να αγοραστούν από το ΙΦΕΤ  15.000 συσκευασίες κλασικής ηπαρίνης (5.000 με 150 ευρώ/συσκευασία και 10.000 με 200 ευρώ/συσκευασία), ενώ έχει ήδη δοθεί εντολή για διερεύνηση αγοράς άλλων 35.000 με άγνωστη τιμή  προς το παρόν. Οι ευθύνες της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης.

Πνευμονικός Όζος: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται;

Ως πνευμονικό όζο, ονομάζουμε μια μικρού μεγέθους στρογγυλή σκίαση στον πνεύμονα, που μπορεί να εμφανιστεί είτε ως μία μεμονωμένη (ονομάζεται αλλιώς και μονήρης), είτε με τη μορφή πολλαπλών σκιάσεων (πολλαπλοί όζοι).

ΠΟΑμΣΚΠ: 30 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης

ΠΟΑμΣΚΠ: Η παγκόσμια εκστρατεία MS Connections, με μότο “I connect – We connect” , έχει στόχο να ενδυναμώσει τα άτομα που πάσχουν μέσα από την σύνδεσή τους με τον εαυτό τους, το στενό περιβάλλον τους, την ευρύτερη Κοινωνία , την Ερευνητική και Ιατρική Κοινότητα και την Πολιτεία.

ΕΣΑμεΑ: Παράταση για τα μηχανογραφικά υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις

ΕΣΑμεΑ: Μετά την παρέμβαση της ΕΣΑμεΑ, παράταση πήρε η υποβολής ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ακαδημαϊκού έτους 2023 - 2024 σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων.