Editorial

Πωλήσεις φαρμάκων : Παράξενες καθυστερήσεις στον ΕΟΦ. Της Νικολέτας Ντάμπου

Πωλήσεις φαρμάκων : Παράξενες καθυστερήσεις στον ΕΟΦ. Της Νικολέτας Ντάμπου

Της Νικολέτας Ντάμπου

Πωλήσεις φαρμάκων: Στις αρχές κάθε χρόνου ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αναρτούσε τις πωλήσεις φαρμάκων στην ιστοσελίδα του και υπήρχε μία ενημέρωση για τις πωλήσεις φαρμάκων , τον όγκο τους , τα νοσοκομειακά . Το 2016 οι πωλήσεις αναρτήθηκαν μέσα στον δεκαπενταύγουστο με λάθος στοιχεία με διαφορά ακόμα ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Αυτά τα στοιχεία λαμβάνονταν υπόψιν από τους διεθνείς οργανισμούς , ερευνητές , το υπουργείο υγείας και γενικά απ΄ όποιον θέλει να έχει μία εικόνα από επίσημη πηγή η οποία είναι ο ΕΟΦ Ελλάδος . Με αυτά τα δεδομένα υπολογίζεται το rebate , το claw back και όλες οι επιβαρύνσεις στην αλυσίδα του φαρμάκου . Θα έπρεπε να είχαν ανακοινωθεί από τις αρχές του χρόνου για να ενημερωθούμε . Μαθαίνουμε όμως ότι ενόψει μελετών που θα ανακοινωθούν από συνδέσμους εταιρειών , τα στοιχεία αυτά δίνονται στις εταιρίες που τις συντάσσουν. Πρέπει όμως η εικόνα από πριν να είναι γνωστή σ΄ όλους και όχι μόνο σε μερικούς .

Μπορεί όπως λέει και το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ όλα τα έργα πληροφορικής του ΕΟΦ να ανατίθενται μόνο σε μία εταιρεία αλλά παρ’ όλα αυτά να ΜΗΝ επικοινωνούν μεταξύ τους , όμως οι πωλήσεις φαρμάκων που συλλέγονται αυτόματα και άμεσα πρέπει να δημοσιοποιούνται και μάλιστα έγκαιρα . Αλλιώς οι καθυστερήσεις αυτές σε συνδυασμό με μελέτες που θα ανακοινωθούν σε λίγες μέρες δημιουργούν αρνητικούς συνειρμούς …

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτά είναι τα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού με πιστοποιητικό 

Αποκλειστική συνέντευξη: Ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δ.Φιλίππου μιλάει για τα ‘καυτά’ θέματα του κοροναϊού και της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης

ΕΟΦ: Η εφοδιαστική αλυσίδα, γιατροί & ασθενείς δεν βοηθάνε στον εντοπισμό των ελλείψεων

Φαρμακευτικές δαπάνες: Ζημιώθηκε το δημόσιο και πόσο;

Πολυεθνικές φαρμακευτικές: προτίθενται να προχωρήσουν σε ανακεφαλαιοποίηση των οφειλών του ελληνικού δημοσίου

Μάριος Σαλμάς: Αυστηρές ποινές στις φαρμακευτικές που δεν προμηθεύουν την ελληνική αγορά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Με μύθους και με ψέματα δεν κάνεις εξοικονόμηση, μόνο σπατάλες και υπερχρεωμένα νοσοκομεία

Επιτέλους οι ιθύνοντες στο υπουργείο υγείας είδαν αυτό που όλοι οι άλλοι γνωρίζουν δηλαδή όλοι οι απλοί πολίτες και οι ασθενείς. Ότι τα νοσοκομεία έχουν  ξεμείνει από πόρους και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα αλλά ακόμα και σε φάρμακα.

Λιτότητα και στην Υγεία προβλέπει το νέο Μεσοπρόθεσμο

Ο αναπληρωτής υπουργός Oικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης με την εγκύκλιο  κατάρτισης του νέου Μεσοπρόθεσμου για την περίοδο (2023 -2026) ζήτησε την αυστηρή συγκράτηση των δαπανών σε όλα τα υπουργεία και τους φορείς της γενικής κυβέρνησης, προκειμένου να επιτευχθούν οι νέοι δημοσιονομικοί στόχοι για τα πλεονάσματα που επανέρχονται από το 2023.

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν αντικαθίστανται από real time ελέγχους ή  ηλεκτρονικών αρχείων

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν μπορούν να αντικατασταθούν από τους real time ελέγχους ή ελέγχους ηλεκτρονικών αρχείων, όπως στοχεύουν να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με όσα είπε η Θεανώ Καρποδίνη αλλά και ο Υπουργός Υγείας κατά την ομιλία τους στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για την ανανέωση της θητείας της προσωρινής Διοικήτρια του Οργανισμού.