Editorial

Πωλήσεις φαρμάκων : Παράξενες καθυστερήσεις στον ΕΟΦ. Της Νικολέτας Ντάμπου

Πωλήσεις φαρμάκων : Παράξενες καθυστερήσεις στον ΕΟΦ. Της Νικολέτας Ντάμπου

Της Νικολέτας Ντάμπου

Πωλήσεις φαρμάκων: Στις αρχές κάθε χρόνου ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αναρτούσε τις πωλήσεις φαρμάκων στην ιστοσελίδα του και υπήρχε μία ενημέρωση για τις πωλήσεις φαρμάκων , τον όγκο τους , τα νοσοκομειακά . Το 2016 οι πωλήσεις αναρτήθηκαν μέσα στον δεκαπενταύγουστο με λάθος στοιχεία με διαφορά ακόμα ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Αυτά τα στοιχεία λαμβάνονταν υπόψιν από τους διεθνείς οργανισμούς , ερευνητές , το υπουργείο υγείας και γενικά απ΄ όποιον θέλει να έχει μία εικόνα από επίσημη πηγή η οποία είναι ο ΕΟΦ Ελλάδος . Με αυτά τα δεδομένα υπολογίζεται το rebate , το claw back και όλες οι επιβαρύνσεις στην αλυσίδα του φαρμάκου . Θα έπρεπε να είχαν ανακοινωθεί από τις αρχές του χρόνου για να ενημερωθούμε . Μαθαίνουμε όμως ότι ενόψει μελετών που θα ανακοινωθούν από συνδέσμους εταιρειών , τα στοιχεία αυτά δίνονται στις εταιρίες που τις συντάσσουν. Πρέπει όμως η εικόνα από πριν να είναι γνωστή σ΄ όλους και όχι μόνο σε μερικούς .

Μπορεί όπως λέει και το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ όλα τα έργα πληροφορικής του ΕΟΦ να ανατίθενται μόνο σε μία εταιρεία αλλά παρ’ όλα αυτά να ΜΗΝ επικοινωνούν μεταξύ τους , όμως οι πωλήσεις φαρμάκων που συλλέγονται αυτόματα και άμεσα πρέπει να δημοσιοποιούνται και μάλιστα έγκαιρα . Αλλιώς οι καθυστερήσεις αυτές σε συνδυασμό με μελέτες που θα ανακοινωθούν σε λίγες μέρες δημιουργούν αρνητικούς συνειρμούς …

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτά είναι τα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού με πιστοποιητικό 

Αποκλειστική συνέντευξη: Ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δ.Φιλίππου μιλάει για τα ‘καυτά’ θέματα του κοροναϊού και της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης

ΕΟΦ: Η εφοδιαστική αλυσίδα, γιατροί & ασθενείς δεν βοηθάνε στον εντοπισμό των ελλείψεων

Φαρμακευτικές δαπάνες: Ζημιώθηκε το δημόσιο και πόσο;

Πολυεθνικές φαρμακευτικές: προτίθενται να προχωρήσουν σε ανακεφαλαιοποίηση των οφειλών του ελληνικού δημοσίου

Μάριος Σαλμάς: Αυστηρές ποινές στις φαρμακευτικές που δεν προμηθεύουν την ελληνική αγορά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα έργα για την Υγεία που τροποποιούνται ή απεντάσσονται από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ποια έργα για την Υγεία θα υλοποιηθούν τελικά  μέχρι το τέλος του 2025 από το Ταμείο Ανάκαμψης;. Η Ευρωπαϊκή  Ένωση για να συγκρατήσει τις απώλειες που είχαν τα κράτη -μέλη της, λόγω του κορωνοϊού και μετά από πολλές ενστάσεις σύστησε το Ταμείο Ανάκαμψης με το οποίο τα χρηματοδοτεί.

Η λύση των απογευματινών χειρουργείων δεν φαίνεται να είναι η πιο ρεαλιστική

Πολύς λόγος γίνεται για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων από 1ης Μαρτίου . Συνεχώς ανακύπτουν όμως προβλήματα τα οποία δεν φαίνεται ν’ αντιμετωπίζονται ρεαλιστικά.

Διαγωνισμός για διοικητές ΥΠΕ και Νοσοκομείων: Στοίχημα αλά ΟΠΑΠ ή πραγματικές διαδικασίες ΑΣΕΠ

Ο αριθμός των υποψηφίων διοικητών – υποδιοικητών ΥΠΕ και νοσοκομείων δεν ήταν τόσο μεγάλος όσο αναμενόταν.Τα « ειδικά» πτυχία που απαιτούσε η πρόσκληση ενδιαφέροντος και η « ειδική» προϋπηρεσία απέτρεψε πάρα πολλούς να δηλώσουν αφού τα εξέλαβαν ως σημάδια για συγκεκριμένους υποψήφιους που θα επανατοποθετηθούν νόμιμα αυτή τη φορά.

Ο  ΕΟΦ ανακοίνωσε τις πωλήσεις των φαρμάκων μετά από 3 χρόνια και τα ποσά είναι λάθος

Τελικά μέχρι να ανακοινώσει ο ΕΟΦ τις πωλήσεις των φαρμάκων ( μετά από  3 χρόνια και συνεχή δημοσιεύματα του healthweb) , οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 17,66 % από το 2020 έως το 2023. Δεν μπορούμε να είμαστε όμως και σίγουροι για τα ποσά της φαρμακευτικής δαπάνης αφού αυτά που αναγράφονται είναι λάθος! Ναι, μετά […]

Αληθεύει ότι προϋπολογισμοί είναι χαμηλότεροι των πραγματικών δαπανών στα νοσοκομεία στο τέλος του 2023;

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο υγείας ότι τα  νοσοκομεία θα έχουν για πρώτη φορά τους προϋπολογισμούς τους από την αρχή του έτους και με αυτό τον τρόπο θα ωφεληθεί και το σύστημα υγείας και οι ασθενείς.