Editorial

Δικαίωση του healthweb.gr για τα σκάνδαλα στο ΕΚΑΠΤΥ & την καταγγελία του Χ. Παπαδάκη

Δικαίωση του healthweb.gr για τα σκάνδαλα στο ΕΚΑΠΤΥ & την καταγγελία του Χ. Παπαδάκη

Της Νικολέτας Ντάμπου 

Δικαιώνεται η αποκάλυψη του healthweb.gr ( διαβάστε εδώ ) για την αποπομπή του προέδρου του ΕΚΑΠΤΥ Χάρη Παπαδάκη και την καταγγελία που έκανε με ανοικτή επιστολή για σκάνδαλα στο ΕΚΑΠΤΥ.

Να θυμίσω, ότι η  ανοικτή επιστολή, όπως σας έχω ήδη γράψει , ήταν αναρτημένη στο site του ΕΚΑΠΤΥ www.ekapty.gr/category/news/ και την κατέβασαν στις 5 Οκτωβρίου το βράδυ.

Δέκα μέρες μετά την αποκάλυψη του healthweb.gr για την αποπομπή του προέδρου του ΕΚΑΠΤΥ και την καταγγελία που έκανε με ανοικτή επιστολή για τεράστια σκάνδαλα στο ΕΚΑΠΤΥ και για τις πιέσεις που δεχόταν ο Χάρης Παπαδάκης τόσο από τον Υπουργό Υγείας αλλά και την πρόεδρο του ΕΟΦ ώστε να κουκουλώσει την κατάχρηση πόρων του Υπουργείων Εξωτερικών αλλά και έγκρισης και διαχείρισης επιδοτήσεων προσχηματικών προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ καθώς και της απώλειας πόρων του ίδιου του φορέα εξ αιτίας κακοδιαχείρισης αλλά και της έκδοσης Πλαστών και παραποιημένων πιστοποιητικών προς Τουρκικές εταιρείες καθώς και της έκδοσης δεκάδων ατεκμηρίωτων και πλαστών γνωμοδοτήσεων για τιμές ιατροτεχνολογικών προϊόντων προς την ΕΠΥ και τον ΕΟΠΥΥ , που ο πλειοψηφών μέτοχος ΕΟΦ κατά την Γενική Συνέλευση του 2015 προσπάθησε να συγκαλύψει . ( Διαβάστε περισσότερα εδώ ) , Ενώ, είχαμε πει στο healthweb ότι θα καταθέσει ο κ. Παπαδάκης μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και προς την Γενική Γραμματεία Διαφθοράς , επικράτησε πανικός στα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης αλλά και στα πολιτικά κόμματα .

Να σημειώσουμε , ότι στην Εξεταστική στην Βουλή ζητούν οι βουλευτές Εύη Χριστοφιλοπούλου και Κώστας Μπαργιώτας να πάνε τα εν λόγω σκάνδαλα του ΕΚΑΠΤΥ.

Απάντηση του Υπουργείου Υγείας 

Η απάντηση που έδωσαν με μία κοινή δήλωση χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην ‘’ Εφημερίδα των Συντακτών” είναι ότι ήταν διοικητικά ανίκανος ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης της Τεχνολογίας και της Ποιότητας στην Υγεία (ΕΚΑΠΤΥ) κ. Χάρης Παπαδάκης και γι’ αυτό προχώρησαν στην αποπομπή του .

Εάν κανείς συμφωνήσει με την εφημερίδα και την δήλωση των παραπάνω αξιωματούχων, αναρωτιέται γιατί η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ο ΕΟΦ δεν διαφωνούσαν με τον πρώην πρόεδρο του ΕΚΑΠΤΥ , ένα χρόνο πριν αλλά αντίθετα το Υπουργείο Υγείας ψήφισε ένα νόμο για τις προμήθειες ο οποίος ήταν αποκλειστικής έμπνευσης του κύριου Χάρη Παπαδάκη ο οποίος για να υλοποιήσει τα σχέδια του , κατάργησε το ΕΚΑΠΤΥ και την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) δημιουργώντας την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ). Μέχρι στιγμής όμως το μόνο αποτελέσματα είναι να μην λειτουργεί το ΕΚΑΠΤΥ , να μην λειτουργεί η ΕΠΥ και το χειρότερο όλων ούτε η ίδια η ΕΚΑΠΥ .

Τα νοσοκομεία λόγω αυτής της μη λειτουργίας έχουν μείνει χωρίς φάρμακα και υλικά δημιουργώντας ασφυξία και κακή παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς . Πρέπει να μάθουμε επιτέλους ποια είναι η αλήθεια … αυτή του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΦ ή αυτή του πρώην προέδρου του ΕΚΑΠΤΥ ο οποίος όπως σας έχω αποκαλύψει πρώτη στο Editorial μου (Διαβάστε εδώ ) , κατήγγειλε στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 τα τεράστια σκάνδαλα στην Υγεία. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Γ. Λειβαδάς στο Healthweb: Οι παράνομες προμήθειες στα νοσοκομεία συνεχίζονται κυρίως στο ‘Ιπποκράτειο’ και ’ Ευαγγελισμό ‘

Κατεπείγουσα απόφαση Κικίλια για άρση αναστολής αδειών των γιατρών μετά το ρεπορτάζ του healthwebgr

Ακριβοπληρώνουν τα νοσοκομεία τις δωρεές αναπνευστήρων για τον κορωνοϊό

Με την έκρηξη της πανδημίας, παρατηρήθηκε μια έξαρση εκδήλωσης δωρεών (Οργανισμών, Ιδρυμάτων, Φορέων, Εταιρειών, Ιδιωτών, Ενώσεων κ.λ.π ) προς το ΕΣΥ για την αντιμετώπιση των κλινικών αναγκών. Μεταξύ των μηχανημάτων στις δωρεές υπήρχαν και οι “περίφημοι” και “ πολυσυζητημένοι “ αναπνευστήρες.

Η κρίση του κορωνοϊού ανοίγει τον δρόμο για την μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας

Το γερασμένο πλέον Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο  δημιουργήθηκε την δεκαετία του ’80 αποτελώντας σπουδαία  καινοτομία είναι σήμερα κατά κοινή παραδοχή ακριβό και ασύμφορο, γεγονός που δείχνει ότι απαιτούνται άμεσα μεταρρυθμίσεις για  να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του και να υπηρετεί τον ασθενή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΕΟΠΥΥ : Έρχεται η κατάργηση της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α.;

Για την  Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης στον νόμο  ν.3918/11 και το  άρθρο 21 στις αρμοδιότητες του Προέδρου ΕΟΠΥΥ  παρ.και θ. αναφέρετο  ότι « Παραγγέλλει στην ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. τη διενέργεια τακτικών επιθεωρήσεων και ελέγχων στις οργανικές μονάδες του Οργανισμού.  Εποπτεύει και συντονίζει τις Υπηρεσίες της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. και αναθέτει σε δύο (2) δικηγόρους που ασχολούνται […]

Για τα νοσοκομειακά φάρμακα το ΙΦΕΤ θα επιχορηγείται από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας

Νοσοκομειακά φάρμακα:  Το ΙΦΕΤ  θα επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας για τα νοσοκομειακά φάρμακα μετά από  τροποποίηση του νόμου 4512/18 .

ΕΟΠΥΥ: Έρχονται νέοι χρυσοπληρωμένοι ειδικοί σύμβουλοι και γραμματείς

Της Νικολέτας Ντάμπου ΕΟΠΥΥ: Η δημιουργία αυτοτελούς τμήματος γραμματείας που υπάγεται στην Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ καθώς και τρεις θέσεις ειδικών συμβούλων, ορίστηκε στον Νόμο 4722/2020 «Κύρωση: α) της από 10.8.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Επείγουσες ρυθμίσεις αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού COVID-19, στήριξης της αγοράς εργασίας….»που ψηφίστηκε στις […]

Serialization φάρμακα: Ο Βασίλης Κικίλιας έχει μπλοκάρει τον οργανισμό διαχείρισης των φαρμάκων ( NMVO)

Της Νικολέτας Ντάμπου Serialization φάρμακα : Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες από το 2019 εφαρμόζουν το serialization για την ιχνηλάτηση των ψευδεπίγραφων φαρμάκων . Το serialization εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη εκτός από την Ελλάδα και την Ιταλία καθώς είναι οι χώρες οι οποίες ζήτησαν και πήραν παράταση δυσκολεύοντας τις εξαγωγές των φαρμάκων που παράγουν. Να σημειώσουμε ότι το […]