Editorial

Δικαίωση του healthweb.gr για τα σκάνδαλα στο ΕΚΑΠΤΥ & την καταγγελία του Χ. Παπαδάκη

Δικαίωση του healthweb.gr για τα σκάνδαλα στο ΕΚΑΠΤΥ & την καταγγελία του Χ. Παπαδάκη

Της Νικολέτας Ντάμπου 

Δικαιώνεται η αποκάλυψη του healthweb.gr ( διαβάστε εδώ ) για την αποπομπή του προέδρου του ΕΚΑΠΤΥ Χάρη Παπαδάκη και την καταγγελία που έκανε με ανοικτή επιστολή για σκάνδαλα στο ΕΚΑΠΤΥ.

Να θυμίσω, ότι η  ανοικτή επιστολή, όπως σας έχω ήδη γράψει , ήταν αναρτημένη στο site του ΕΚΑΠΤΥ www.ekapty.gr/category/news/ και την κατέβασαν στις 5 Οκτωβρίου το βράδυ.

Δέκα μέρες μετά την αποκάλυψη του healthweb.gr για την αποπομπή του προέδρου του ΕΚΑΠΤΥ και την καταγγελία που έκανε με ανοικτή επιστολή για τεράστια σκάνδαλα στο ΕΚΑΠΤΥ και για τις πιέσεις που δεχόταν ο Χάρης Παπαδάκης τόσο από τον Υπουργό Υγείας αλλά και την πρόεδρο του ΕΟΦ ώστε να κουκουλώσει την κατάχρηση πόρων του Υπουργείων Εξωτερικών αλλά και έγκρισης και διαχείρισης επιδοτήσεων προσχηματικών προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ καθώς και της απώλειας πόρων του ίδιου του φορέα εξ αιτίας κακοδιαχείρισης αλλά και της έκδοσης Πλαστών και παραποιημένων πιστοποιητικών προς Τουρκικές εταιρείες καθώς και της έκδοσης δεκάδων ατεκμηρίωτων και πλαστών γνωμοδοτήσεων για τιμές ιατροτεχνολογικών προϊόντων προς την ΕΠΥ και τον ΕΟΠΥΥ , που ο πλειοψηφών μέτοχος ΕΟΦ κατά την Γενική Συνέλευση του 2015 προσπάθησε να συγκαλύψει . ( Διαβάστε περισσότερα εδώ ) , Ενώ, είχαμε πει στο healthweb ότι θα καταθέσει ο κ. Παπαδάκης μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και προς την Γενική Γραμματεία Διαφθοράς , επικράτησε πανικός στα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης αλλά και στα πολιτικά κόμματα .

Να σημειώσουμε , ότι στην Εξεταστική στην Βουλή ζητούν οι βουλευτές Εύη Χριστοφιλοπούλου και Κώστας Μπαργιώτας να πάνε τα εν λόγω σκάνδαλα του ΕΚΑΠΤΥ.

Απάντηση του Υπουργείου Υγείας 

Η απάντηση που έδωσαν με μία κοινή δήλωση χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην ‘’ Εφημερίδα των Συντακτών” είναι ότι ήταν διοικητικά ανίκανος ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης της Τεχνολογίας και της Ποιότητας στην Υγεία (ΕΚΑΠΤΥ) κ. Χάρης Παπαδάκης και γι’ αυτό προχώρησαν στην αποπομπή του .

Εάν κανείς συμφωνήσει με την εφημερίδα και την δήλωση των παραπάνω αξιωματούχων, αναρωτιέται γιατί η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ο ΕΟΦ δεν διαφωνούσαν με τον πρώην πρόεδρο του ΕΚΑΠΤΥ , ένα χρόνο πριν αλλά αντίθετα το Υπουργείο Υγείας ψήφισε ένα νόμο για τις προμήθειες ο οποίος ήταν αποκλειστικής έμπνευσης του κύριου Χάρη Παπαδάκη ο οποίος για να υλοποιήσει τα σχέδια του , κατάργησε το ΕΚΑΠΤΥ και την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) δημιουργώντας την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ). Μέχρι στιγμής όμως το μόνο αποτελέσματα είναι να μην λειτουργεί το ΕΚΑΠΤΥ , να μην λειτουργεί η ΕΠΥ και το χειρότερο όλων ούτε η ίδια η ΕΚΑΠΥ .

Τα νοσοκομεία λόγω αυτής της μη λειτουργίας έχουν μείνει χωρίς φάρμακα και υλικά δημιουργώντας ασφυξία και κακή παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς . Πρέπει να μάθουμε επιτέλους ποια είναι η αλήθεια … αυτή του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΦ ή αυτή του πρώην προέδρου του ΕΚΑΠΤΥ ο οποίος όπως σας έχω αποκαλύψει πρώτη στο Editorial μου (Διαβάστε εδώ ) , κατήγγειλε στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 τα τεράστια σκάνδαλα στην Υγεία. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Γ. Λειβαδάς στο Healthweb: Οι παράνομες προμήθειες στα νοσοκομεία συνεχίζονται κυρίως στο ‘Ιπποκράτειο’ και ’ Ευαγγελισμό ‘

Κατεπείγουσα απόφαση Κικίλια για άρση αναστολής αδειών των γιατρών μετά το ρεπορτάζ του healthwebgr

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νοσοκομεία : Το Υπ. Υγείας ‘ πάγωσε’ την χρηματοδότηση του ΙΦΕΤ για προμήθεια φαρμάκων υψηλού κόστους;

Το Υπουργείο Υγείας  έχει καθυστερήσει  τέσσερις μήνες την χρηματοδότηση του ΙΦΕΤ , για την  προμήθεια των  φαρμάκων υψηλού κόστους στα  δημόσια νοσοκομεία .

Γιατί καθυστερούν τα εμβόλια, τι φταίει; Υπάρχει λύση;

Η Eυρωπαϊκή Επιτροπή καλούσε τον Απρίλιο τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν ότι οι Ευρωπαίοι θα έχουν πρόσβαση σε βασικά φάρμακα κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Η πανδημία είχε αναδείξει σημαντικές προκλήσεις σε ό,τι αφορά στην διασφάλιση του εφοδιασμού με τα αναγκαία κρίσιμα φάρμακα, καθώς και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει μία τέτοια πανδημία στην αλυσίδα εφοδιασμού των φαρμάκων στην ΕΕ.

Φαρμακευτική πολιτική στην Ελλάδα : Η αναζήτηση της αποτελεσματικότητας είναι η μόνη επιλογή

Η φαρμακευτική πολιτική στην Ελλάδα, μετά την ραγδαία αύξηση των φαρμακευτικών  δαπανών την δεκαετία του 1990 μέχρι και το  2007 καθώς αυξάνονταν  με πολύ ταχύτερο ρυθμό από το ΑΕΠ ,έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια για να περιορίσει τις φαρμακευτικές δαπάνες, μειώνοντας τις τιμές και  μετατοπίζοντας μέρος του κόστους ,ειδικότερα στους ασθενείς. 

Πότε θα έρθουν πραγματικά τα εμβόλια covid-19 στην Ελλάδα;

Η κλινική αποτελεσματικότητα των εμβολίων για τον κορωνοϊό, διαφαίνεται ότι θα βοηθήσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, να ανταπεξέλθει στις δυσάρεστες και θανατηφόρες συνέπειες της πανδημίας .