Editorial

Δικαίωση του healthweb.gr για τα σκάνδαλα στο ΕΚΑΠΤΥ & την καταγγελία του Χ. Παπαδάκη

Δικαίωση του healthweb.gr για τα σκάνδαλα στο ΕΚΑΠΤΥ & την καταγγελία του Χ. Παπαδάκη

Της Νικολέτας Ντάμπου 

Δικαιώνεται η αποκάλυψη του healthweb.gr ( διαβάστε εδώ ) για την αποπομπή του προέδρου του ΕΚΑΠΤΥ Χάρη Παπαδάκη και την καταγγελία που έκανε με ανοικτή επιστολή για σκάνδαλα στο ΕΚΑΠΤΥ.

Να θυμίσω, ότι η  ανοικτή επιστολή, όπως σας έχω ήδη γράψει , ήταν αναρτημένη στο site του ΕΚΑΠΤΥ www.ekapty.gr/category/news/ και την κατέβασαν στις 5 Οκτωβρίου το βράδυ.

Δέκα μέρες μετά την αποκάλυψη του healthweb.gr για την αποπομπή του προέδρου του ΕΚΑΠΤΥ και την καταγγελία που έκανε με ανοικτή επιστολή για τεράστια σκάνδαλα στο ΕΚΑΠΤΥ και για τις πιέσεις που δεχόταν ο Χάρης Παπαδάκης τόσο από τον Υπουργό Υγείας αλλά και την πρόεδρο του ΕΟΦ ώστε να κουκουλώσει την κατάχρηση πόρων του Υπουργείων Εξωτερικών αλλά και έγκρισης και διαχείρισης επιδοτήσεων προσχηματικών προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ καθώς και της απώλειας πόρων του ίδιου του φορέα εξ αιτίας κακοδιαχείρισης αλλά και της έκδοσης Πλαστών και παραποιημένων πιστοποιητικών προς Τουρκικές εταιρείες καθώς και της έκδοσης δεκάδων ατεκμηρίωτων και πλαστών γνωμοδοτήσεων για τιμές ιατροτεχνολογικών προϊόντων προς την ΕΠΥ και τον ΕΟΠΥΥ , που ο πλειοψηφών μέτοχος ΕΟΦ κατά την Γενική Συνέλευση του 2015 προσπάθησε να συγκαλύψει . ( Διαβάστε περισσότερα εδώ ) , Ενώ, είχαμε πει στο healthweb ότι θα καταθέσει ο κ. Παπαδάκης μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και προς την Γενική Γραμματεία Διαφθοράς , επικράτησε πανικός στα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης αλλά και στα πολιτικά κόμματα .

Να σημειώσουμε , ότι στην Εξεταστική στην Βουλή ζητούν οι βουλευτές Εύη Χριστοφιλοπούλου και Κώστας Μπαργιώτας να πάνε τα εν λόγω σκάνδαλα του ΕΚΑΠΤΥ.

Απάντηση του Υπουργείου Υγείας 

Η απάντηση που έδωσαν με μία κοινή δήλωση χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην ‘’ Εφημερίδα των Συντακτών” είναι ότι ήταν διοικητικά ανίκανος ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης της Τεχνολογίας και της Ποιότητας στην Υγεία (ΕΚΑΠΤΥ) κ. Χάρης Παπαδάκης και γι’ αυτό προχώρησαν στην αποπομπή του .

Εάν κανείς συμφωνήσει με την εφημερίδα και την δήλωση των παραπάνω αξιωματούχων, αναρωτιέται γιατί η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ο ΕΟΦ δεν διαφωνούσαν με τον πρώην πρόεδρο του ΕΚΑΠΤΥ , ένα χρόνο πριν αλλά αντίθετα το Υπουργείο Υγείας ψήφισε ένα νόμο για τις προμήθειες ο οποίος ήταν αποκλειστικής έμπνευσης του κύριου Χάρη Παπαδάκη ο οποίος για να υλοποιήσει τα σχέδια του , κατάργησε το ΕΚΑΠΤΥ και την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) δημιουργώντας την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ). Μέχρι στιγμής όμως το μόνο αποτελέσματα είναι να μην λειτουργεί το ΕΚΑΠΤΥ , να μην λειτουργεί η ΕΠΥ και το χειρότερο όλων ούτε η ίδια η ΕΚΑΠΥ .

Τα νοσοκομεία λόγω αυτής της μη λειτουργίας έχουν μείνει χωρίς φάρμακα και υλικά δημιουργώντας ασφυξία και κακή παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς . Πρέπει να μάθουμε επιτέλους ποια είναι η αλήθεια … αυτή του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΦ ή αυτή του πρώην προέδρου του ΕΚΑΠΤΥ ο οποίος όπως σας έχω αποκαλύψει πρώτη στο Editorial μου (Διαβάστε εδώ ) , κατήγγειλε στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 τα τεράστια σκάνδαλα στην Υγεία. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γ. Λειβαδάς στο Healthweb: Οι παράνομες προμήθειες στα νοσοκομεία συνεχίζονται κυρίως στο ‘Ιπποκράτειο’ και ’ Ευαγγελισμό ‘

Κατεπείγουσα απόφαση Κικίλια για άρση αναστολής αδειών των γιατρών μετά το ρεπορτάζ του healthwebgr

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κρίσιμα ερωτήματα πριν ξεκινήσει η προμήθεια του υγειονομικού εξοπλισμού από το RRF

Θέτουμε κρίσιμα ερώτημα πριν ξεκινήσει η προμήθεια υγειονομικού εξοπλισμού από το RRF για τη μεταρρύθμιση του συστήματος της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης , ώστε να μην υπάρχει και νέα σπατάλη, ως συνήθως.

Γιατί τα ποσά για clawback δεν συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες υγείας;

Τα ποσά για clawback και για τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που επιστρέφουν στο κράτος οι πάροχοι των υπηρεσιών υγείας αποτελούν δαπάνες υγείας που καταναλώθηκαν από τους ασθενείς και θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες υγείας.

Με μύθους και με ψέματα δεν κάνεις εξοικονόμηση, μόνο σπατάλες και υπερχρεωμένα νοσοκομεία

Επιτέλους οι ιθύνοντες στο υπουργείο υγείας είδαν αυτό που όλοι οι άλλοι γνωρίζουν δηλαδή όλοι οι απλοί πολίτες και οι ασθενείς. Ότι τα νοσοκομεία έχουν  ξεμείνει από πόρους και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα αλλά ακόμα και σε φάρμακα.

Λιτότητα και στην Υγεία προβλέπει το νέο Μεσοπρόθεσμο

Ο αναπληρωτής υπουργός Oικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης με την εγκύκλιο  κατάρτισης του νέου Μεσοπρόθεσμου για την περίοδο (2023 -2026) ζήτησε την αυστηρή συγκράτηση των δαπανών σε όλα τα υπουργεία και τους φορείς της γενικής κυβέρνησης, προκειμένου να επιτευχθούν οι νέοι δημοσιονομικοί στόχοι για τα πλεονάσματα που επανέρχονται από το 2023.