Αποκλειστικά

Κατεπείγουσα απόφαση Κικίλια για άρση αναστολής αδειών των γιατρών μετά το ρεπορτάζ του healthwebgr

Κατεπείγουσα απόφαση Κικίλια για άρση αναστολής αδειών των γιατρών μετά το ρεπορτάζ του healthwebgr
ADMAN

Της Νικολέτας Ντάμπου

Μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του healthweb ότι δεν έχει γίνει άρση της αναστολής των αδειών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ που βρίσκεται σε υπερκόπωση, χθες ο υπουργός Υγείας με κατεπείγον σήμα εξέδωσε την σχετική απόφαση .

Δέκα ημέρες μετά την παρέμβαση του δημοσιεύματος του healthweb.gr με τίτλο’’ Σε υπερκόπωση ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – ο κοροναϊός «κατάπιε» και τις άδειες τους’’, το υπουργείο Υγείας αποφάσισε την άρση της αναστολής των κανονικών αδειών των γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ αλλά και όλου του προσωπικού .

Συγκεκριμένα, στις 18 Μαΐου 2020 είχαμε γράψει ότι θα πρέπει άμεσα να γίνει άρση της αναστολής των αδειών των γιατρών αλλά και των νοσηλευτών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για να ξεκουραστούν μετά την σκληρή δουλειά που κατέβαλλαν για την αντιμετώπιση του κοροναϊού στην Ελλάδα , δεδομένου μάλιστα ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και δεύτερο κύμα το Φθινόπωρο. Μετά το δημοσίευμα μας υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση βουλευτών της κυβέρνησης της ΝΔ που απαίτησαν εξηγήσεις γιατί δεν έχει γίνει η άρση , σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας . Εχθές 28 Μαΐου με κατεπείγον σήμα εκδόθηκε απόφαση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια .

apofasi sfra

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η εν λόγω απόφαση αφορά και στο προσωπικό της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας αλλά και των Υγειονομικών Περιφερειών , των νοσοκομείων, του ΕΚΑΒ , του ΕΟΔΥ , ΤΟΥ ΕΚΕΑ , της ΕΚΑΠΤΥ , ΤΟΥ ΙΦΕΤ και των δημοσιών Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΤΟΜΥ , Κέντρα Υγείας κ.α ) . Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας στην συγκεκριμένη απόφαση επισημαίνει στους προϊστάμενους, ότι κατά την χορήγηση των κανονικών αδειών στους υπαλλήλους τους θα πρέπει να λαμβάνουν μέριμνα για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργείας των υπηρεσιών με την αυτοπρόσωπη παρουσία ικανού αριθμού υπαλλήλων στην υπηρεσία , δεδομένου ότι εξακολουθεί να ισχύει η χορήγηση των αδειών ειδικού σκοπούν και ειδικών αδειών απουσίας ομάδων αυξημένου κίνδυνου δικαιούχους υπαλλήλους. Εδώ να θυμίσουμε ότι θα πρέπει να γίνουν περισσότερες προσλήψεις γιατί υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Άννα Μαστοράκου στο healthweb.gr : Προσφύγαμε στον εισαγγελέα για τις ψευδείς ειδήσεις των αντιεμβολιαστών

Αναστολή των αδειών στον χώρο της Δημόσιας Υγείας

Σε υπερκόπωση ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – ο κοροναϊός «κατάπιε» και τις άδειες τους

Περικοπές στις κανονικές άδειες Νοσηλευτών & Γιατρών

“Βουλιάζουν” τα νοσοκομεία στη Δυτική Αττική – Ξεκινούν σήμερα οι κινητοποιήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αποκλειστικό : Στρεβλώσεις στις διαδικασίες αποζημίωσης Υγειονομικού  Υλικού  στον ΕΟΠΥΥ

Στρεβλώσεις στις διαδικασίες που αφορούν στην αποζημίωση αναλώσιμου Υγειονομικού υλικού, εντοπίζονται στον  ΕΟΠΥΥ , σύμφωνα με  το αποκλειστικό ρεπορτάζ του www.healthweb.gr.

Σκάνδαλο με τις υποψηφιότητες στις αρχαιρεσίες της ΠΕΦΝΙ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του healthweb.gr φαίνεται να υπάρχει σοβαρό θέμα με ορισμένες υποψηφιότητες ενόψει των αρχαιρεσιών της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ) που αναμένεται να διεξαχθούν την Κυριακή 29/5/ 2022.

Αποκάλυψη: Παρατύπως είναι διοικήτρια η Καρποδίνη στον ΕΟΠΠΥ

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί δεν έχει εκδοθεί το ΦΕΚ του διορισμού της διοικήτριας και της μη εκτελεστικής προέδρου στον ΕΟΠΠΥ.Ακούγονται πολλά σενάρια αλλά κανένα δεν μπορεί να φανεί λογικό.

Επιβεβαίωση του ΗealthWeb: Καταργείται η ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Καταργείται ο ιστορικός μοναδικός ελεγκτικός μηχανισμός Υγείας , της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας . Πλήρης επιβεβαίωση του Healthweb.gr!

Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: Δικαίωμα στην ελπίδα με έγκαιρη διάγνωση

Συνέντευξη στο healthweb.gr με τον κ. Χρήστο Δάκα. Για τις σπάνιες ασθένειες που απειλούν την ζωή των ασθενών και σε κάποιες περιπτώσεις  επιφέρουν χρόνια αναπηρία αλλά  κυρίως για την νωτιαία μυϊκή ατροφία , μίλησε στο healthweb.gr και την Νικολέτα Ντάμπου ο Δρ. Χρήστος Δάκας, Διευθύνων σύμβουλος της Novartis Gene Therapies για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.