Ρεπορτάζ Υγείας

Σε υπερκόπωση ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – ο κοροναϊός «κατάπιε» και τις άδειες τους

Σε υπερκόπωση ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – ο κοροναϊός «κατάπιε» και τις άδειες τους

Της Νικολέτας Ντάμπου 

Η λέξη “ήρωας” για τους γιατρούς πρωταγωνίστησε από την αρχή της κρίσης του κοροναϊου και συνεχίζεται καθώς έχουν πέσει τα ποσοστά αλλά δεν έχει καταπολεμηθεί .

Οι γιατροί σε όλον τον κόσμο αναμφισβήτητα δίνουν πραγματική μάχη για την καταπολέμηση της πανδημίας , ωστόσο την καθημερινή αυτή μάχη την έδιναν πάντα και όχι μόνο τώρα στην υγειονομική κρίση, απλώς τώρα που απειλείται το 100% του πληθυσμού ηρωποιήθηκαν.

Οι γιατροί στην Ελλάδα φαίνεται να απεχθάνονται την ηρωοποίησή τους αυτήν την περίοδο και προτιμούν να πληρώνονται ικανοποιητικά , να λαμβάνουν τις υπερωρίες , να γίνουν προσλήψεις και να αναστηλωθεί το ΕΣΥ, ώστε να δουλεύουν σε ανθρώπινες συνθήκες . Ένα ευχαριστώ τους φτάνει. Τους χρειαζόμαστε, όμως και για την επόμενη ημέρα τους γιατρούς και τους νοσηλευτές , όποτε θα ήταν σκόπιμο τώρα που αίρονται σιγά σιγά όλα τα περιοριστικά μέτρα και ο ιός υπάρχει σε χαμηλά επίπεδα στην χώρα μας, να λάβει απόφαση το Υπουργείο Υγείας για να αρθεί και η αναστολή των αδειών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να ξεκουραστούν και να πάρουν μία ανάσα, δεδομένου μάλιστα ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και δεύτερο κύμα το Φθινόπωρο.

Υπουργέ Υγείας Βασίλη Κικίλια φροντίστε τους ήρωες της πρώτης γραμμής και δώστε τους άδειες να ξεκουραστούν, γιατί μόνο με το να τους ευχαριστείτε με video παραγωγής του Υπουργείου Υγείας και εικόνες εργαζομένων γιατρών και νοσηλευτών από τα νοσοκομεία αναφοράς και να τους αποκαλείτε ήρωες δεν τους βοηθάτε καθώς είναι και άνθρωποι!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η όσφρησή σας θα μπορούσε να προβλέψει πόσο θα ζήσετε

Απειλητικά email: Και πάλι φάρσα σε νοσοκομεία, στο αεροδρόμιο και σε εκκλησία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο περιορισμός της διαφήμισης τυχερών παιχνιδιών θα μπορούσε να μειώσει τις σχετικές βλάβες, ιδίως σε ευάλωτα άτομα

"Τέτοιοι περιορισμοί θα μπορούσαν όχι μόνο να μειώσουν τη συνολική βλάβη, αλλά και να μετριάσουν τον αντίκτυπο της διαφήμισης στις ανισότητες που σχετίζονται με τα τυχερά παιχνίδια". Η ίδια πρόσθεσε: "Η μελέτη μας έδειξε ότι οι στρατηγικές πρόληψης των βλαβών για τη δημόσια υγεία θα πρέπει ιδανικά να περιλαμβάνουν μια σειρά πολιτικών που περιορίζουν την έκθεση στη διαφήμιση, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των ευάλωτων ομάδων"

Η προεκλαμψία στις μητέρες συνδέεται με τετραπλάσιο κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά τη δεκαετία μετά τον τοκετό

Η μελέτη μας υποδηλώνει ότι οι γυναίκες που είναι πιθανότερο να ωφεληθούν από τον έλεγχο είναι εκείνες που είχαν προεκλαμψία μετά την ηλικία των 35 ετών και εκείνες που την εμφάνισαν περισσότερες από μία φορές. Η πρόληψη θα πρέπει να ξεκινήσει μέσα σε μια δεκαετία από τον τοκετό, για παράδειγμα, με τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης και την ενημέρωση των γυναικών σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, όπως το κάπνισμα και η αδράνεια"

ΠΟΥ: Αποφασίζει εάν η πανδημία είναι ακόμη παγκόσμια έκτακτη ανάγκη

ΠΟΥ: Αύριο μια επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πρόκειται να συνεδριάσει για να εξετάσει εάν η πανδημία COVID-19 εξακολουθεί να αποτελεί μια παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία.

Επισημάνσεις για τα εμβόλια γρίπης και τις μεταλλάξεις Κράκεν & Όρθρος της Όμικρον της προέδρου της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη

«Έχουμε χαλαρώσει αρκετά με το εμβόλιο της γρίπης», οι πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί σε ικανοποιητικό επίπεδο συγκριτικά με πέρυσι, αποκάλυψε η κ. Παγώνη. «Φέτος έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 2.600.000 ενώ πέρυσι 4.500.000, παρόλο που βρίσκονταν σε ισχύ μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην το κάνουν».

Η παγκόσμια χρηματοδότηση της υγείας σημειώνει ρεκόρ, αλλά τα ιστορικά κενά παραμένουν

Τα στοιχεία υπογραμμίζουν τη σημασία της διατήρησης της αίσθησης του επείγοντος της χρηματοδότησης της υγειονομικής περίθαλψης γενικά, ενώ παράλληλα καταπολεμάται μια παγκόσμια πανδημία.

Η παραπληροφόρηση για τα εμβόλια γεννά το κίνημα "καθαρό αίμα"

Τα νοσοκομεία δεν είναι επίσης σε θέση να ενημερώνουν τους ασθενείς για την κατάσταση του αιμοδοτούμενου αίματος. "Είναι η παροχή αίματος στις ΗΠΑ μολυσμένη;" φώναζε ένας τίτλος από την Υπεράσπιση της Υγείας των Παιδιών (Children's Health Defense), μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε από τον Robert Kennedy Jr, γνωστό διακινητή παραπληροφόρησης για τα εμβόλια. Ισχυριζόταν ψευδώς ότι η εκστρατεία εμβολιασμού της χώρας μπορεί να έχει "μολύνει την παροχή αίματος της χώρας".