Αφιερώματα

Διαβήτης:Η σύνδεση με την Αθηρογόνο δυσλιπιδαιμία & ποιοτική αυτομέτρηση

Διαβήτης:Η σύνδεση με την Αθηρογόνο δυσλιπιδαιμία & ποιοτική αυτομέτρηση

Ο Σακχαρώδης διαβήτης η πιο διαδεδομένη και «ύπουλη » νόσος  ‘’ χτυπά ‘’ όλο και περισσότερους ανυποψίαστους ανθρώπους.Ενώ μεγάλο μέρος των ασθενών με διαβήτη κινδυνεύουν από καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια λόγω εν μέρει της μεταβολικής διαταραχής της Αθηρογόνου δυσλιπιδαιμίας. Ο συχνός έλεγχος των επίπεδων σακχάρου ( γλυκόζης ) στους ασθενείς  με διαβήτη και η  ποιοτική αυτομέτρηση βοηθούν στην  καλύτερη διαχείριση του .

Η συχνή μεταβολική διαταραχή  της αθηρογόνου δυσλιπιδαιμίας είναι απειλητική για την ζωή των διαβητικών ασθενών αφού καθημερινά κινδυνεύουν να προσβληθούν από καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια γι αυτό πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην θεραπεία . 

Σήμερα όπως δείχνουν τα στοιχεία 387 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από διαβήτη και θα φτάσουν 592 εκατομμύρια μέχρι το 2035 . Υπάρχει παγκόσμια αύξηση της τάξεως του 55% . Πέρσι το 2014, ο διαβήτης προκάλεσε 4.9 εκατομμύρια θανάτους, με έναν άνθρωπο να πεθαίνει από τη νόσο κάθε 7 δευτερόλεπτα.

Aδιάγνωστες μένουν περισσότερες από 179 εκατομμύρια περιπτώσεις διαβητικών ασθενών με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός ατόμων με διαβήτη οδεύουν προς τις επιπλοκές χωρίς να το γνωρίζουν.

Ας γνωρίσουμε καλύτερα τον Σακχαρώδη Διαβήτη και την μεταβολική διαταραχή των ανθρώπων με διαβήτη την Αθηρογόνο δυσλιπιδαιμία και την θεραπεία της  αλλά και την σημασία της ποιοτικής αυτομέτρησης στο αφιέρωμα του www.life2day.gr με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα διαβήτη 14 Νοεμβρίου 2015 .

Μία συχνή και γνωστή μεταβολική διαταραχή των ανθρώπων με διαβήτη είναι η αθηρογόνος δυσλιπιδαιμία της οποίας πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία αφού συμβάλει στην εμφάνιση καρδιαγγειακών και εγκεφαλικών επεισοδίων σε αυτούς τους ασθενείς .

Οι διαβητικοί ασθενείς ‘’ απειλούνται ‘’ από την αθηρογόνο δυσλιπιδαιμία καθώς είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων, ακόμα και σε άτομα που έχουν πολύ χαμηλή χοληστερίνη (δηλαδή σε ασθενείς υπό αγωγή με στατίνες), όπως είπε στο Life2day.gr ο κ. Μωυσής Ελισάφ Καθηγητής Παθολογίας  της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το Life2day.gr μίλησε με τους κ. Μωυσή Ελισάφ -Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  και Διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων – Διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων καθώς και με τον κ. Χρήστο Δαραμήλα – Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη ( ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ) αλλά και ασθενής με διαβήτη . Δύο άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά την νόσο του Διαβήτη και την μεταβολική διαταραχή της αθηρογόνου δυσλιπιδαιμίας .

Ο κ. Μωυσής Ελισάφ – Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μιλάει στο www.life2day.gr για όλα τα νέα δεδομένα της αθηρογόνου δυσλιπιδαιμίας και την θεραπεία  της .

Μωυσής Ελισάφ Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Μωυσής Ελισάφ Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων   

Τα αποτελέσματα των πρόσφατων μελετών δείχνουν με σαφήνεια ότι η αθηρογόνος δυσλιπιδαιμία είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων, ακόμα και σε ασθενείς με διαβήτη που έχουν πολύ χαμηλή χοληστερίνη (δηλαδή σε άτομα υπό αγωγή με στατίνες) γι΄ αυτό η σωστή θεραπεία έχει μεγάλη σημασία , όπως εξηγεί στο www.life2day.gr Ο κ. Μωυσής Ελισάφ Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Πως συνδέεται ο διαβήτης με τη δυσλιπιδαιμία ;

Οι διαβητικοί ασθενείς εμφανίζουν συχνά ποσοτικές και ποιοτικές διαταραχές των λιπιδίων που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση καρδιαγγειακών επεισοδίων σε αυτούς τους ασθενείς.

Τι είναι η Αθηρογόνος δυσλιπιδαιμία ;

Οι διαβητικοί ασθενείς κατά κανόνα εμφανίζουν αυξημένα τριγλυκερίδια (>150mg/dl) και μειωμένα επίπεδα της καλής (HDL) χοληστερόλης (<40mg/dl). Η αύξηση των τριγλυκεριδίων και η μείωση της καλής χοληστερίνης συνιστούν την αθηρογόνο δυσλιπιδαιμία.

Ποιος είναι ο επιπολασμός της αθηρογόνου δυσλιπιδαιμίας;Τι αναφέρουν τα τελευταία δεδομένα;

Η αθηρογόνος δυσλιπιδαιμία είναι συχνή μεταβολική διαταραχή σε διαβητικούς ασθενείς, αλλά και σε προδιαβητικούς ασθενείς, σε παχύσαρκα άτομα, καθώς και σε άτομα που έχουν νεφρικά νοσήματα.

Για ποιο λόγο εμφανίζεται; Τι νεότερα επιστημονικά δεδομένα υπάρχουν σχετικά με την πάθηση;

Στις περισσότερες περιπτώσεις η αθηρογόνος δυσλιπιδαιμία σχετίζεται με διαταραχές του μεταβολισμού του σακχάρου (των υδατανθράκων) και συγκεκριμένα αντίσταση στη δράση της ινσουλίνης, όταν δηλαδή η ινσουλίνη δυσκολεύεται να επιτελέσει το κύριο έργο της, δηλαδή να οδηγεί τη γλυκόζη (το σάκχαρο) στα κύτταρα.

Ποιο είναι το προφίλ του ασθενή (διαβητικού ή μη) με αθηρογόνο δυσλιπιδαιμία;

Οι ασθενείς με αθηρογόνο δυσλιπιδαιμία είναι συχνά παχύσαρκοι, ορισμένοι έχουν διαβήτη ή προδιαβήτη, ενώ επίσης συνυπάρχει αύξηση του ουρικού οξέος.

Οι ασθενείς με αθηρογόνο δυσλιπιδαιμία διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών επεισοδίων σε σχέση με τους διαβητικούς ασθενείς που δεν έχουν αυτόν τον τύπο της δυσλιπιδαιμίας;

Τα αποτελέσματα των πρόσφατων μελετών δείχνουν με σαφήνεια ότι η αθηρογόνος δυσλιπιδαιμία είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων, ακόμα και σε άτομα που έχουν πολύ χαμηλή.

Πως σχετίζεται με τις μικροαγγειακές επιπλοκές του διαβήτη: Υπάρχει κίνδυνος να επηρεάσει την όραση; Το νεφρό; Προκαλεί αναπηρία στα πόδια;

Σε διαβητικούς ασθενείς η αθηρογόνος δυσλιπιδαιμία σχετίζεται με τις μικροαγγειακές επιπλοκές του διαβήτη, δηλαδή βλάβες των οφθαλμών (αμφιβληστροειδοπάθεια) και των νεφρών (νεφροπάθεια). 

Σε ποιες εξετάσεις πρέπει να υποβληθούν οι διαβητικοί ασθενείς για να διαπιστώσουν εάν πάσχουν από αθηρογόνο δυσλιπιδαιμία;

Ο προσδιορισμός των λιπιδαιμικών παραμέτρων ( ολική χοληστερίνη, LDL χοληστερίνη, HDL χοληστερίνη, τριγλυκερίδια) μετά νηστεία 12-14h είναι επαρκής για τη διάγνωση της αθηρογόνου δυσλιπιδαιμίας. 

Είναι απαραίτητη η ολοκληρωμένη ρύθμιση του λιπιδαιμικού προφίλ των ασθενών για την θεραπευτική αντιμετώπιση της αθηρογόνου δυσλιπιδαιμίας;

Σε μιά πρόσφατη συμφωνία (consensus) ειδικών επισημαίνεται η ανάγκη μιάς ολοκληρωμένης ρύθμισης του λιπιδαιμικού προφίλ, που σημαίνει οτι παράλληλα με τη μείωση της κακής χοληστερίνης πρέπει να επιχειρείται μείωση των τριγλυκεριδίων και αύξηση της καλής χοληστερίνης. 

Πως αντιμετωπίζεται η Αθηρογόνος δυσλιπιδαιμία ; Υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες; Τι προσφέρουν στον ασθενή; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους;

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της αθηρογόνου δυσλιπιδαιμίας συνίσταται στην υγιεινοδιαιτητική παρέμβαση και τη χορήγηση φαρμάκων που μειώνουν τα τριγλυκερίδια και αυξάνουν την καλή χοληστερίνη, δηλαδή φιμπρατών και συγκεκριμένα φαινοφιμπράτης . Σήμερα κυκλοφορούν έτοιμοι συνδυασμοί στατινών με φιμπράτες που διευκολύνουν τη ρύθμιση  των διαβητικών ασθενών . 

Να σημειώσουμε ότι στο www.Life2day.gr  σας είχαμε ενημερώσει για μία πολύ σημαντική θεραπεία που αφορά στους ασθενείς με αθηρογόνο δυσλιπιδαιμία η οποία μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο και είναι ο συνδυασμός  σιμβαστατίνης με φαινοφιμπράτη – διαβάστε εδώ 

Το κόστος θεραπείας στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα είναι μεγάλης σημασίας. Η προτεινόμενη θεραπευτική προσέγγιση είναι και οικονομικά προσιτή;

Πρέπει να επισημανθεί ότι τόσο η συγχορήγηση φαινοφιμπράτης σε ασθενείς υπό αγωγή με στατίνες, όσο και οι έτοιμοι συνδυασμοί στατίνης με φαινοφιμπράτη, έχουν σχετικά μικρό κόστος.

Την ζωή του διαβητικού ασθενή σήμερα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει περιγράφει στο αφιέρωμα για τον διαβήτη του LIFE2DAY ο κ. Χρήστος Δαραμήλας –Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη ( ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ )

Χρήστος Δαραμήλας -Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ)

Χρήστος Δαραμήλας -Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ)

Κύριε Χρήστο Δαραμήλα ως Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ πείτε μας ποια είναι τα βασικά προβλήματα ενός διαβητικού ασθενή σήμερα ;

Τα προβλήματα με τα οποία θα έρθουν τα άτομα με διαβήτη στη χώρα μας μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα είναι τα εξής :

Οι τροποποιήσεις στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ), θα οδηγήσουν τη συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων με διαβήτη που είναι χρήστες αντλιών ινσουλίνης να αφαιρέσουν την αντλία τους και αυτό διότι η τιμή για τους καθετήρες ινσουλίνης, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του ΕΚΠΥ, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική τιμή αγοράς με αποτέλεσμα τη συμμετοχή κατά ποσοστό 50% των ατόμων με διαβήτη με μηνιαίο κόστος που θα ξεπερνά τα 100€ ανά χρήστη αντλίας έγχυσης ινσουλίνης.

Tο Υπουργείο προσανατολίζεται στην επιβολή πλαφόν στην ποσότητα της ινσουλίνης που προμηθεύονται κάθε μήνα τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα άτομα που ακολουθούν το εντατικοποιημένο σχήμα ινσουλινοθεραπείας ή άτομα που έχουν ανάγκη για μεγαλύτερες ποσότητες ινσουλίνης λόγω ινσουλινοαντίστασης να μην μπορούν να προμηθευτούν την απαραίτητη για τον οργανισμό τους ινσουλίνη.

Επιπλέον τα άτομα με διαβήτη τύπου 2, εκτός από τη συμμετοχή τους κατά ποσοστό 10% στην ινσουλίνη, θα έρθουν πιθανότατα αντιμέτωπα και με την αύξηση της συμμετοχής τους σε αντιδιαβητικά δισκία.

Ένα ακόμη πλήγμα για τα άνεργα και ανασφάλιστα ή ασφαλισμένα στην πρόνοια άτομα με διαβήτη έρχεται, καθώς, σύμφωνα με τα δεδομένα της τρόϊκας, πρέπει να περιοριστεί κατά 1 δις ευρώ η δαπάνη για κοινωνική πρόνοια. Αν η περικοπή είναι οριζόντια, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα περικοπή του επιδόματος πάνω από 60%.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ παρά την οικονομική συγκυρία και τις δυσκολίες, τολμά για ακόμη μία φορά και συνεχίζει να διοργανώνει μεγάλες εκδηλώσεις προκειμένου να προσφέρει στα άτομα με διαβήτη κι όχι μόνο. Έχοντας ως θεμελιώδη στόχο την ενημέρωση των πολιτών για το διαβήτη, είτε είναι πάσχοντες είτε όχι, διοργανώνει και φέτος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου, το «Διαβητικό» Χωριό στην Πάτρα στις 13 – 14 – 15/11/2015 στην κεντρική πλατεία Βασ. Γεωργίου στην Πάτρα. 

Περιγράψτε μας πως είναι η καθημερινότητα σας ως διαβητικός ασθενής ;

Η παρουσία του διαβήτη στη ζωή μου δεν αποτέλεσε ποτέ εμπόδιο για τις ενασχολήσεις μου, επαγγελματικές και εθελοντικές.

Σίγουρα ο διαβήτης δεν είναι μια εύκολα διαχωρίσιμη χρόνια πάθηση και αυτό διότι η μέτρηση της γλυκόζης και η χορήγηση ινσουλίνης πριν από την κατανάλωση οποιασδήποτε τροφής απαιτεί χρόνο και υπολογισμούς. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στους πάσχοντες με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 που λαμβάνουν δισκία. Πρέπει να υπολογίσουν την ποσότητα της τροφής αλλά και την ακριβή ώρα λήψης της.

Συνεπώς ένας άνθρωπος που πάσχει από διαβήτη πρέπει να εντάξει στον τρόπο ζωής του τις ανάγκες του διαβήτη, κάνοντας τον, κομμάτι της καθημερινότητας του. Δυστυχώς, τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σήμερα είναι τόσα πολλά που για εμένα προσωπικά ο χρόνος που θα πρέπει να αφιερώσω στο διαβήτη μου, είναι ο χρόνος διαλείμματος από όλα τα άλλα. Στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας με στόχο την επιτυχία του σωστού αποτελέσματος γλυκόζης μετά το γεύμα δώστε να συνεχίζω χωρίς ανησυχία τις δραστηριότητες μου.

Από ποιο τύπο διαβήτη πάσχετε;

Πάσχω απόν σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, ινσουλινοεξαρτώμενο

Πόσο ετών διαπιστώσετε ότι πάσχετε από διαβήτη;

Τριών ετών

Γνωρίζετε την Αθηρογόνο δυσλιπιδαιμία ;

Η αθηρογόνος δυσλιπιδαιμία είναι ένας παράγοντας κινδύνου που μπορεί να επιταχύνει την εμφάνιση του διαβήτη τύπου 2, εφόσον υπάρχει το ιστορικό κληρονομικότητας. Σε συνύπαρξη με το διαβήτη τύπου 2 μπορεί να επιταχύνει την εμφάνιση καρδιαγγειακών επιπλοκών με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας του πάσχοντα

Αντιμετωπίζετε και εσείς την Αθηρογόνο δυσλιπιδαιμία ;

Όχι δεν πάσχω από αθηρογόνο δυσλιπιδαιμία

Είσαστε ικανοποιημένος από την θεραπεία σας;

Είμαι ικανοποιημένος από την εκπαίδευση που έχω λάβει για να μπορώ να διαχειρίζομαι το διαβήτη μου χρησιμοποιώντας την ινσουλίνη, τη διατροφή και το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό που χρειάζομαι για να παρακολουθώ τη γλυκόζη στο αίμα μου. θα μπορούσα λοιπόν να πω πως είμαι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα των εξετάσεων που αφορούν το διαβήτη μου. Έχω καταφέρει να πετύχω τους εξατομικευμένους στόχους που έχουμε θέσει με το θεράποντα ιατρό μου.

Είσαστε ικανοποιημένος από τις θεραπείες για τον διαβήτη σήμερα;

Είναι πραγματικότητα στη χώρα μας κυκλοφορούν παλαιά και νέα φάρμακα καθώς και υλικά που μπορούν και υποστηρίζουν καλύτερα την αντιμετώπιση του διαβήτη. Ελπίζω πως η δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα μας δεν θα εμποδισθεί την είσοδο νέων φαρμάκων και τεχνολογιών. Αφού κάθε νιο τεχνολογικά επίτευγμα κατασκευάζεται με κύριο γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και εξάλειψη των επιπλοκών .

Το κόστος θεραπείας στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα είναι μεγάλης σημασίας. Η θεραπευτικές προσεγγίσεις σήμερα είναι οικονομικά προσιτές;

Τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ., μέχρις και σήμερα που πραγματοποιούμε αυτή τη συνέντευξη, προσπαθήσαμε, κάθε θεραπευτική προσέγγιση , να γίνει προσιτή και το πετύχαμε σε ένα βαθμού 70%. Δυστυχώς όμως, όπως προανέφερα οι προτάσεις της Κυβέρνησης που άφορουν σε διάφορες τροποποιήσεις, αν υλοποιηθούν, θα απαγορεύσουν άμεσα τη χρήση μεγάλου όγκου φαρμάκων και υλικό απαραίτητων για την αντιμετώπισή του διαβήτη εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας.

Η σημασία της  ποιοτικής  αυτομέτρησης . Ελέγξτε το Σάκχαρό σας

Έχει μεγάλη σημασία οι ασθενείς με διαβήτη να ελέγχουν συχνά τα επίπεδα σακχάρου ( γλυκόζης ) και να μπορούν να έχουν αυτοελέγχο. Στο σπίτι μόνη τους θα πρέπει να αυτοελέγχονται συστηματικά για να χειρίζονται καλύτερα το διαβήτη τους. 

Ωστόσο, μεγάλος αριθμός ασθενών με διαβήτη δεν αυτοελέγχονται συστηματικά και οι λόγοι είναι τόσο η έλλειψη εκπαίδευσης για την χρήση των μετρητών σακχάρου όσο και της πολυπλοκότητας στην χρήση. ‘Ενας ακόμα ανατρεπτικός παράγοντας είναι συχνά το υψηλό κόστος των ποιοτικών αυτομετρήσεων .

Έχοντας ειδικό ενδιαφέρον στον χώρο της δια- βητολογίας, η WinMedica έχει διασφαλίσει για τους ασθενείς με διαβήτη την αποκλειστική διάθεση στην Ελλάδα του διεθνώς καταξιωμένου μετρητή σακχάρου On Call ® Vivid, που αναπτύχθηκε για να συμβάλλει στον καλύτερο αυτοέλεγχο των διαβητικών ασθενών εξασφαλίζοντας απλές, γρήγορες και, κυρίως, αξιόπιστες μετρήσεις του σακχάρου.

On Call ® Vivid, μετρητής σακχάρου

On Call ® Vivid, μετρητής σακχάρου

Πρόκειται για τελευταίας τεχνολογίας μετρητή σακχάρου που ονομάζεται On Call ®Vivid, είναι πιστοποιημένος με ISO 15197:2013 και δι- αθέτει ακρίβεια 100% στις μετρήσεις σε όλο το φάσμα των τιμών σακχάρου.

Έτσι, οι διαβητικοί ασθενείς μπορούν να αισθάνονται απόλυτη εμπιστοσύνη και ασφάλεια στην διαχείριση του διαβήτη τους.

Πέρα από τη υψηλή ακρίβεια στις μετρήσεις, ο μετρητής σακχάρου On Call ®Vivid διαθέτει προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά:

✔ δεν απαιτεί κωδικοποίηση, προσφέροντας έτσι απλότητα στις μετρήσεις

✔ διαθέτει προηγμένη τεχνολογία αυτόματης διόρθωσης του αιματοκρίτη (αποκλειστι- κότητα της ACON), ώστε να εξαλείψει τη μεγαλύτερη πηγή σφάλματος στη μέτρηση της γλυκόζης του αίματος, όπως αυτή του χαμηλού αιματοκρίτη.

✔ κάθε μέτρηση διαρκεί μόνο 5 δευτερόλε- πτα και χρησιμοποιεί μια μικρή σταγόνα 0,8 ml αίματος.

✔ διαθέτει δείκτες για εμφάνιση υπογλυκαι- μίας, υπεργλυκαιμίας, αλλά και κετονών, με την ίδια ταινία. Έτσι μπορεί ο ασθενής να πάρει τα κατάλληλα μέτρα, πριν η κατάστα- ση εξελιχθεί σε διαβητική κετοξέωση και να προλάβει την εισαγωγή στο νοσοκομείο.

✔ ένα έξυπνο και βολικό σύστημα απελευθέ- ρωσης των ταινιών εξαλείφει την ανάγκη να αγγίξει ο ασθενής τις χρησιμοποιημένες ταινίες δοκιμής

✔ διαθέτει φωτιζόμενη οθόνη, αλλά και φω- τιζόμενη υποδοχή ταινιών, που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν μετρήσεις ακόμη και σε πολύ χαμηλό φωτισμό.

✔ δεν μειώνεται η ακρίβεια και η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων, αν για τις μετρήσεις του σακχάρου ληφθεί τριχοειδικό αίμα, τόσο από την άκρη του δακτύλου, όσο και από την παλάμη, ή το αντιβράχιο του ασθενούς.

Γνωρίστε καλύτερα τον νέο, καινοτόμο μετρητή σακχάρου αίματος On Call ® Vivid. Μάθετε στοιχεία, πληροφορίες κάνοντας κλικ εδώ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ – Στοιχεία, πληροφορίες και απαντήσεις στις συχνότερες απορίες μας για μια ιδιαίτερα σημαντική νόσο. Κάντε κλικ εδώ .

Επιμέλεια : Νικολέτα Ντάμπου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ζωή υψηλής ποιότητας απολαμβάνουν σήμερα οι ασθενείς με διαβήτη

Θεαματικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση και θεραπεία της Ηπατίτιδας C

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Καρκίνος του μαστού:η γνώση “όπλο” για αποτελεσματική θεραπεία

1 στις 8 γυναίκες θα παρουσιάσει καρκίνο του μαστού σε κάποια στιγμή της ζωής της.Στη χώρα μας αναφέρονται 4.500 περίπου νέες περιπτώσεις το χρόνο και οι θάνατοι από καρκίνο του μαστού είναι περίπου στους 1.600 . Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περισσότερες από 250.000 νέες διαγνώσεις καρκίνου του μαστού γίνονται κάθε χρόνο και 90.000 γυναίκες πεθαίνουν από […]

Νέα εποχή για την θεραπεία της ηπατίτιδας C

Η ηπατίτιδα C δεν εμφανίζει σοβαρά ενοχλητικά συμπτώματα , είναι «ύπουλη». Μέχρι χθες η αποτελεσματική θεραπεία της νόσου φάνταζε μακρινό όνειρο των ασθενών αφού τα φάρμακα που υπήρχαν δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα με αποτέλεσμα να αρνούνται την χορήγηση τους . Σήμερα οι νέες θεραπείες δίνονται από το στόμα με την μορφή χαπιού και δεν έχουν παρενέργειες. […]