Χωρίς κατηγορία

Εργασιακό άγχος: Γιατί δημιουργείται και πώς να το αποφύγετε

Εργασιακό άγχος: Γιατί δημιουργείται και πώς να το αποφύγετε

Εργασιακό άγχος: Η εργασία μπορεί να αποβεί εξαιρετικά αγχώδης. Δείτε πως να το διαχειριστείτε με τον καλύτερο τρόπο.

Στις μέρες μας, που οι ρυθμοί της ζωής έχουν γίνει ακόμα πιο γρήγοροι, η εμφάνιση του άγχους είναι μία κατάσταση με την οποία ερχόμαστε διαρκώς αντιμέτωποι. Βάσει ερευνών, το άγχος στον εργασιακό μας χώρο είναι αυτό που έρχεται πρώτο στη λίστα. Αυτό μπορεί να συμβεί για πάρα πολλούς λόγους αλλά υπάρχουν και πολλές στρατηγικές που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να το αντιμετωπίσουμε.

Εργασιακό άγχος: Επιπτώσεις στην καθημερινότητά μας

Το εργασιακό άγχος μπορεί να επηρεάσει δραστικά την ποιότητα της ζωής σας. Το άγχος μπορεί να επηρεάσει την απόδοσή σας στην εργασία, την ποιότητα της δουλειάς σας, τις σχέσεις με τους συναδέλφους και τους ανωτέρους σας.  Εργαζόμενοι αναφέρουν ότι οι προθεσμίες και η αντιμετώπιση δύσκολων πελατών και ανωτέρων είναι οι μεγαλύτερες εστίες άγχους που σχετίζονται με τον εργασιακό χώρο. Το εργασιακό άγχος είναι πολύ πιθανό να φέρνει και συχνές συγκρούσεις οι οποίες θα φερθούν και διαφορετικές αντιδράσεις. Κάποιοι μπορεί να “κλειστούν στο καβούκι τους”, άλλοι έχουν την τάση να δραματοποιούν περισσότερο τα πράγματα και άλλοι να έχουν ακόμη περισσότερο άγχος. Όταν αρκετοί άνθρωποι στο γραφείο πάσχουν από εργασιακό άγχος, τότε το στρες γίνεται σχεδόν μεταδοτικό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η ποιότητα της δουλειάς να χαμηλώνει και ο εκνευρισμός να μεγαλώνει, οι συνάδερφοι αρχίζουν να μη μιλούν μεταξύ τους και τα παράπονα να αυξάνονται σημαντικά. Έτσι το εργασιακό περιβάλλον γίνεται τοξικό και πολύ αγχώδες.

Παρόλα αυτά το εργασιακό άγχος είναι διαχειρίσιμο και υπάρχουν συγκεκριμένες ασκήσεις που σας βοηθούν να το αποβάλετε. Δημιουργήστε το προσωπικό σας σχέδιο ευεξίας που να περιλαμβάνει:

 1. επαρκή ύπνο
 2. υγιεινή διατροφή
 3. εντατική άσκηση
 4. συμμετοχή σε κοινωνικές δραστηριότητες

Ακολουθώντας το προσωπικό σχέδιο ευεξίας είναι σίγουρο ότι θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε ως ένα βαθμό το εργασιακό σας άγχος. Ωφέλιμο είναι να δείτε από μία άλλη οπτική γωνία πως λειτουργείτε εσείς στο εργασιακό σύστημα της εταιρείας σας. Αν για παράδειγμα αποφεύγεις το αφεντικό σου, αν μιλάς μόνο όταν έχεις υπερχειλίσει από θυμό, αν ξεσπάς συχνά σε κλάματα στο μπάνιο του γραφείου σου. Αν όλα τα παραπάνω σου ακούγονται κοινότυπα,  ακολουθήστε κάποιες από τις παρακάτω στρατηγικές που θα σας καταστήσουν ικανούς να πηγαίνετε πιο ήρεμοι στη δουλειά και να γίνεται πιο παραγωγικοί.

 • Μάθετε όλων τα ονόματα
 • Ζητήστε βοήθεια σε ένα project
 • Αποφύγετε το κουτσομπολιό
 • Να θέσετε ρεαλιστικές προθεσμίες
 • Εστιάστε στα πραγματικά γεγονότα
 • Πρόσβαση σε πηγές που βοηθούν τα projects
 • Κρατήστε επαφή με όλους ακόμα και με αυτούς που σας φοβίζουν

Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει πάντα και η βοήθεια από επαγγελματίες του είδους.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παίκτης του χόκεϊ σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη για την ψυχική υγεία

Διασκεδαστικές δραστηριότητες που μειώνουν το άγχος και μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

3 συμβουλές για γρήγορη ανακούφιση από το στρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι στρατηγικές καλοκαιρινής κατασκήνωσης των CDC που στοχεύουν στην πρόληψη της εξάπλωσης της COVID οδήγησαν σε «σχεδόν μηδενικές» μεταδόσεις.

«Τα ευρήματα αυτής της μελέτης επιβεβαιώνουν ότι οι πολυεπίπεδες στρατηγικές πρόληψης (για παράδειγμα, οι συχνές δοκιμές προσυμπτωματικού ελέγχου, η κάλυψη, η φυσική απόσταση και η τροποποίηση δραστηριότητας) συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εισαγωγής και εξάπλωσης της COVID-19 σε χώρους θερινής κατασκήνωσης νέων.

Πόσο σεξ είναι αρκετό σε μία σχέση;

Αρκετό σεξ: Κάθε σχέση είναι μοναδική και κάθε άνθρωπος ικανοποιείται διαφορετικά. Τι θα πρέπει να μας ενδιαφέρει ως προς την συχνότητα της σεξουαλικής επαφής;

Στο 1,36% η θετικότητα στη Δράμα-Covid free η Μήλος-Αναλυτικά τα ποσοστά ανά περιοχή

Κορωνοϊός Θετικότητα: Το υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις περιοχές εντοπίζεται στην Δράμα με θετικότητα 1,36% και ακολουθεί η Καβάλα με 1,19%. Την ίδια ώρα, Covid free είναι το νησί της Μήλου.

Ενάντια στην πολιτική Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της covid-19 οι Ρεπουμπλικανοί

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περίπου οι μισοί Αμερικανοί - αρκετά για την πλειοψηφία - τάσσονται υπέρ της απαίτησης από εργαζόμενους σε μεγάλες εταιρείες να εμβολιάζονται ή να ελέγχονται εβδομαδιαίως. Ο Μπάιντεν απαιτεί επίσης από τον στρατό, τους κυβερνητικούς εργολάβους και τους εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη να εμβολιαστούν.

Το dating στα χρόνια της εφηβείας

Έφηβοι ραντεβού: Είναι απολύτως φυσιολογικό για έναν έφηβο να ξεκινήσει τα ραντεβού. Δείτε πώς να προετοιμαστείτε, προετοιμάζοντας κι εκείνον μαζί.

Τα αντιπηκτικά μειώνουν το ποσοστό θανάτων από κορωνοϊό

Αντιπηκτικά Covid-19: Η θεραπεία με αντιπηκτικά ενδέχεται να μειώσει το ποσοστό θανάτων από Covid-19 κατά το ήμισυ. Πρόκειται σαφώς για ένα τεράστιο ποσοστό και δίνει ελπίδες για την πρώιμη αντιμετώπιση της νόσου.