Χωρίς κατηγορία

Εφημερίδα “Πελοπόννησος” Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή η ιστορική εκδότριά της, Νανά Δούκα

Εφημερίδα “Πελοπόννησος” Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή η ιστορική εκδότριά της, Νανά Δούκα

Η Νανά Δούκα είχε πάντα ενεργό ρόλο στην εφημερίδα, ενώ για πολλά χρόνια αρθρογραφούσε, έχοντας τη δική της στήλη, την οποία υπέγραφε ως «Νι Δέλτα». Επίσης, μαζί με τον σύζυγό της Σπύρο Δούκα είχαν ιδρύσει το ίδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα» στη μνήμη της κόρης τους Λήδας, που έφυγε νωρίς από τη ζωή, με κύριο σκοπό την προσφορά κοινωφελών υπηρεσιών προς την κοινωνία της Πάτρας.

Εφημερίδα “Πελοπόννησος” Πάτρα: Έφυγε χθες από τη ζωή πλήρης ημερών η ιστορική εκδότρια της εφημερίδας «Πελοπόννησος» της Πάτρας, Νανά Δούκα. Η Νανά Δούκα ήταν κόρη του εκδότη της εφημερίδας Χαράλαμπου Φραγκόπουλου, η οικογένεια του οποίου είχε ιδρύσει την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Η Νανά Δούκα είχε σπουδάσει στη σχολή καλογραιών στη Νάξο, αλλά και στο Παρίσι, ενώ μητέρα της ήταν η Γιώτα Αθανασιάδου, αρθρογράφος και εκδότρια της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η οποία μετά τη χηρεία της έκανε δεύτερο γάμο με τον Κωνσταντίνο Παπαγγελούτσο, που υπήρξε διευθυντής και αρθρογράφος της εφημερίδας. Μετά τον θάνατο της Γιώτας Παπαγγελούτσου, τη δεκαετία του ’80, η Νανά Δούκα ανέλαβε την έκδοση της εφημερίδας, μαζί με τον αείμνηστο σύζυγό της, Σπύρο Δούκα, έως και το 2011, βάζοντας τη δική της σφραγίδα στην πορεία του περιφερειακού τύπου, ακολουθώντας πάντα την οικογενειακή παράδοση του πατέρα της Χαράλαμπου και των θείων της, Διονύση, Ηρακλή και Νίκου που ήταν οι ιδρυτές της εφημερίδας «Πελοπόννησος». Η Νανά Δούκα είχε πάντα ενεργό ρόλο στην εφημερίδα, ενώ για πολλά χρόνια αρθρογραφούσε, έχοντας τη δική της στήλη, την οποία υπέγραφε ως «Νι Δέλτα». Επίσης, μαζί με τον σύζυγό της Σπύρο Δούκα είχαν ιδρύσει το ίδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα» στη μνήμη της κόρης τους Λήδας, που έφυγε νωρίς από τη ζωή, με κύριο σκοπό την προσφορά κοινωφελών υπηρεσιών προς την κοινωνία της Πάτρας.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου, στις 14:00, στον ιερό ναό των Αγγέλων, στο πρώτο δημοτικό κοιμητήριο της Πάτρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έφυγε από τη ζωή η Μάνια Τεγοπούλου

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 77 χρόνων ο δημοσιογράφος και εκδότης Σταύρος Ψυχάρης.

Έφυγε ο γνωστός δημοσιογράφος Θέμος Αναστασιάδης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες είναι οι πληροφορίες που σίγουρα πρέπει να ξέρουμε για την παρωτίτιδα;

Παρωτίτιδα συμπτώματα: Η παρωτίτιδα είναι μια μεταδοτική ιογενής λοίμωξη που χαρακτηρίζεται από διόγκωση των σιελογόνων αδένων, συγκεκριμένα των παρωτιδικών αδένων, που βρίσκονται εκατέρωθεν του προσώπου.

ΠΟΥ - Δημοσίευσε νέο διαγνωστικό εγχειρίδιο για τις ψυχικές, συμπεριφορικές και νευροαναπτυξιακές διαταραχές

Τα ICD-11 CDDR αναπτύχθηκαν και δοκιμάστηκαν στο πεδίο μέσω μιας αυστηρής, διεπιστημονικής και συμμετοχικής προσέγγισης στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες εμπειρογνώμονες και χιλιάδες κλινικοί ιατροί από όλο τον κόσμο.

HPV: 1 στους 5 άνδρες άνω των 15 ετών έχει τουλάχιστον έναν τύπο ιού ανθρωπίνων θηλωμάτων

Αν και κανείς δεν μπορεί να είναι εντελώς ασφαλής από τον HPV, υπάρχουν ορισμένα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν, όπως η χρήση προφυλακτικού και η λήψη του εμβολίου κατά του HPV.

  Η έκθεση σε BPA συνδέεται με τη μικροχλωρίδα του εντέρου και την παιδική παχυσαρκία

Ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας της, ωστόσο, είναι να αποσαφηνίσει τους μηχανισμούς πίσω από μια αόρατη αλλά διαδεδομένη απειλή. «Θέλουμε την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με τα μικροπλαστικά που εισέρχονται στο σώμα μας και αυτά που κυκλοφορούν στο περιβάλλον», είπε η Aguilera.

Ο χρονισμός της λήψης εμβολίου COVID-19 μπορεί να αλλάξει τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου - Μελέτη

«Η έμμηνος ρύση είναι ένας βασικός δείκτης της γονιμότητας και της συνολικής υγείας, επομένως η κατανόηση αυτών των αλλαγών είναι πολύ σημαντική για εμάς ως ερευνητές αναπαραγωγικής υγείας και για τους ασθενείς μας».