Χωρίς κατηγορία

Ανδρική αντισύλληψη : Πολύχρωμα κοκτέιλ δίνουν λύση

Ανδρική αντισύλληψη : Πολύχρωμα κοκτέιλ δίνουν λύση

Ανδρική αντισύλληψη : Για δεκαετίες, οι γυναίκες επωμίστηκαν το μεγαλύτερο μέρος του βάρους της αντισύλληψης. Ωστόσο, η μακροχρόνια χρήση των χαπιών αντισύλληψης των γυναικών θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο για παρενέργειες όπως θρόμβους αίματος ή καρκίνο του μαστού.

Επειδή τα γυναικεία αντισυλληπτικά είναι πολύ επιβλαβή για το σώμα με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν πολλούς κινδύνους για την υγεία της γυναίκας, οι επιστήμονες προσπάθησαν να δημιουργήσουν ανδρικά προφυλακτικά για να μην εκτίθενται σε κινδύνους μόνο οι γυναίκες. Έτσι παρακάτω γίνεται ανάλυση της έρευνας αλλά και τι χρησιμοποιήθηκε για να επιτευγχθεί.

Τώρα, εμπνευσμένα από πολύχρωμα κοκτέιλ με στρώσεις, οι ερευνητές έχουν αναπτύξει ένα μεσοπρόθεσμο, αναστρέψιμο ανδρικό αντισυλληπτικό .Συνήθεις μορφές ανδρικής αντισύλληψης είναι είτε βραχυπρόθεσμα (προφυλακτικά) είτε μακροχρόνια (βασεκτομή). Ωστόσο, τα προφυλακτικά μπορεί να αποτύχουν και οι αγγειοεκτομές, ενώ είναι αποτελεσματικές, δεν είναι συχνά αναστρέψιμες.

Επινόηση αναστρέψιμης μορφής ανδρικής αντισύλληψης

  • Η Xiaolei Wang και οι συνεργάτες της ήθελαν να επινοήσουν μια μεσοπρόθεσμη, αναστρέψιμη μορφή ανδρικής αντισύλληψης. Ενέπνευσαν κοκτέιλ, όπως ο Γαλαξίας, που φτιάχνουν οι μπάρμαν τοποθετώντας πολύχρωμα υγρά σε ένα ποτήρι. Εάν το ποτό αναδεύεται ή θερμανθεί, τα στρώματα συνδυάζονται σε ένα ομοιόμορφο υγρό. Ο Wang και οι συνάδελφοί του αναρωτήθηκαν αν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια παρόμοια προσέγγιση για την έγχυση στρωμάτων υλικών για να μπλοκάρουν τα αγγεία deferens, τον αγωγό που μεταφέρει το σπέρμα από τον όρχι στην ουρήθρα. Η εφαρμογή θερμότητας θα αναγκάσει τα στρώματα να αναμιχθούν, να τα σπάσουν και να “αποσυνδέσουν τον αγωγό.

Που δοκιμάστηκε η μελέτη

  • Η ομάδα δοκίμασε την προσέγγισή τους σε αρσενικούς αρουραίους. Ένεσαν διαδοχικά τέσσερα στρώματα υλικών στο vas deferens: μια υδρογέλη που σχηματίζει ένα φυσικό φράγμα στο σπέρμα. νανοσωματίδια χρυσού, τα οποία θερμαίνονται όταν ακτινοβολούνται με φως υπερύθρων. αιθυλενοδιαμινοτετραοξικό οξύ (EDTA), μια χημική ουσία που διασπά την υδρογέλη και σκοτώνει επίσης το σπέρμα. και τέλος, ένα άλλο στρώμα νανοσωματιδίων χρυσού. Τα ενέσιμα υλικά κράτησαν τους αρουραίους από τον εμποτισμό των θηλυκών για περισσότερο από 2 μήνες. Ωστόσο, όταν οι ερευνητές έριξαν μια λάμπα σχεδόν υπέρυθρων στους αρουραίους για λίγα λεπτά, τα στρώματα αναμίχθηκαν και διαλύθηκαν, επιτρέποντας στα ζώα να παράγουν απογόνους. Οι ερευνητές λένε ότι ενώ αυτό το πιλοτικό πείραμα είναι πολλά υποσχόμενο, απαιτείται περισσότερη έρευνα για την επαλήθευση της ασφάλειας των υλικών.

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική υγεία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική ζωή: Η επικοινωνία είναι το κλειδί της επιτυχίας

Σεξουαλική ζωή : Πώς θα την κάνετε ευτυχισμένη

Γιατί οι γυναίκες προσποιούνται συχνά οργασμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

H επισήμανση της παραλλαγής ανησυχίας όμικρον ως ηπιότερης δεν σημαίνει ότι είναι ήπια, επισημαίνει η επικεφαλής των CDC Rochelle Walensky

Η Walensky κάλεσε τους ανθρώπους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση απέναντι στον ιό και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν προληπτικά μέτρα, όπως φορώντας μάσκες προσώπου, τηρώντας κοινωνική απόσταση και κάνοντας εμβολιασμό ή ενίσχυση.

Αποσπάσματα email λένε ότι ο Fauci γνώριζε πως ο κορωνοϊός τροποποιήθηκε σκόπιμα και διέρρευσε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν.

Οι βουλευτές καλούν επίσης τον Φάουτσι να εμφανιστεί για μια μεταγραμμένη συνέντευξη όπου μπορούν να συζητήσουν αυτό το θέμα. «Ώρα για απαντήσεις», έγραψαν στο Twitter οι Ρεπουμπλικάνοι της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής την Τρίτη το πρωί.

Νέα ανάλυση δεδομένων από μεγάλη δοκιμή στις ΗΠΑ συγκρίνει τα αντιβιοτικά με τη χειρουργική επέμβαση για σκωληκοειδίτιδα

Οι ασθενείς μπορεί να αισθάνονται παραπλανημένοι, για παράδειγμα, εάν ένας χειρουργός πιέζει για σκωληκοειδεκτομή χωρίς να τους εξηγήσει ότι μια σειρά αντιβιοτικών μπορεί να τους βοηθήσει καλά. Άλλοι ασθενείς μπορεί να επιλέξουν τη χειρουργική επέμβαση αμέσως, ειδικά σε περιπτώσεις με σκωληκοειδίτιδα, για να αποφευχθεί η πιθανότητα επανάληψης επεισοδίων ιατρικής περίθαλψης, είπε.

Ηττήθηκε η εντολή εμβολίου Μπάιντεν από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η Εργασιακή Ασφάλεια και Υγεία OSHA δεν είχε την εξουσία να επιβάλει μια τέτοια εντολή επειδή ο νόμος που δημιούργησε την Εργασιακή Ασφάλεια και Υγεία OSHA «εξουσιοδοτεί τον Γραμματέα να ορίζει πρότυπα ασφάλειας στον χώρο εργασίας και όχι γενικά μέτρα δημόσιας υγείας».

Γονιδιακή μετάλλαξη πίσω από το Αλτσχάιμερ και την Covid

Αλτσχάιμερ Covid: Ερευνητές στη Φινλανδία, όπου περίπου το ένα τρίτο των ανθρώπων φέρουν τη μετάλλαξη APOE4 που αυξάνει τον κίνδυνο για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, μελέτησαν τη σχέση μεταξύ της μετάλλαξης και της σοβαρής COVID-19.

Στόχος της Νιγηρίας η δημιουργία βιώσιμης δωρεάν ασφάλισης υγείας στους ηλικιωμένους

Νιγηρία υγεία: "Η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη είναι δωρεάν σε ορισμένες ανεπτυγμένες χώρες επειδή κάποιος έχει πληρώσει για αυτήν. Η πρόκληση στη Νιγηρία δεν είναι να πούμε ότι αυτό είναι δωρεάν. Είναι ποιος πληρώνει για την υπηρεσία και πόσο βιώσιμη μπορεί να είναι η πληρωμή;"