Πολιτική Υγείας

Αγκαλιές Κορωνοϊός: Τι γίνεται μεταξύ εμβολιασμένων ενηλίκων και παιδιών που δεν έχουν εμβολιαστεί;

Αγκαλιές Κορωνοϊός: Τι γίνεται μεταξύ εμβολιασμένων ενηλίκων και παιδιών που δεν έχουν εμβολιαστεί;

Ευτυχώς, καθώς ο καιρός γίνεται πιο ζεστός, η αγκαλιά μπορεί να πραγματοποιηθεί σε εξωτερικούς χώρους. «Πιστεύω ότι το να βρίσκεσαι σε εξωτερικούς χώρους, να δίνεις σε κάποιον 2 αληθινά μέτρα προσωπικού χώρου και να κοινωνικοποιείσαι με μάσκα είναι μια σχετικά ασφαλής κατάσταση»

Αγκαλιές Κορωνοϊός: Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, εάν οι παππούδες και οι γιαγιάδες ενός παιδιού έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19, είναι «ασφαλές να αφήσουμε τις αγκαλιές να ξεκινήσουν», υπό την προϋπόθεση ότι όλοι δεν έχουν συμπτώματα και πλένουν σωστά τα χέρια τους, σύμφωνα με τον Pottinger. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγκαλιάζετε χωρίς μάσκα. «Κατά τη γνώμη μου, οι αγκαλιές μεταξύ μη εμβολιασμένων παιδιών και εγγονών και κάθε εμβολιασμένου ενήλικα εκτός του νοικοκυριού τους πρέπει να είναι  αγκαλιές με μάσκα», λέει ο Pottinger.

«Αυτό είναι ένα μικρό τίμημα που πρέπει να πληρώσεις για να χαρίσεις τη ζωή ενός παππού και μιας γιαγιάς – κάνοντας το αγκάλιασμα με ασφάλεια.»

Οι συνέπειες της πτώσης της μάσκας και του αγκαλιάσματος ενός μη εμβολιασμένου ατόμου (ακόμη και ενός εγγονιού) μπορούν να υπερβούν ένα άτομο και να πάρει τη λοίμωξη COVID-19. «Δεν θα ήθελα ποτέ να βλέπω ένα νεαρό άτομο με το βάρος να γνωρίζω ότι μπορεί να έχει διαδώσει μια πιθανώς θανατηφόρα λοίμωξη στον παππού του», λέει ο Pottinger.

Ο Ernst συμφωνεί με αυτήν την προσεκτική προσέγγιση: «Είμαι διστακτικός τώρα να στείλω ένα μήνυμα στο κοινό ότι εάν ο Johnny δεν έχει εμβολιαστεί, αλλά η θεία Mabel έχει, είναι εντάξει αν τον αγκαλιάζει για ένα δευτερόλεπτο», λέει ο Ernst.

Η πρόκληση, φυσικά, είναι ότι στον πραγματικό κόσμο, κανόνες όπως “κρατήστε τα αγκαλιά γρήγορα” μπορεί να είναι δύσκολο να τηρηθούν. Αγκαλιάζοντας στην άκρη, πόσο ασφαλές είναι να κοινωνικοποιείστε σε εσωτερικούς χώρους χωρίς μάσκες αν δεν είναι όλοι εμβολιασμένοι;

Ο Pottinger λέει ότι αυτό θα ήταν επικίνδυνο.

«Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε ένα μη ανοσοποιημένο άτομο όταν δεν αισθάνεστε καλά [ή να έχετε μια μη αναγνωρισμένη ασυμπτωματική λοίμωξη] και στη συνέχεια να περάσετε πολύ χρόνο πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του χωρίς μάσκα εντός κτιρίου.

Αυτό λέει «θα ήταν καταστροφή.»

Ευτυχώς, καθώς ο καιρός γίνεται πιο ζεστός, η αγκαλιά μπορεί να πραγματοποιηθεί σε εξωτερικούς χώρους. «Πιστεύω ότι το να βρίσκεσαι σε εξωτερικούς χώρους, να δίνεις σε κάποιον 2 αληθινά μέτρα προσωπικού χώρου και να κοινωνικοποιείσαι με μάσκα είναι μια σχετικά ασφαλής κατάσταση», λέει ο Pottinger. «Δεν μπορείς ποτέ να πεις ποτέ, αλλά είναι εξαιρετικά απίθανο ένα ασυμπτωματικό άτομο να μεταδώσει τον ιό σε αυτήν την περίπτωση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σύνοψη απαντήσεων 700 επιδημιολόγων για την επιστροφή στην κανονικότητα

Ο έρωτας στα χρόνια του κορωνοϊού

Κορωνοϊός κανόνες αποστάσεις: Διχογνωμία επιστημόνων για τα δύο μέτρα [vid]

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί και αυτό επιβάλλεται να το γνωρίζουν όσοι παίρνουν θέση πίσω από το τιμόνι

Στις Η.ΠΑ. το 1/3 των ατυχημάτων που σημειώνονται έχουν ως βασική αιτία την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ με τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων στα οποία εμπλέκεται μεθυσμένος οδηγός να ανέρχονται το 2019 σε 10.000.

Το CDC θα πρέπει να παρακολουθεί περισσότερες πρωτοφανείς λοιμώξεις COVID-19 για να προλάβει την πανδημία, προειδοποιούν οι ειδικοί

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το CDC επιτρέπει τουλάχιστον 4 εβδομάδες καθυστέρησης για τη σύνδεση των δεδομένων επιτήρησης περιστατικών με το Σύστημα Πληροφοριών Ανοσοποίησης (IIS) και τα ζωτικά δεδομένα καταγραφής έως και ένα μήνα μετά τη διάγνωση."

Η κυβέρνηση της Σουηδίας αρνήθηκε να συστήσει τον εμβολιασμό covid παιδιών κάτω των 12 αφού διαπίστωσε ότι θα είχε μικρό ιατρικό όφελος από αυτό

Η Σουηδική κυβέρνηση συνιστά εμβόλια για παιδιά 12 ετών και άνω από τον Οκτώβριο του 2021 και συνιστά εμβόλια για παιδιά υψηλού κινδύνου μεταξύ 5 και 11 ετών.

Μαγιορκίνης: Τάση αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας

Μαγιορκίνης: Στην Ελλάδα, η πανδημία δείχνει σημεία σταθεροποίησης, με μία τάση επίσης αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες, είπε ο επιδημιολόγος - καθηγητής στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την Covid από το υπουργείο Υγείας.

Παπαευαγγέλου: 8 στις 10 νέες εισαγωγές οφείλονται στην Όμικρον

Παπαευαγγέλου: Όπως είπε η κα Παπαευαγγέλου, σταδιακά παρατηρείται αύξηση των νέων νοσηλειών που οφείλονται στην παραλλαγή Όμικρον. Συγκεκριμένα, 8 στους 1ο ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο είναι με την μετάλλαξη Όμικρον, διευκρίνισε και υπογράμμισε πως η νόσηση με την Όμικρον δεν είναι ένα απλό κρυολόγημα.

Γκάγκα: Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η διάθεση αντιικών χαπιών κατ' οίκον

Γκάγκα: Η θεραπεία με τα αντιικά χάπια απευθύνεται σε όσους συνανθρώπους μας είναι άνω των 18 ετών και έχουν προβλήματα υγείας, πλην των εγκύων, σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός.

Θάνος Πλεύρης: Επαναφορά μουσικής και απελευθέρωση ωραρίου στη διασκέδαση

Πλεύρης μέτρα: Mερική αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων από 30 Ιανουαρίου αποφάσισε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε προ ολίγου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Θετική η επιτροπή ειδικών στη μουσική και το 50% πληρότητας στα γήπεδα

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων μέτρα: Κλείδωσαν τα μέτρα ,σύμφωνα με πληροφορίες του healthweb, επιστρέφει η μουσική μόνο για καθήμενους, χωρίς παράλληλα να επεκτείνεται το ωράριο σε εστίαση και διασκέδαση. 50% πληρότητα στα γήπεδα, μία εβδομάδα παράταση στα πιστοποιητικά εμβολιασμού.