Θεραπείες & Φάρμακα

H Aυστρία επιχειρεί δοκιμές φαρμάκου σε 250 ασθενείς της covid 19

H Aυστρία επιχειρεί δοκιμές φαρμάκου σε 250 ασθενείς της covid 19
ADMAN

Η ουσία που ανακαλύφθηκε από την εταιρία βιοτεχνολογίας Apeiron στη Βιέννη, αναμένεται να καταπολεμήσει το νεόν κοροναϊό και πρόκειται να δοκιμαστεί σε 200 ασθενείς στην Αυστρία, τη Γερμανία και τη Δανία.

Όπως αναφέρθηκε από την εταιρεία, αρχικά το φάρμακο με την νέα ουσία APN01 επρόκειτο να εξελιχθεί για τη θεραπεία της πνευμονικής ανεπάρκειας και της οξείας βλάβης των πνευμόνων, αλλά, λόγω του γεγονότος ότι αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται και σε νοσούντες από το νέο κορωναϊό και μπορούν να οδηγήσουν στη θανάτωση, η ουσία δοκιμάζεται σε ασθενείς με το νέο ιό SARS-CoV-2.

Ήδη, στα τέλη Φεβρουαρίου, η ουσία επρόκειτο να δοκιμαστεί στην Κίνα σε 24 νοσοούντες, αλλά προέκυψαν διάφορες καθυστερήσεις από τις αρχές της Κίνας, για το λόγο αυτό δεν κατέστη εφικτό μέχρι τώρα να ξεκινήσει η κλινική έρευνα, όπως ανέφερε σε δήλωσή του στην δημόσια ραδιοτηλεόραση της Αυστρίας ο γεννητιστής και ιδρυτής της Apeiron Γιόζεφ Πενιγκέρ.

Την επόμενη εβδομάδα θα επιλεγούν οι ασθενείς

Από τα τέλη της επόμενης εβδομάδας πρόκειται να επιλεγούν για την κλινική έρευνα στην Αυστρία, με συμμετοχή κλινικών στο Βιέννη, στο Ίνσμπρουκ και στο Σάλτσμπουργκ, τη Γερμανία και τη Δανία, οι πρώτοι σοβαροί ασθενείς με κοροναϊό, στους οποίους «για επτά ημέρες χορηγείται η ουσία, δύο φορές την ημέρα, ενδοφλεβιά με ορό, για 30 λεπτά της ώρας »

ios koronaios mikro

Σε μια πρώτη ανακοίνωση της εταιρίας Apeiron Biologics στη Βιέννη, ήδη στις 24 Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε ότι, ενόψει μιας έρευνας που διεξάγεται από μια ερευνητική ομάδα εμπειρογνωμόνων από την Κίνα, την Αυστρία και το Καναδά, σχεδιάζεται η χορήγηση πειραματικής ουσίας APN01 σε ασθενείς για επτά ημέρες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ανάλογα με τα συμπεράσματα που θα προέκυπταν από την κλινική έρευνα, θα μπορούσε στη συνέχεια να δοκιμαστεί σε μεγαλύτερες έρευνες η ουσία ΑΡΝΟ1, με βάση το rhACE2.

Με την έρευνα του ενζύμου ασχολείται ο Γιοζέφ Πενίγκερ, ο οποίος είχε διατελέσει επικεφαλής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιοτεχνολογίας της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών και εργάστηκε εδώ και καιρό στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολούμπια του Καναδά.

Στην ανακοίνωση σημειώθηκε επίσης ότι το γενετικό υλικό του νέου κοροναϊού αντιστοιχεί σε ποσοστό 80% με εκείνο του παθογόνου SARS που εμφανίστηκε το 2003 και, όπως παρατηρεί ο Αρτουρ Σλάτσκι του Νοσοκομείου του Αγίου Μιχαήλ του Τορόντο, ο νέος κοροναϊός, το SARS Cov2 ‘, χρησιμοποιεί τον παθογόνο για να μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα ενώ οι επιστήμονες πιστεύουν ότι με την χορήγηση του νέου ουσία μπορεί να αποτραπεί η βλάβη του πνεύμονα και η ανεπάρκεια των οργάνων.

Αυτή η προσέγγιση αυτή μπορεί κατ ‘αρχήν να λειτουργήσει, έδειξε νέες έρευνες στα εργαστήρια του Γιόζεφ Πενίγκερ σε συνεργασία με τον Τσενγιού Γιάνγκ του Union Medical College του Πεκίνου.

Ο Αυστριακός ερευνητής εκφράζει την ευχαρίστησή του, η οποία, όπως σημειώνει, στη βάση των ερευνών τους εξετάζει τώρα την δυναμική του APN01 σε κλινικές έρευνες για την θεραπεία ασθενών που έχουν προσβληθεί από νεοεμφανιζόμενη κοροναϊό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόνος στους μύες: Νέα καινοτόμα λύση για δράση για έως και 24 ώρες

Όταν οι φαρμακευτικές της Ινδίας προσπαθούν για την παραγωγή ποιοτικού φαρμάκου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Υποβολή δεδομένων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας από την Jonson & Jonson για καταχώρηση του εμβολίου της ως επείγουσας χρήσης

Η J&J ανέφερε τον περασμένο μήνα πως το εμβόλιο ήταν 66% αποτελεσματικό στην πρόληψη της COVID-19 σε μια μεγάλη παγκόσμια δοκιμή τελευταίου σταδίου εναντίον πολλαπλών στελεχών του κορωνοϊού. Το επίπεδο προστασίας του εμβολίου κυμάνθηκε από 72% στις Ηνωμένες Πολιτείες, έως 66% στη Λατινική Αμερική και 57% στη Νότια Αφρική.

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech σε άλλες θερμοκρασίες

Ο Ugur Sahin, διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, δήλωσε ότι η ικανότητα αποθήκευσης του εμβολίου σε υψηλότερες από τις αρχικά δηλωθείσες θερμοκρασίες, θα δώσει στα κέντρα εμβολιασμού «μεγαλύτερη ευελιξία», προσθέτοντας ότι η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσει νέες συνθέσεις για να κάνει τη δόση του εμβολίου «ακόμη πιο εύκολη στη μεταφορά και τη χρήση».

Τι λέει Γερμανός λοιμωξιολόγος για το εμβόλιο της AstraZeneca έναντι των άλλων

Οι συχνά τυπικές παρενέργειες όπως είναι ο πονοκέφαλος, η κόπωση ή ο μυϊκός πόνος είναι συνήθως έκφραση του γεγονότος ότι το εμβόλιο κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, δηλαδή να προκαλέσει μια ανοσολογική αντίδραση», κατέληξε ο λοιμωξιολόγος.

Επιφυλακτικό το Ισραήλ στην άρση του lockdown παρά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer

Ο καθηγητής δημόσιας υγείας Χαγκάι Λιβάιν δήλωσε ότι το εμβόλιο αποδεικνύεται άκρως αποτελεσματικό στην αποτροπή της λοίμωξης και της σοβαρής νόσου σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Μεταξύ των εμβολιασμένων υπήρχαν 92% λιγότερες περιπτώσεις σοβαρής Covid-19, σε σχέση με τους μη εμβολιασμένους.

Φάρμακο της covid-19 από το Ισραήλ

Πρόκειται για εισπνεόμενο σκεύασμα, το οποίο έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς στο Ισραήλ, ενώ η νέα θεραπεία αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ, με βάση την ουσία EXO-CD24. Το νοσοκομείο κάνει λόγο για «τεράστια ανακάλυψη» και ότι η ουσία EXO-CD24 του καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ θεράπευσε τους 29 από τους 30 ασθενείς, στους οποίους χορηγήθηκε, εντός 3-5 ημερών.

Αποτελεσματικό το εμβόλιο της pfizer και για τις μεταλλάξεις

Πολίτες που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer φάνηκε πως έχουν ισχυρή ανοσολογική απόκριση έναντι της βρετανικής και της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, υποδηλώνοντας πως το εμβόλιο θα συνεχίσει να προσφέρει προστασία έναντι σοβαρών επιπλοκών της ασθένειας στους επόμενους μήνες.

Πειραματικό αντιικό φάρμακο επιτάχυνσης της ανάρρωσης από τα συμπτώματα του κορωνοϊού

Η πεγκιντερφερόνη-λάμδα είναι μια πρωτεΐνη που παράγεται στο σώμα ως αντίδραση στις ιογενείς λοιμώξεις και η οποία έχει την ικανότητα να ενεργοποιεί διάφορους κυτταρικούς μηχανισμούς για την καταπολέμηση των «εισβολέων»

Ελβετοί επιστήμονες στη μάχη κατά των μεταλλάξεων με υπό δοκιμή φάρμακα

Τα φάρμακα στοχεύουν όχι σε ένα αλλά σε τρία διαφορετικά τμήματα της πρωτεΐνης-ακίδας του κορωνοϊού που τη βοηθά να διεισδύει στα ανθρώπινα κύτταρα και να τα μολύνει. Ακόμη κι αν μία από αυτές τις πρωτεϊνικές περιοχές μεταλλαχθεί, πάλι το φάρμακο μπορεί να εξουδετερώσει τη δράση του ιού, επιτιθέμενο στις δύο άλλες