Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Θεραπείες & Φάρμακα

Πόνος στους μύες: Νέα καινοτόμα λύση για δράση για έως και 24 ώρες

Πόνος στους μύες: Νέα καινοτόμα λύση για  δράση για έως και 24 ώρες

Ο Πόνος  στους μύες και στις αρθρώσεις αντιμετωπίζεται πλέον μέσα σε 24 ώρες το με φαρμακευτικό επίθεμα ιβουπροφαίνης Nurofen Durance.

Πόνος  στους μύες: Τα τοπικά αντιφλεγμονώδη σκευάσματα π.χ. έμπλαστρο, όταν χρησιμοποιούνται με προσοχή, ανακουφίζουν και καταπραΰνουν τον μυϊκό πόνο και θεωρούνται ένα πολύ χρήσιμο όπλο στην ιατρική φαρέτρα.Μία νέα καινοτόμα λύση, το φαρμακευτικό επίθεμα ιβουπροφαίνης Nurofen Durance της Reckitt Benckiser , με αναλγητική, αντιφλεγμονώδη δράση για έως και 24 ώρες, κατά των εστιασμένων μυϊκών και αρθριτικών πόνων, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου  για την  επίδραση του  μυικού πόνου στην καθημερινότητα και τον τρόπους αντιμετώπισής του, που οργανώθηκε σήμερα (Τετάρτη, 3 Μαρτίου) διαδικτυακά.

Το  νέο φαρμακούχο επίθεμα (έμπλαστρo)  εξήγησε η κα Φούλα Τσουκαλά, Medical and Regulatory Affairs Manager της RB , χάρη στην πατενταρισμένη τεχνολογία αποδεσμεύει συνεχώς την δραστική ουσία ιβουπροφαίνη στο σημείο του πόνου για έως και 24 ώρες από την εφαρμογή του, προσφέροντας  παρατεταμένη ανακούφιση στον ασθενή. Η δραστική ουσία ιβουπροφαίνη αναστέλλει τοπικά την παραγωγή προσταγλανδίνης, διακόπτοντας τη σηματοδότηση του πόνου και της φλεγμονής. Κλινικές μελέτες καταδεικνύουν σημαντική μείωση του πόνου μετά από μία μόνο εφαρμογή σε διάστημα 24 ωρών έναντι εικονικού φαρμάκου, καθώς επίσης και μια σημαντική μείωση της φλεγμονής.

Επιπλέον, το προϊόν επιδεικνύει  ανώτερο προφίλ ασφάλειας έναντι των από του στόματος σκευασμάτων καθώς δρα τοπικά, είναι εξαιρετικά λεπτό και εύκαμπτο και μπορεί να εφαρμοστεί πάνω ή κοντά στις αρθρώσεις επιτρέποντας κανονικά την κίνηση και πετυχαίνοντας στοχευμένη και καθαρή εφαρμογή. Παράλληλα η εφαρμογή μια φορά την ημέρα ενισχύει τη συμμόρφωση με τη θεραπεία. Εφαρμόζεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας και μπορεί να παραμείνει στο δέρμα για έως και 24 ώρες. Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ενήλικες και εφήβους άνω των 16 ετών, είναι χωρίς αρώματα και δεν προκαλεί αίσθημα καψίματος.

Τα τοπικά αναλγητικά και τα Mη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη Φάρμακα με την μορφή κρέμας, αλοιφής, γέλης, γαλακτώματος ή έμπλαστρου ενδείκνυνται σε μυϊκούς και ρευματικούς πόνους, φλεγμονές των τενόντων, των συνδέσμων, των μυών και των αρθρώσεων (που οφείλονται π.χ. σε διαστρέμματα, θλάσεις), ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, μώλωπες και σε εκφυλιστικές αλλοιώσεις της σπονδυλικής στήλης, σύμφωνα με τον κο Ελευθέριο Καραδήμα, Ορθοπαιδικό Χειρουργό, με εξειδίκευση στις αθλητικές κακώσεις, παθήσεις ισχίου& γόνατος και παθήσεις άνω άκρου.Είναι επίσης μια χρήσιμη επιλογή για ασθενείς που είναι απρόθυμοι ή δεν μπορούν να λάβουν από του στόματος θεραπείες,  και θεωρούνται ένα πολύ χρήσιμο όπλο στην ιατρική φαρέτρα. Επιπρόσθετα,  με τη χρήση φαρμακευτικού επιθέματος (έμπλαστρου) επιτυγχάνεται  έλεγχος του ρυθμού αποδέσμευσης της δραστικής ουσίας  και διατήρηση σταθερών θεραπευτικών επιπέδων του φαρμάκου, τα οποία δεν μπορούν να επιτευχθούν με τις άλλες μορφές, τόνισε ο κος Καραδήμας.  Ο πόνος, όπως εξήγησε ο ορθοπαιδικός χειρουργός, είναι μια αντίδραση του οργανισμού για να προστατευτεί από ένα επιβλαβές αίτιο. Ο μυϊκός πόνος μπορεί να είναι οξύς ή χρόνιος. Συνήθως οφείλεται σε τραυματισμό ή σε υπερβολική καταπόνηση. Η αντιμετώπιση του, όταν δεν είναι δυνατή η λήψη φαρμάκων από του στόματος, γίνεται με την χρήση τοπικών αναλγητικών και αντιφλεγμονωδών σκευασμάτων. Τα τοπικά αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη σκευάσματα σε μορφή κρέμας, αλοιφής ή εμπλάστρου, όταν χρησιμοποιούνται με προσοχή, ανακουφίζουν και καταπραΰνουν τον μυϊκό πόνο και θεωρούνται ένα πολύ χρήσιμο όπλο στην ιατρική φαρέτρα.

Ο μυοσκελετικός πόνος, που είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους επίσκεψης  στον φυσικοθεραπευτή, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη σωματική, συναισθηματική και κοινωνική μας ευεξία, διευκρίνισε  ο κος  Σταύρος Σταθόπουλος, Φυσικοθεραπευτής Γ.Ν.Α
«Ο Ευαγγελισμός», Οργ. Γραμ. Π. Τμ. Αττικής ΠΣΦ, Συμμετέχων α) W.H.O. Rehabilitation Programme, και β) Network for health promotion in life and work (Work Confederation Physical Therapist).

Τα  «πρέπει» και τα «δεν πρέπει» στον επίπονο πόνο σύμφωνα με τον κο Σταθόπουλο είναι:

·       Να καταλάβουμε ότι ο πόνος μας
είναι πραγματικός

·       Να μείνουμε  ενεργοί

·       Να εστιάσουμε σε  σημαντικές
δραστηριότητες

·       Να Διατηρήσουμε  τις κοινωνικές μας σχέσεις

·       Να αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας

 

ΠΡΕΠΕΙ                                                                                 ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ

·      Να αναζητούμε στα γρήγορα πηγές πληροφόρησης για το πρόβλημα μας

·      Να  πιστεύουμε οτιδήποτε για τον πόνο μας

·      Να κατηγορούμε τον εαυτό μας

·      Να είμαστε σε πόλεμο με τον πόνο μας

·      Να θεωρούμε ότι ο πόνος προκαλεί πάντα βλάβη

·      Να βιαζόμαστε και να πανικοβαλλόμαστε εάν κάτι αναβλήθηκε εξαιτίας του πόνου μας

Οι μυϊκοί πόνοι αποτελούν μια πολύ συχνή κατάσταση για τους αθλητές και μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την απόδοση τους αλλά και την ποιότητα της ζωής τους μετα την απόσυρσή τους απο την ενεργό δράση, τόνισε ο κος Μιχάλης Κακιούζης, Διεθνής Καλαθοσφαιριστής & Προπονητής. Η διαδικασία δε αποθεραπείας είναι μια διαδικασία επίπονη αλλά και αρκετά χρονοβόρα γιατί ο μυς πρέπει να επανέλθει στην αρχική του μορφή σε μικρότερο χρονικό διάστημα από το συνηθισμένο. Και ο αθλητής θα πρέπει να ξεπεράσει τόσο τον πόνο που αισθάνεται και θα συνεχίσει να αισθάνεται για αρκετό διάστημα αλλά και το ψυχολογικό κομμάτι γιατί μια τυχόν υποτροπή θα σημαίνει αυτόματα και το τριπλάσιο σχεδόν χρόνο αποθεραπείας του.Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να υπάρχει η κατάλληλη φαρμακευτική υποστήριξη και τα τοπικά αντιφλεγμονώδη σκευάσματα όπως είναι τα φαρμακευτικά επιθέματα (έμπλαστρα)   ώστε ο τραυματισμένος μυς να επανέλθει στο μέγιστο δυνατό βαθμό κατέληξε ο κος Κακιούζης.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δωρεά ύψους 1.800.000€ από τη Reckitt Benckiser Hellas Healthcare προς όφελος κοινωνικά ευπαθών ομάδων

Πέντε πυλώνες αυτοεκτίμησης στην εφηβεία

Τι να κάνετε αν υποστείτε τραυματισμό στα σπορ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αξιολόγηση και ξεχωριστή χρηματοδότηση για τα ακριβά φάρμακα στα νοσοκομεία προτείνει Ελληνική μελέτη

Οι τάσεις της νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης δείχνουν ότι οι χώρες προσπαθούν να διοχετεύσουν αυτή τη ζήτηση κυρίως μέσω του νοσοκομειακού περιβάλλοντος, πιθανώς για λόγους παρακολούθησης της διαδικασίας χορήγησης (ειδικά για φάρμακα για σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή ασθένειες) και παρακολούθησης της πρόσβασης σε καινοτόμες θεραπείες.

Όταν οι φαρμακευτικές της Ινδίας προσπαθούν για την παραγωγή ποιοτικού φαρμάκου

Μακροπρόθεσμα, ο Gupta της Lupine επεσήμανε ότι οι ινδικές εταιρείες φαρμάκων έπρεπε «να κάνουν ό, τι χρειάζεται» για να διατηρήσουν τη σημαντική τους θέση στον παγκόσμιο χάρτη. «Δημιουργήσαμε τη θέση που έχει η Ινδία στον γενικό χάρτη με την αξία μας και είναι στο χέρι μας να μην τη χάσουμε», είπε, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο εφησυχασμού.

Υποβολή δεδομένων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας από την Jonson & Jonson για καταχώρηση του εμβολίου της ως επείγουσας χρήσης

Η J&J ανέφερε τον περασμένο μήνα πως το εμβόλιο ήταν 66% αποτελεσματικό στην πρόληψη της COVID-19 σε μια μεγάλη παγκόσμια δοκιμή τελευταίου σταδίου εναντίον πολλαπλών στελεχών του κορωνοϊού. Το επίπεδο προστασίας του εμβολίου κυμάνθηκε από 72% στις Ηνωμένες Πολιτείες, έως 66% στη Λατινική Αμερική και 57% στη Νότια Αφρική.

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech σε άλλες θερμοκρασίες

Ο Ugur Sahin, διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, δήλωσε ότι η ικανότητα αποθήκευσης του εμβολίου σε υψηλότερες από τις αρχικά δηλωθείσες θερμοκρασίες, θα δώσει στα κέντρα εμβολιασμού «μεγαλύτερη ευελιξία», προσθέτοντας ότι η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσει νέες συνθέσεις για να κάνει τη δόση του εμβολίου «ακόμη πιο εύκολη στη μεταφορά και τη χρήση».

Τι λέει Γερμανός λοιμωξιολόγος για το εμβόλιο της AstraZeneca έναντι των άλλων

Οι συχνά τυπικές παρενέργειες όπως είναι ο πονοκέφαλος, η κόπωση ή ο μυϊκός πόνος είναι συνήθως έκφραση του γεγονότος ότι το εμβόλιο κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, δηλαδή να προκαλέσει μια ανοσολογική αντίδραση», κατέληξε ο λοιμωξιολόγος.

Επιφυλακτικό το Ισραήλ στην άρση του lockdown παρά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer

Ο καθηγητής δημόσιας υγείας Χαγκάι Λιβάιν δήλωσε ότι το εμβόλιο αποδεικνύεται άκρως αποτελεσματικό στην αποτροπή της λοίμωξης και της σοβαρής νόσου σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Μεταξύ των εμβολιασμένων υπήρχαν 92% λιγότερες περιπτώσεις σοβαρής Covid-19, σε σχέση με τους μη εμβολιασμένους.

Φάρμακο της covid-19 από το Ισραήλ

Πρόκειται για εισπνεόμενο σκεύασμα, το οποίο έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς στο Ισραήλ, ενώ η νέα θεραπεία αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ, με βάση την ουσία EXO-CD24. Το νοσοκομείο κάνει λόγο για «τεράστια ανακάλυψη» και ότι η ουσία EXO-CD24 του καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ θεράπευσε τους 29 από τους 30 ασθενείς, στους οποίους χορηγήθηκε, εντός 3-5 ημερών.

Αποτελεσματικό το εμβόλιο της pfizer και για τις μεταλλάξεις

Πολίτες που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer φάνηκε πως έχουν ισχυρή ανοσολογική απόκριση έναντι της βρετανικής και της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, υποδηλώνοντας πως το εμβόλιο θα συνεχίσει να προσφέρει προστασία έναντι σοβαρών επιπλοκών της ασθένειας στους επόμενους μήνες.

Close Icon