Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Θεραπείες & Φάρμακα

Φαρμακευτικές Ινδία: Συνεχής προσοχή στην ποιότητα για να αλλάξει η αντίληψη για τα φάρμακα αυτής της χώρας

Φαρμακευτικές Ινδία: Συνεχής προσοχή στην ποιότητα για να αλλάξει η αντίληψη για τα φάρμακα αυτής της χώρας

Μακροπρόθεσμα, ο Gupta της Lupine επεσήμανε ότι οι ινδικές εταιρείες φαρμάκων έπρεπε «να κάνουν ό, τι χρειάζεται» για να διατηρήσουν τη σημαντική τους θέση στον παγκόσμιο χάρτη. «Δημιουργήσαμε τη θέση που έχει η Ινδία στον γενικό χάρτη με την αξία μας και είναι στο χέρι μας να μην τη χάσουμε», είπε, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο εφησυχασμού.

Φαρμακευτικές Ινδία: Οι επικεφαλής φαρμακευτικών εταιρειών τις πρώτες μέρες της πανδημίας και κατά τη διάρκεια αυτής συνήθιζαν να αλληλεπιδρούν για περίπου 45 λεπτά κάθε πρωί για να συζητούν τις προκλήσεις που αντιμετώπιζαν και να σκιαγραφούν τα πρωτόκολλα για να συνεχίζουν να λειτουργούν και να μην επηρεάζονται οι προμήθειες φαρμάκων. Αυτό αποκαλύφθηκε από τους επικεφαλής μεγάλων ινδικών φαρμακευτικών, των Lupine, Cipla, Sun Pharma, Dr Reddy’s Laboratories και Cadila Helathcare, στο πρόσφατο ινδικό φαρμακευτικό φόρουμ το οποίο ολοκληρώθηκε.

Για τη βιομηχανία αυτή η προσπάθεια βοήθησε να αλλάξει η  αντίληψη για τον κλάδο, παρατηρεί ο Nilesh Gupta, Διευθύνων Σύμβουλος της Lupin Limited, που συμμετείχε στο Φόρουμ που είχε επίσης τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Sun Pharma Dilip Shanghvi, τον Πρόεδρο του DRL Satish Reddy, Cadila, τον πρόεδρο της υγειονομικής περίθαλψης Pankaj Patel και την εκτελεστική αντιπρόεδρο της Cipla, Samina Hamied.

Η συζήτηση έγινε για διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία, από το να διατηρείται η τοπική και παγκόσμια προμήθεια φαρμάκων χωρίς διακοπή, μέχρι την αντιμετώπιση της εξάρτησης από την Κίνα για ενεργά φαρμακευτικά συστατικά στη γενικότερη υιοθέτηση της τεχνολογίας. Αλλά η αντίληψη που σίγουρα έπρεπε να διορθωθεί ήταν αυτή της ποιότητας των προϊόντων από την Ινδία, για την οποία συμφώνησαν οι αρχηγοί των φαρμακευτικών προϊόντων. Οι ξένοι ρυθμιστές που συμμετείχαν στο φόρουμ είχαν επισημάνει ότι αρκετά άτομα στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, δεν πίστευαν στην ποιότητα των φαρμάκων που πωλήθηκαν στη χώρα τους, τα οποία παρασκευάστηκαν στο εξωτερικό. Και πολλά από αυτά τα φάρμακα και συστατικά προέρχονται από την Ινδία και την Κίνα.

Ρυθμιστικά αποτελέσματα

Οι εταιρείες φαρμάκων έπρεπε να έχουν καλύτερα ρυθμιστικά αποτελέσματα για τα προϊόντα τους, δήλωσε ο Gupta, τονίζοντας την ανάγκη για συνεχή προσοχή στην ποιότητα για να αλλάξει αυτή η αντίληψη. Η ποιότητα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη, πρόσθεσε η Samina της Cipla και οι εταιρείες χρειάστηκαν να εξελίσσονται συνεχώς και να υιοθετούν τις βέλτιστες διαθέσιμες πρακτικές. Καθώς οι ξένοι ρυθμιστές συνεχίζουν τις επιθεωρήσεις τους στις ινδικές εγκαταστάσεις φαρμάκων, η Shanghvi της Sun Pharma πρότεινε ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να δώσει στους ρυθμιστές μια συνεχή ή πιο δυναμική εικόνα για την ποιοτική απόδοση μιας εταιρείας, αντί για έναν έλεγχο που αποτελούσε ένα στιγμιότυπο σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Εάν οι ρυθμιστικές αρχές ενημερώνονταν για την απόδοση της εταιρείας, αυτό θα μπορούσε να διευκολύνει την ταχύτερη έγκριση προϊόντων που μπορούν να διατεθούν στην αγορά, επεσήμανε.

Ο Patel της Cadila Healthcare είπε ότι η βιομηχανία πρέπει τώρα να καινοτομεί και όχι μόνο όσον αφορά τα προϊόντα. Χρειάστηκε να «σκεφτεί διαφορετικά» όσον αφορά την εκπαίδευση ατόμων, τη συλλογή δεδομένων και τη στρατηγική για να έχει ειδικές εγκαταστάσεις και ούτω καθεξής, πρόσθεσε. Τις επόμενες μέρες, η προσοχή θα ήταν στα 2 “Vs”, δήλωσε ο Satish Reddy της DRL, αναφερόμενος στον κορωνοϊό και τις παραλλαγές του, που εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία όπως και ο ρυθμός του εμβολιασμού. Μακροπρόθεσμα, ο Gupta της Lupine επεσήμανε ότι οι ινδικές εταιρείες φαρμάκων έπρεπε «να κάνουν ό, τι χρειάζεται» για να διατηρήσουν τη σημαντική τους θέση στον παγκόσμιο χάρτη. «Δημιουργήσαμε τη θέση που έχει η Ινδία στον γενικό χάρτη με την αξία μας και είναι στο χέρι μας να μην τη χάσουμε», είπε, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο εφησυχασμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η φαρμακευτική βιομηχανία της Ινδίας αντιμετωπίζει προκλήσεις από την Κίνα

Ινδική φαρμακοβιομηχανία απέκρυψε από τον FDA ελαττωματική παρτίδα

Φαρμακευτικές αναζητούν ταλέντα σε νευραλγικές θέσεις εν μέσω πανδημίας

Η Ινδία, οι άμεσες επενδύσεις και οι εγκρίσεις φαρμακευτικών προϊόντων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αξιολόγηση και ξεχωριστή χρηματοδότηση για τα ακριβά φάρμακα στα νοσοκομεία προτείνει Ελληνική μελέτη

Οι τάσεις της νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης δείχνουν ότι οι χώρες προσπαθούν να διοχετεύσουν αυτή τη ζήτηση κυρίως μέσω του νοσοκομειακού περιβάλλοντος, πιθανώς για λόγους παρακολούθησης της διαδικασίας χορήγησης (ειδικά για φάρμακα για σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή ασθένειες) και παρακολούθησης της πρόσβασης σε καινοτόμες θεραπείες.

Υποβολή δεδομένων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας από την Jonson & Jonson για καταχώρηση του εμβολίου της ως επείγουσας χρήσης

Η J&J ανέφερε τον περασμένο μήνα πως το εμβόλιο ήταν 66% αποτελεσματικό στην πρόληψη της COVID-19 σε μια μεγάλη παγκόσμια δοκιμή τελευταίου σταδίου εναντίον πολλαπλών στελεχών του κορωνοϊού. Το επίπεδο προστασίας του εμβολίου κυμάνθηκε από 72% στις Ηνωμένες Πολιτείες, έως 66% στη Λατινική Αμερική και 57% στη Νότια Αφρική.

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech σε άλλες θερμοκρασίες

Ο Ugur Sahin, διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, δήλωσε ότι η ικανότητα αποθήκευσης του εμβολίου σε υψηλότερες από τις αρχικά δηλωθείσες θερμοκρασίες, θα δώσει στα κέντρα εμβολιασμού «μεγαλύτερη ευελιξία», προσθέτοντας ότι η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσει νέες συνθέσεις για να κάνει τη δόση του εμβολίου «ακόμη πιο εύκολη στη μεταφορά και τη χρήση».

Τι λέει Γερμανός λοιμωξιολόγος για το εμβόλιο της AstraZeneca έναντι των άλλων

Οι συχνά τυπικές παρενέργειες όπως είναι ο πονοκέφαλος, η κόπωση ή ο μυϊκός πόνος είναι συνήθως έκφραση του γεγονότος ότι το εμβόλιο κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, δηλαδή να προκαλέσει μια ανοσολογική αντίδραση», κατέληξε ο λοιμωξιολόγος.

Επιφυλακτικό το Ισραήλ στην άρση του lockdown παρά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer

Ο καθηγητής δημόσιας υγείας Χαγκάι Λιβάιν δήλωσε ότι το εμβόλιο αποδεικνύεται άκρως αποτελεσματικό στην αποτροπή της λοίμωξης και της σοβαρής νόσου σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Μεταξύ των εμβολιασμένων υπήρχαν 92% λιγότερες περιπτώσεις σοβαρής Covid-19, σε σχέση με τους μη εμβολιασμένους.

Φάρμακο της covid-19 από το Ισραήλ

Πρόκειται για εισπνεόμενο σκεύασμα, το οποίο έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς στο Ισραήλ, ενώ η νέα θεραπεία αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ, με βάση την ουσία EXO-CD24. Το νοσοκομείο κάνει λόγο για «τεράστια ανακάλυψη» και ότι η ουσία EXO-CD24 του καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ θεράπευσε τους 29 από τους 30 ασθενείς, στους οποίους χορηγήθηκε, εντός 3-5 ημερών.

Αποτελεσματικό το εμβόλιο της pfizer και για τις μεταλλάξεις

Πολίτες που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer φάνηκε πως έχουν ισχυρή ανοσολογική απόκριση έναντι της βρετανικής και της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, υποδηλώνοντας πως το εμβόλιο θα συνεχίσει να προσφέρει προστασία έναντι σοβαρών επιπλοκών της ασθένειας στους επόμενους μήνες.

Close Icon