Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Θνησιμότητα: Αυξήθηκε για τους νέους στις ΗΠΑ έναντι 16 χωρών σύγκρισης, σύμφωνα με μελέτη

Θνησιμότητα: Αυξήθηκε για τους νέους στις ΗΠΑ έναντι 16 χωρών σύγκρισης, σύμφωνα με μελέτη

«Οι νέοι ηλικίας 10 έως 19 ετών αντιπροσώπευαν ένα αυξανόμενο ποσοστό υπερβολικών θανάτων από το 2010», γράφουν οι συγγραφείς. «Οι περισσότεροι ήταν άνδρες, με υψηλότερα ποσοστά θανατηφόρων τραυματισμών».

Θνησιμότητα: Οι νέοι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αυξημένη θνησιμότητα σε σχέση με 16 χώρες σύγκρισης, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά την 1η Ιουλίου στο JAMA Pediatrics. Ο Steven H. Woolf, M.D., M.P.H., από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, και ο Derek A. Chapman, Ph.D., από τη Σχολή Υγείας Πληθυσμού του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια Commonwealth, αμφότεροι στο Ρίτσμοντ, συνέκριναν τα ποσοστά θνησιμότητας στις ΗΠΑ μεταξύ των νέων ηλικίας 0 έως 19 έτη σε εκείνα των 16 χωρών σύγκρισης.

Οι υπερβολικοί θάνατοι υπολογίστηκαν για κάθε ηλικιακή ομάδα και έτος από το 1999 έως το 2019. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε σχέση με τις 16 χώρες σύγκρισης, τα ποσοστά θνησιμότητας ήταν υψηλότερα μεταξύ των νέων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μεταξύ 2013 και 2021, τα ποσοστά θνησιμότητας αυξήθηκαν στους νέους των ΗΠΑ ηλικίας 10 έως 19 ετών, ενώ παρατηρήθηκε μείωση του μέσου ποσοστού θνησιμότητας στις χώρες σύγκρισης, διευρύνοντας το χάσμα θνησιμότητας. Μεταξύ των νέων των ΗΠΑ ηλικίας 15 έως 19 ετών, παρατηρήθηκε έντονη αύξηση της θνησιμότητας μετά το 2019, η οποία δεν παρατηρήθηκε στις περισσότερες χώρες σύγκρισης. Από το 1999 έως το 2019, σημειώθηκαν 413.948 υπερβολικοί θάνατοι μεταξύ των νέων των ΗΠΑ ηλικίας 0 έως 19 ετών, με τα βρέφη να αντιπροσωπεύουν το 56,6 τοις εκατό των υπερβολικών θανάτων και τα άτομα ηλικίας 1 έως 4, 5 έως 9, 10 έως 14 και 15 έως 19 ετών για το 7,5, 3,9, 5,8 και 26,2 τοις εκατό των υπερβολικών θανάτων, αντίστοιχα.

Από το 2009 έως το 2019, παρατηρήθηκε αύξηση στο ποσοστό των υπερβολικών θανάτων στα 10 έως 19 έτη (από 27,5 σε 35,8 τοις εκατό). «Οι νέοι ηλικίας 10 έως 19 ετών αντιπροσώπευαν ένα αυξανόμενο ποσοστό υπερβολικών θανάτων από το 2010», γράφουν οι συγγραφείς. «Οι περισσότεροι ήταν άνδρες, με υψηλότερα ποσοστά θανατηφόρων τραυματισμών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η κοινωνική ευαλωτότητα συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά θανάτου από πυροβόλα όπλα που σχετίζoνται με επιθέσεις μεταξύ των νέων

Αυξάνονται τα ποσοστά καρκίνου του παχέος εντέρου στους νέους

Προώθηση διεθνούς συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις ΗΠΑ για αλλαγές στον τομέα του καρκίνου σε παγκόσμιο επίπεδο

Τι μπορεί να σημαίνει η απαγόρευση των αμβλώσεων για γυναίκες με χρόνιες παθήσεις;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εκθετική αύξηση των κρουσμάτων Mpox στο Κονγκό

Mpox Κογκό: Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ένα νέο, ακόμη πιο θανατηφόρο στέλεχος εξαπλώνεται στη ΛΔΚ, το οποίο μεταδίδεται επίσης μέσω της σεξουαλικής επαφής μεταξύ ανδρών. 

Έκτακτο δελτίο καιρού: Παραμένουν οι ακραίες θερμοκρασίες μέχρι και αύριο

Έκτακτο δελτίο καιρού: Από την Τρίτη θα υπάρξει βαθμιαία υποχώρηση της θερμοκρασίας, τόσο ως προς τις μέγιστες όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές, που θα γίνει αισθητή στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος στις περισσότερες περιοχές.

Το δροσερό αναψυκτικό διαίτης σας βοηθάει να περάσετε την εργάσιμη ημέρα; Να τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την υγεία σας

Όπως συμβαίνει με πολλές πτυχές της διατροφής, το μέτρο είναι το κλειδί με τα αναψυκτικά διαίτης. Το να πίνετε περιστασιακά αναψυκτικά διαίτης είναι απίθανο να βλάψει την υγεία σας, αλλά η συχνή ή υπερβολική πρόσληψη μπορεί να αυξήσει τους κινδύνους για την υγεία μακροπρόθεσμα.

Πανώλη: Σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης η Θεσσαλία

Πανώλη: Η εν λόγω Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας για την Περιφέρειας Θεσσαλίας εκδίδεται λόγω επαπειλούμενου κινδύνου εξάπλωσης της ζωωνόσου της πανώλης των μηρυκαστικών.

Μειώνεται η κάλυψη με εμβόλια covid των ευάλωτων - Συμπτώματα στον εγκέφαλο από τη χρόνια νόσηση

Τέλος, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature Neuroscience τον Φεβρουάριο του 2024, βρήκε στοιχεία διαταραχής του αιματοεγκεφαλικού φραγμού έως και 1 χρόνο μετά τη μόλυνση από COVID-19 στους κροταφικούς λοβούς και στον μετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου.

Ποια είναι τα μέτρα που θα ληφθούν μετά την εμφάνιση πανώλης στα αιγοπρόβατα;

Πανώλη αιγοπρόβατα: Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, ανακοίνωσε την ανάκληση των αδειών όλων των κτηνιάτρων του ΥΠΑΑΤ και των εποπτευόμενων φορέων

Ο περιφερειάρχης ζητά να κυρηχθεί η Θεσσαλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Πανώλη Θεσσαλία: Διαδοχικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, και εκπροσώπους παραγωγών, μετά την ανακάλυψη νέου κρούσματος πανώλης των μικρών μηρυκαστικών σε εκτροφή αιγοπροβάτων

Close Icon