Ρεπορτάζ Υγείας

Τα Οφέλη του Ύπνου

Τα Οφέλη του Ύπνου

Η Φαρμακευτική Εταιρεία GALENICA πραγματοποίησε Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα: «Τα Οφέλη του Ύπνου», το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Υπνολογίας, με προσκεκλημένους Επαγγελματίες Υγείας από τη Θεσσαλονίκη.

Ομιλητές της Επιστημονικής Εκδήλωσης ήταν ο κύριος Δημήτριος Δικαίος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υπνολογίας & Καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και ο κύριος Παναγιώτης Παναγιωτίδης, Ψυχίατρος.

Ο κύριος Δημήτριος Δικαίος, αναφέρθηκε στις διαταραχές του ύπνου αναλύοντας διεξοδικά τις αιτίες που προκαλούν έναν μη ποιοτικό και διακοπτόμενο ύπνο και εστίασε στα οφέλη που απορρέουν από τη βελτίωση της ποιότητας αλλά και της διάρκειας του ύπνου. Επίσης, στην ομιλία του ο κύριος Δικαίος πρόσθεσε ότι ο ύπνος είναι απαραίτητος για μια πλειάδα λειτουργιών, όπως η βελτίωση της νοητικής επεξεργασίας, η ασφάλεια, η ευεξία και η ψυχική διάθεση, η ανοσολογική υποστήριξη, η ανάπαυση και η εξισορρόπηση λειτουργιών του οργανισμού.

DIMITRIS DIKAIOS κ. Δημήτριος Δικαίος

Επιπρόσθετα, ο κύριος Παναγιώτης Παναγιωτίδης, εστίασε την ομιλία του στην αντιμετώπιση της αϋπνίας και των διαταραχών ύπνου καθώς και τον ρόλο των συμπληρωμάτων διατροφής ως σύγχρονα – φυσικά βοηθήματα ύπνου. Ανέπτυξε τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές, αλλά και τους παράγοντες που συντελούν στην επιλογή της κατάλληλης αγωγής, οι οποίοι είναι: η συμπτωματολογία, ο θεραπευτικός στόχος, η παλαιότερη ανταπόκριση του ασθενούς στη λαμβανόμενη θεραπεία, οι προτιμήσεις του ασθενούς, το κόστος, η διαθεσιμότητα θεραπειών, οι συννοσηρότητες, οι αντενδείξεις, οι αλληλεπιδράσεις με έτερες αγωγές και οι ανεπιθύμητες ενέργειες. Καταλήγοντας την ομιλία του παρουσίασε ως σύγχρονη επιλογή, τα νεότερα φυσικά βοηθήματα ύπνου στην αντιμετώπιση της αυπνίας και των διαταραχών ύπνου καθώς και τα επιστημονικά δεδομένα αποτελεσματικότητας κι ασφάλειας αυτών.

Η Επιστημονική Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη ευγενική υποστήριξη της Galenica και του Aquilea Sueno. To Aquilea Sueno είναι ένα σύγχρονο συμπλήρωμα διατροφής το οποίο συνδυάζει τη Μελατονίνη και τα φυσικά συστατικά Βαλεριάνα, Πασιφλόρα και Παπαρούνα της Καλιφόρνιας, καθώς και την καινοτομία διπλής στιβάδας, δηλαδή τους διαφορετικούς χρόνους απελευθέρωσης των δραστικών κατά την διάρκεια της νύχτας. Η τεχνολογία της διπλής στιβάδας συμβάλλει όχι μόνο στη γρήγορη έλευση του ύπνου αλλά σε ένα συνεχόμενο ύπνο χωρίς διακοπές. Η Μελατονίνη και τα τρία εκχυλίσματα βοτάνων (Βαλεριάνα, Πασιφλόρα και Παπαρούνα Καλιφόρνιας) κυκλοφορούν ήδη στη Ευρώπη ως συμπλήρωμα διατροφής με την ονομασία Aquilea Sueno, ενώ στην Ελλάδα κυκλοφορεί το τελευταίο έτος.

PONAGIOTIS PANAGIOTIDISκ. Παναγιώτης Παναγιωτίδης. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

6/12: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Κορωνοϊός 6/12 - 4.943 νέα κρούσματα – 116 νεκροί – 714 διασωληνωμένοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την υπογλυκαιμία.

Κάποιοι άνθρωποι δυσκολεύονται να μασήσουν και να καταπιούν όταν τα επίπεδα του σακχάρου πέσουν τόσο πολύ, οπότε χρειαζόμαστε συμπυκνωμένες πηγές υδατανθράκων. Πριν φυσικά εφαρμόσετε τις παραπάνω προτάσεις και τις εντάξετε στο διατροφικό σας σχέδιο, βεβαιωθείτε ότι θα έχετε επικοινωνήσει και με τον γιατρό που σας παρακολουθεί.

Οικονόμου υποχρεωτικός εμβολιασμός: Έως τώρα 59.864 πολίτες άνω των 60 έχουν κλείσει ραντεβού

Οικονόμου υποχρεωτικός εμβολιασμός: Οι ενδείξεις έως τώρα είναι άκρως θετικές, καθώς όπως είπε ο κ. Οικονόμου, μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί αισίως 59.864 ραντεβού από την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Αυτό αποτελεί το 10% των ευάλωτων συμπολιτών μας που έχουν παραμείνει απροστάτευτοι εδώ και 11 μήνες.

Επιβεβαιώθηκαν τα 2 πρώτα κρούσματα της Όμικρον στη Ρωσία

Ρωσία Όμικρον: Η Ρωσία επιβεβαίωσε τα δύο πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον από την Μποτσουάνα στη χώρα. Πρόκειται για ταξιδιώτες που επέστρεψαν από τη Νότια Αφρική, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές τη Δευτέρα.

Ξεκινά σήμερα η διάθεση δωρεάν self tests

Self test δωρεάν: Στόχος του μέτρου, που δεν είναι υποχρεωτικό, είναι η πλήρης και έγκυρη καταγραφή της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Αξιωματούχοι στην περιοχή τριών πολιτειών των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν 12 περιπτώσεις όμικρον μέχρι στιγμής

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε συνολικά οκτώ κρούσματα, ενώ το Νιου Τζέρσεϊ επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα την Παρασκευή και το Κονέκτικατ το πρώτο κρούσμα το Σάββατο.

Το ξέσπασμα της όμικρον υποδηλώνει ότι τα τρέχοντα εμβόλια για την COVID-19 δεν προλαμβάνουν τις λοιμώξεις, αλλά μπορεί να αποτρέψουν σοβαρές ασθένειες

Το ξέσπασμα της όμικρον υποδηλώνει ότι τα τρέχοντα εμβόλια για την COVID-19 δεν προλαμβάνουν τις λοιμώξεις, αλλά μπορεί να αποτρέψουν σοβαρές ασθένειες.