Ρεπορτάζ Υγείας

Στη Βουλή το θέμα του Πολυδύναμου Κέντρου Ιωαννίνων

Στη Βουλή το θέμα του Πολυδύναμου Κέντρου Ιωαννίνων

Το θέμα της καθυστέρησης της λειτουργίας του Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης του Αλκοολισμού και της ένταξης τμήματός του στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων επανέφερε στη Βουλή με ερώτησή του ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης.

Ο βουλευτής κατέθεσε εκ νέου ερώτηση προς τα υπουργεία Υποδομών και Υγείας, καθώς δεν είχε πάρει απάντηση σε προηγούμενη σχετική ερώτηση. Στην τελευταία ερώτηση αναφέρει:

«Το Πολυδύναμο Κέντρο για την αντιμετώπιση αλκοολικών και της κρίσης των χρηστών ναρκωτικών, προϋπολογισμού 8 εκατομμυρίων ευρώ, βρίσκεται υπό ολοκλήρωση, με Φορέα την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.

Με προηγούμενη ερώτησή μου προς τους υπουργούς Υποδομών και Υγείας, είχα θέσει το θέμα της καθυστέρησης λειτουργίας του Πολυδύναμου Κέντρου στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γ. Χατζηκώστα καθ’ όσον εκκρεμούν οι διαγωνισμοί για την προμήθεια του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου.

Ο υπουργός Υποδομών στην απάντησή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι με απόφαση του υπουργού Υγείας ανατέθηκε στη ΔΕΠΑΝΟΜ η υλοποίηση του έργου της προμήθειας ξενοδοχειακού, ιατροτεχνολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού του Πολυδύναμου Κέντρου. 

Σύμφωνα με το, ως άνω, έγγραφο του υπουργού Υποδομών, η προμήθεια του εξοπλισμού και των τριών κατηγοριών δημοπρατήθηκε για πρώτη φορά με δημόσιο διαγωνισμό την 16.10.2012 και έχει ήδη ολοκληρωθεί η εγκατάσταση στο κτίριο του ξενοδοχειακού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Όμως, όπως αναφέρεται, “για την κατηγορία Α – ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός, δεν κατατέθηκε καμία προσφορά. Ο προϋπολογισμός ανάθεσης της δημοπράτησης του ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού δεν είχε συνταχθεί από τη ΔΕΠΑΝΟΜ και επειδή σύμφωνα με στοιχεία κρίθηκε ανεπαρκής ζητήθηκε από το υπουργείο Υγείας η αναθεώρησή του”.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην απάντηση του υπουργού Υποδομών, σε συνέχεια της αρνητικής τοποθέτησης εκ μέρους της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας για επαύξηση του προϋπολογισμού ποσού 307.070 ευρώ, προτάθηκε από τη ΔΕΠΑΝΟΜ, ως εναλλακτική λύση, η ενσωμάτωση του ποσού που προέκυψε από την έκπτωση που επιτεύχθηκε στις άλλες δύο κατηγορίες εξοπλισμού στο προϋπολογισμό δημοπράτησης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Ωστόσο καθ’ όσον δεν υπήρξε ανταπόκριση από το υπουργείο Υγείας και καθώς επαναδημοπρατήθηκε ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός την 2.11.2013 χωρίς και πάλι να κατατεθεί καμία προσφορά “με το ΑΠ 139529/27.11.2013 έγγραφο, η ΔΕΠΑΝΟΜ ζήτησε εκ νέου από το υπουργείο Υγείας να επανεξεταστεί το ζήτημα του προϋπολογισμού” χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει ανταπόκριση.

Πέραν αυτών, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε προ μηνός στα Ιωάννινα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Γρηγοράκος, «τμήμα» του Πολυδύναμου Κέντρου θα ενταχθεί στο νοσοκομείο Χατζηκώστα. Για αυτό το θέμα δεν είχε προηγηθεί οποιαδήποτε σχετική ενέργεια.

Κατόπιν αυτών και δεδομένου ότι παλαιότερη ερώτηση για το ίδιο θέμα, δεν απαντήθηκε από τον Υπουργό» ο Σταύρος Καλογιάννης ερωτά τον υπουργό Υγείας: Δεδομένου ότι οι δύο τελευταίοι διαγωνισμοί για τον εξοπλισμό του Κέντρου κηρύχθηκαν άγονοι, τι προτίθενται να πράξει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να αντιμετωπισθεί το θέμα; Έχει εξετάσει το Υπουργείο Υγείας τη δυνατότητα ένταξης «τμήματος» του Πολυδύναμου Κέντρου στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπως δήλωσε στα Ιωάννινα ο αναπληρωτής υπουργός; Εάν ναι, υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί αυτό να γίνει;».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Υποχρεωτική η μάσκα παντού

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης με τα επιδημιολογικά φορτία στην Ελλάδα

Αρκουμανέας: Σε αναμονή για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού... Ασαφής η ημερομηνία παραλαβής

Αρκουμανέας Σκαϊ: Οι νέοι οδηγούν την επιδημία,η επιδημία δεν συγχωρεί. Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ μίλησε στον ΣΚΑΙ. Προς τα τέλη Σεπτεμβρίου θα υπάρξει μια καλύτερη εικόνα για το κατά πόσο έχουν αποδώσει τα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού που βρίσκονται ήδη σε ισχύ, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.  Σε περίπτωση που τα […]

Μέτρο κατά του κορωνοίού μέσα στις σχολικές αίθουσες εκτός από τη μάσκα

Διαπίστωσαν ότι αρκεί να είναι ανοικτά τα παράθυρα σε ένα σχολείο για να μειωθούν κατά σχεδόν 40%, σε σχέση με τα κλειστά παράθυρα, τα σωματίδια του κορωνοϊού που μπορεί να κυκλοφορούν στον αέρα μέσα στις τάξεις.

8 θετικά τεστ στον κορωνοϊό σε τεστ που έγιναν στη Ν. Σμύρνη

Rapid test: 1000 έλεγχοι, 8 θετικά τεστ στη Ν. Σμύρνη. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν σήμερα, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Πραγματοποιήθηκαν 1000 έλεγχοι, εκ των οποίων ανευρέθησαν οκτώ (8) θετικά δείγματα και αφορούν σε  Έλληνες (6 άνδρες και 2 γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 29 […]

Χωρίς τέλος η λίστα θανάτου λόγω κορωνοϊού

Κορωνοϊός Θάνατοι: Χωρίς τέλος η λίστα θανάτου. Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από κορωνοϊό. 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγες ώρες. Κατέληξαν: 86χρονος ο οποίος νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ  74χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, 87χρονος στο Ιπποκράτειο, 87χρονη που νοσηλευόταν στο Λαϊκό, 89χρονος που νοσηλευόταν στο Λαϊκό […]

Βατόπουλος: Θα εφαρμοστούν οσονούπω σκληρά μέτρα

Κορωνοϊός- Βατόπουλος: Αυστηρή προειδοποίηση. Ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τοποθετήθηκε σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο για την «έκρηξη» των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα. Αναφερόμενος στην παρούσα κατάσταση ξεχώρισε τους αναγκαίους συνωστισμούς (όπως αυτοί συμβαίνουν στα Μ.Μ.Μ και δεν είναι ευθύνη του πολίτη) αλλά και τους μη αναγκαίους, που […]

Έκτακτη μετάβαση Χαρδαλιά στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη Κορονοϊος: Σήμερα η επίσκεψη του Ν. Χαρδαλιά. Έκτακτη σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας  στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία θα πραγματοποιηθεί παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα. Έπειτα από κυβερνητική απόφαση, η Θεσσαλονίκη περνά στο επίπεδο 3 της αυξημένης επιτήρησης του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας […]