Ρεπορτάζ Υγείας

ΠΙΣ: προσβλητική η τιμωρία ιατρών

ΠΙΣ: προσβλητική η τιμωρία ιατρών

 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος(ΠΙΣ) αντιδρά στη απόφαση του υπουργού Υγείας να θέσει σε αυτοδίκαιη αργία 20 ιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας, χωρίς την ενημέρωση των θεσμικών οργάνων των ιατρών και παραμονή της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στα νοσοκομεία, δεν βοηθά την προσπάθεια της κάθαρσης.

Συγκεκριμένα ο (ΠΙΣ) τόνιζει ότι ‘’ έχουμε επανειλημμένα διατυπώσει τις θέσεις μας για τη συνεργασία όλων των φορέων της υγείας μαζί με την πολιτική ηγεσία, προκειμένου να καταπολεμήσουμε στον ευαίσθητο αυτό χώρο τα προβλήματα διαφθοράς, απάτης, αλόγιστων δαπανών, αλλά και κάθε ενέργεια που αμαυρώνει το κύρος και τη λειτουργία των ιατρών’’

Συνεχίζοντας υπογραμμίζουν ότι ‘’ Η χθεσινή απόφαση του υπουργού Υγείας να θέσει σε αυτοδίκαιη αργία 20 ιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας, χωρίς την ενημέρωση των θεσμικών οργάνων των ιατρών και παραμονή της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στα νοσοκομεία, δεν βοηθά την προσπάθεια της κάθαρσης. Η ημέρα της απεργίας πρέπει να είναι σεβαστή από όλους, γιατί οι εργαζόμενοι διεκδικούν αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και σεβασμό στη δουλειά τους και στην αποστολή τους.Ο χρόνος που ο υπουργός Υγείας επέλεξε για τιμωρία των «επίορκων» λειτουργών δείχνει αγωνιώδη προσπάθεια ενοχοποίησης και αποδυνάμωσης των εργαζομένων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο με υπεράνθρωπες προσπάθειες έχουν στηρίξει χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι, στην απαξίωση των οποίων έχουν οδηγήσει οι αποτυχημένες πολιτικές τόσων ετών. Για μία ακόμη φορά τονίζουμε ότι, με αστυνομικά μέτρα, επικοινωνία πυγμής και προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών εκεί που δεν ανήκουν, δεν λύνονται τα προβλήματα. Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη, αλλά χωρίς να καταπατώνται οι κανόνες της Δημοκρατίας, της ηθικής και της έννομης τάξης.
Το Σύστημα Υγείας απαιτεί με τις μεγάλες ελλείψεις, προσλήψεις προσωπικού, διότι οι κίνδυνοι για τους ασθενείς της σημερινής εποχής της ανθρωπιστικής κρίσης, είναι μεγάλοι και σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία θέση εργασίας.
Η κάθαρση, η εξυγίανση, η ορθολογισμένη κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού είναι στόχοι μας και προς αυτή την κατεύθυνση ζητούμε να πορευτούμε όλοι για το καλό της κοινωνίας.
Αιφνιδιασμούς και τετελεσμένα δεν ανεχόμαστε και θα αντιδράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις’’

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ν. Σύψας: Οι περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες έχουν μεγαλύτερο R

Τοποθέτηση Μόσιαλου για τους 23 θανάτους ηλικιωμένων μετά το εμβόλιο covid-19

Από σήμερα ανοιχτό το λιανεμπόριο

Πότε ανοίγουν τα μαγαζιά: Από σήμερα ανοιχτά τα καταστήματα.  Σηκώνουν τα ρολά τα καταστήματα του λιανεμπορίου και μαζί με αυτά τα κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, διαιτολογικές μονάδες με εξαίρεση τα γυμναστήρια και ΚΤΕΟ.

Εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα στην Ιταλία

Κορωνοϊός-Ιταλία: Μέχρι αυτή την στιγμή, η πλειοψηφία των προέδρων των ιταλικών περιφερειών, αποφάσισε ότι η επιστροφή των μαθητών στα λύκεια θα πρέπει να αναβληθεί, με επανέναρξη των μαθημάτων στις 25 Ιανουαρίου ή και στις αρχές Φεβρουαρίου, ανάλογα με την περιοχή.

Συναγερμός: Τα 2/3 τροφίμων οίκου ευγηρίας στο Βέλγιο με μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού

Βέλγιο: Η προέλευση της μόλυνσης δεν έχει καθοριστεί, ωστόσο πρόκειται για μια «έμμεση πηγή», καθώς κανένα πρόσωπο γνωστό δεν ταξίδεψε στη Βρετανία, σύμφωνα με το δήμαρχο.

Πρωταθλητής του τέννις θετικός στον COVID επιβιβάζεται σε αεροπλάνο

Ο παίκτης του τέννις Tennys Sandgren έχει επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για το Australian Open στη Μελβούρνη, παρά το γεγονός ότι ήταν θετικός  στον Covid-19 τη Δευτέρα. Ο Αμερικανός ήταν άρρωστος με τον ιό τον Νοέμβριο, αλλά έκανε κι άλλο θετικό τεστ νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ,ενώ αισθανόταν «εντελώς υγιής»