Ρεπορτάζ Υγείας

Οι 12 τελευταίοι αναπληρωτές διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων

Οι 12 τελευταίοι αναπληρωτές διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων

Με τους 12 τελευταίους αναπληρωτές διοικητές, ολοκληρώνεται η διαδικασία επιλογής των νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία της χώρας , όπως μας ενημερώνει το Υπουργείο Υγείας .

Ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επέλεξε τους κάτωθι αναπληρωτές διοικητές:

ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΜΕΤΑΞΑ»

Γεράσιμος Γιαννιώτης: Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας και ειδικεύθηκε στην Χειρουργική Ορθοπεδική & Τραυματιολογία. Άσκησε το επάγγελμα του ως ιδιώτης ιατρός επί σειρά ετών, ενώ διετέλεσε Διοικητής του Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ρόδου και διοικητής του ενοποιημένου τοπικού συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας με την συγχώνευση του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Παίδων και του Οίκου Ευγηρίας, Δωδεκανήσου.

Πα.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ»
Άννα Κρεμμύδα: Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας & Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη «Βιώσιμη Ανάπτυξη» από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και είναι υποψήφια Διδάκτορας του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας & Οικολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Εργάζεται επί σειρά ετών ως καθηγήτρια εφαρμογών στο ΤΕΙ Αθήνας, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με εισαγωγική κατεύθυνση τη Διοίκηση Μονάδων Υγείας Πρόνοιας.

ΓΝ ΣΕΡΡΩΝ
Λαμπρινή Καφταντζή: Έχει πτυχίο Βιολογίας από το University of Sussex της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με ειδίκευση στην Ανθρώπινη Μοριακή Γενετική από το Imperial College, School of Public Health του Λονδίνου και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διεθνή Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, από το Imperial College School of Public Health, του Λονδίνου. Έχει Διδακτορικό Ιατρικής Κοινωνιολογίας από το London School of Economics και έχει εργαστεί ως Aξιολογητής Τεχνολογιών Υγείας στο KiTEC του King’s College London και Αναλύτης πρόσβασης στην αγορά φαρμάκων για μεγάλη ιδιωτική εταιρεία.

Ν.Μ.Πα.Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Σταύρος Τζωίδης: Έχει πτυχίο από τη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, ενώ έχει αποφοιτήσει επίσης από τη Σχολή Εφαρμογής Οικονομικών Επιστήμων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου και τη Σχολή Προγραμματιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ελληνικού Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Έχει διατελέσει Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών Μεραρχίας στην Αλεξανδρούπολη, Οικονομικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Κύπρου και Προϊστάμενος του Τμήματος Προμηθειών του Στρατηγείου του ΝΑΤΟ, στη Θεσσαλονίκη.

ΝΜΓΝΘ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»
Χρήστος Μάκος: Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Διδακτορικό από το ΑΠΘ. Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων διευθυντής στο νοσοκομείο Κιλκίς.

ΓΝ «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ»
Ρουμπίνη – Κωνσταντίνα Τσαμασίρου: Έχει πτυχίο Βιολογίας από το Πανεπιστήμιο Πατρών και Μεταπτυχιακό στην Μοριακή Βιολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνουσα Σύμβουλος ιατρικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών σε επαγγελματίες υγείας.

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ξενοφών Παναγιώτου: Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της ΑΒΣΘ (σήμερα Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον κλάδο Διοικητικών Διευθυντών Νοσοκομείων της Υγειονομικής Σχολής Αθηνών (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας). Έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε διοικητικές θέσεις ευθύνης του ΕΣΥ, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και στο ΨΝΑ «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ».

ΓΝ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΤΖΑΝΝΕΙΟ»
Εμμανουήλ Βαϊκούσης: Έχει πτυχίο Ιατρικής και Πτυχίο Βιολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Master) στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και έχει εκπονήσει Διδακτορική διατριβή στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως Συντονιστής Διευθυντής ΕΣΥ στην Οφθαλμολογικής Κλινικής ΓΚΝ Νίκαιας και Επιμελητής Α΄ ΕΣΥ στην Οφθαλμολογική κλινική ΓΚΝ Αθηνών “Ο Ευαγγελισμός”.

ΓΝΝ-ΠΕΙΡΑΙΑ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» – ΓΝΔΑ «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»
Αργυρώ Χρυσαυγή: Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Βιολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακό στον τομέα “Quantitative Genetics and Genome Analysis” από το University of Edinburgh. Έχει επίσης εκπονήσει διδακτορική διατριβή (PhD) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει υπεύθυνη τμήματος Μοριακής Διάγνωσης σε μεγάλο ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα και αντιπρόεδρος Δ.Σ. ιδιωτικού Ιατρικού Διαγνωστικού Κέντρου.

ΕΙΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΦΡΟΔΙΣΙΩΝ & ΔΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Γεώργιος Χατζηπουλίδης: Είναι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του ΑΠΘ με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και δεύτερο μεταπτυχιακό στη Διοίκηση – Διαχείριση Τεχνικών Έργων, επίσης από το ΑΠΘ. Είναι ακόμα, υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Έχει διατελέσει διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας στο ΓΝ Καβάλας και στο ΓΝ Δράμας και Υπεύθυνος Τεχνικής Υπηρεσίας 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

ΓΝ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
Στέφανος Καρακόλιας: Έχει πτυχίο Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση και Οικονομική Διαχείριση Μονάδων Υγείας από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και δεύτερου μεταπτυχιακού στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική επίσης από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Έχει διατελέσει Οικονομικός & Διοικητικός Διευθυντής σε ιδιωτική εταιρεία παροχής οικονομικών υπηρεσιών και επιστημονικός συνεργάτης σε Ερευνητικά Έργα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

ΓΝΑ ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Άννα Ζωηρού: Είναι αριστούχος του τμήματος Διοίκηση Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Βρυξελλών και Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί ως Διευθύντρια Τμήματος Ανάπτυξης Έργων και Χρηματοδοτήσεων για ιδιωτικές επιχειρήσεις, υπήρξε μέλος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ), ειδική επιστημονική σύμβουλος για Θέματα Οικονομικών και Διεθνών Σχέσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και Διευθύντρια Marketing Ιρλανδίας και Ηνωμένου Βασιλείου του ΕΟΤ.

Α.Δ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων με πρόβλεψη για παράταση των μέτρων

Πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα της Τρίτης 18 Ιανουαρίου;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι ιατρικοί σύλλογοι κηρύσσουν εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ψυχική υγεία των παιδιών εν μέσω lockdown

Υπήρξαν περισσότεροι από 6.600 θάνατοι από αυτοκτονίες μεταξύ των νέων ηλικίας 10 έως 24 ετών στις ΗΠΑ το 2020, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

18/1: Τι δείχνουν τα λύματα των τελευταίων ημερών για το ιικό φορτίο στη χώρα

Κορωνοϊός Λύματα 18/1: Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης,της Αλεξανδρούπολης και των Ιωαννίνων. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Κορωνοϊός Κρούσματα 18/01: 23.340 νέα κρούσματα – 106 νεκροί – 673 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 18/01: 23.340 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 673, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 106 νέοι θάνατοι.

35.000 τα πραγματικά κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Ο καθηγητής πνευμονολογίας κ. Νίκος Τζανάκης ανέφερε πως τα πραγματικά κρούσματα σήμερα εκτιμώνται έως 35.000, ενώ πρέπει να επανέλθουν τα δωρεάν self test στην κοινότητα.