Ρεπορτάζ Υγείας

Ξανακλειδώνει το Australian Open με κρούσμα της μετάλλαξης του Ηνωμένου Βασιλείου

Ξανακλειδώνει το Australian Open με κρούσμα της μετάλλαξης του Ηνωμένου Βασιλείου

Η αυστραλιανή πολιτεία θα προβεί σε lockdown για πέντε ημέρες, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση μιας πιο μεταδοτικής παραλλαγής κορωνοϊού, που σημαίνει ότι το Australian Open θα συνεχίσει χωρίς θαυμαστές, κατά τη διάρκεια των συνήθως πιο πολυσύχναστων ημερών.

 

Οι αρχές εντόπισαν 13 νέες περιπτώσεις που συνδέονται με έναν υπάλληλο ενός ξενοδοχείου καραντίνας στη Μελβούρνη, ο οποίος βγήκε θετικός στη λεγόμενη παραλλαγή κορωνοϊού του Ηνωμένου Βασιλείου τη Δευτέρα. Πέντε από αυτές τις περιπτώσεις εντοπίστηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βικτώριας Daniel Andrews σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

«Αντιμετωπίζουμε ένα νέο είδος εχθρού. Ένας ιός που είναι πιο έξυπνος, γρηγορότερος και πιο μολυσματικός», είπε ο Andrews για την παραλλαγή. “Μέχρι να έχουμε ένα εμβόλιο, πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να στματήσουμε αυτόν τον ιό.” Σημειωτέον, η Αυστραλία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη να κυκλοφορεί εμβόλια κορωνοϊού. Η Tennis Australia, η οποία διοργανώνει την εκδήλωση, δήλωσε ότι θα θεσπίσει το πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης μόνο για μετάδοση, και θα προσφέρει στους θαυμαστές επιστροφές χρημάτων εάν έχουν εισιτήρια που δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν. “Το Tennis Australia συνεχίζει να συνεργάζεται με την κυβέρνηση για να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια όλων”, ανέφερε ο οργανισμός σε δήλωση.

Ο διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος του τουρνουά της Αυστραλίας, Craig Tiley, δήλωσε ότι οι παίκτες θα αγωνιστούν σε μια σφαίρα βιοασφάλειας καθ ‘όλη τη διάρκεια της καραντίνας. “Οι παίκτες θα αγωνιστούν σε μια φόρμα που δεν είναι παρόμοια με αυτό που έκαναν όλο το χρόνο”, δήλωσε στους δημοσιογράφους. Στην πραγματικότητα, αυτή ήταν η πρώτη διοργάνωση που έπαιξαν μπροστά σε πλήθη και τώρα για τις επόμενες πέντε ημέρες θα συνεχίσουν να παίζουν και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται. “Έτσι, εκείνοι που θα επιτραπούν στον σημείο θα είναι μόνο οι παίκτες και οι ομάδες άμεσης υποστήριξής τους, καθώς και εκείνα τα μέλη του προσωπικού που δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους από το σπίτι τους.”

Ο Andrews αναγνώρισε πόσο στενά θα είναι αυτά τα περιοριστικά μέτρα για τον λαό της Βικτώριας, ο οποίος υπέστη ένα από τα μεγαλύτερα και αυστηρότερα κλειδώματα στον κόσμο πέρυσι. Για μήνες, οι Βικτωριανοί απολαμβάνουν κανονικές ζωές χωρίς κορωνοϊούς χάρη στις προηγούμενες θυσίες τους. Οι οπαδοί του τένις είπαν ότι η συμμετοχή και η διοργάνωση του Open, ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της Μελβούρνης της χρονιάς, ήταν κάτι που οι κάτοικοι ένιωσαν ότι είχαν κερδίσει μετά από τόσες εβδομάδες επαγρύπνησης. Οι άνθρωποι ενδέχεται να εξακολουθούν να μπορούν να παρακολουθήσουν το τουρνουά, εάν η καραντίνα δεν παραταθεί τις τελευταίες 5 ημέρες, καθώς το μεσαίο Σαββατοκύριακο του Open είναι συνήθως το πιο δημοφιλές.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η Angelique Kerber αναφέρει ότι η αναστάτωση του Australia Open οφείλεται στον εγκλεισμό

Αρνητικοί στον κορωνοϊό όλοι οι παίκτες του Australian Open

Παραπάνω από 500 παίκτες του Australian Open και προσωπικού ξενοδοχείου σε καραντίνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εργαζόμενοι σε Εστίαση - Τουρισμό: Δύο εβδομαδιαία Covid test για τους μη εμβολιασμένους - Διευκρινίσεις

Εργαζόμενοι σε Εστίαση - Τουρισμό: Επισημάνσεις έδωσε τη Δευτέρα 26 Ιουλίου το υπουργείου Υγείας σχετικά με την υποχρέωση των εργαζομένων στην εστίαση και τον τουρισμό για δύο εβδομαδιαία τεστ ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2.

ΕΟΔΥ Κορωνοϊός 26/07/21 : Σημεία που διενεργούνται Rapid test

ΕΟΔΥ Κορωνοϊός 26/07/21 : Για την έκδοση πιστοποιητικού αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 παρακαλούνται οι πολίτες να επισκεφθούν το gov.gr και να μεταβούν στην υπηρεσία "Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19" ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Ο χάρτης του Κορωνοιού στην Ελλάδα 25/07/21: 491 κρούσματα Αττικη-193 στην Θεσσαλονίκη

Ο χάρτης του Κορωνοιού στην Ελλάδα 25/07/21: Κάτω από 2.000 είναι τα κρούσματα σήμερα , αλλά και πάλι η Αττική κρατάει την πρώτη θέση με 491 κρούσματα και η Θεσσαλονίκη την δεύτερη με 193 κρούσματα.

Κορωνοιός κλιμάκια ΕΟΔΥ 25/07: Αποτελέσματα ελέγχων Drive throught testing

Κορωνοιός κλιμάκια ΕΟΔΥ 25/07: Σε μία προσπάθεια αναχαίτησης της πανδημίας του Κορωνοιού η ελληνική κυβέρνηση με συνεργασία με τους επιστήμονες έχουν βάλει κλιμάκια αποτελούμενα από γιατρούς και νοσηλευτές ώστε να πραγματοποιούν τέστ κορωνοιού σε όλους τους πολίτες. Παρακάτω βλέπετε τα αποτελέσματα που προέκυψαν.

Επίσκεψη κλιμακίων του Γερμανικού και του Αυστριακού Ερυθρού Σταυρού στη Μυτιλήνη

Εκπρόσωποι του Γερμανικού και του Αυστριακού Ερυθρού Σταυρού, αφού επισκέφθηκαν τον Προέδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό και του εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους για το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο του Οργανισμού.