Ρεπορτάζ Υγείας

Κορωνοϊός νοσοκομεία: Τα πρωτόκολλα εάν εμφανιστεί κρούσμα σε υγειονομικούς

Κορωνοϊός νοσοκομεία: Τα πρωτόκολλα εάν εμφανιστεί κρούσμα σε υγειονομικούς

Κορωνοϊός νοσοκομεία: Μακραίνει με γοργό ρυθμό η λίστα των ασθενών που χρειάζεται να εισαχθούν στα νοσοκομεία αναφοράς κορωνοϊού, ενδεικτικό της κυκλοφορίας του ιού και της επίπτωσης που έχει στον πληθυσμό, ιδίως στις ευάλωτες ομάδες ευπαθών και ηλικιωμένων. Τα τελευταία 24ωρα οι νοσηλευόμενοι στις απλές κλινικές Covid-19 και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ) και σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, πλησιάζουν τους 500.  Παράλληλα, διπλασιασμός των διασωληνωμένων, αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική κατά 75% , μείωση των φορέων στην Θεσσαλονίκη κατά 70%, διπλασιασμός των νοσούντων ηλικίας άνω των 40 καταγράφεται τις τελευταίες 4 ημέρες σε σχέση με τα δεδομένα της πανδημίας μια χρονική περίοδο του Αυγούστου που είχε σημειωθεί ίδιος συνολικός αριθμός κρουσμάτων.

Πρωτόκολλα σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε υγειονομικούς

Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στα νοσοκομεία σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού στο προσωπικό για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. «Δεν κλείνουν νοσοκομεία, δεν κλείνουν κλινικές, οι δομές συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους», ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ειδικότερα για το νοσοκομείο «Αττικόν», λόγω θετικοποίησης τεστ για SARS CoV-2 σε ασθενή της ΜΕΘ εκτός της πτέρυγας για Covid-19 και σε τρεις νοσηλευτές, μετά τον γενόμενο έλεγχο σε όλο το προσωπικό της ΜΕΘ, με απόφαση της επιτροπής λοιμώξεων του νοσοκομείου, μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου δεν θα γίνονται εισαγωγές και δεν θα δίνονται εξιτήρια από τη ΜΕΘ.  Δείτε ακόμη: Προσλήψεις νοσοκομεία: Ανοίγει ο δρόμος για ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ

kontozamanis.jpg

Οι γενικές αρχές που εφαρμόζονται:

  • Προσωπικό με θετικό τεστ και συμπτώματα παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι για 14 μέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων, κάνει νέο τεστ τη 14η ημέρα, και εάν είναι αρνητικό επιστρέφει στην εργασία του.
  • Προσωπικό με θετικό τεστ, αλλά εξ αρχής χωρίς συμπτώματα, παραμένει σε καραντίνα 7 ημέρες, κάνει νέο τεστ την 7η ημέρα, και εάν είναι αρνητικό επιστρέφει στην εργασία του.
  • Προσωπικό με αρνητικό τεστ, αλλά με συμπτώματα συμβατά με Covid-19 στη συγκεκριμένη περίοδο, παραμένει σε καραντίνα, κάνει νέο τεστ 2 ημέρες μετά την εξάλειψη των συμπτωμάτων, και εάν το τεστ είναι αρνητικό επιστρέφει στην εργασία του.

coronovirus.jpg

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πολιτική Προστασία: "Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού"

Κορωνοϊός κρούσματα σήμερα: 1667 νέα κρούσματα - 612 διασωληνωμένοι - 98 θάνατοι

Ανησυχητικό το διάγραμμα του ιικού φορτίου των λυμάτων της Θεσσαλονίκης

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Παρά το lock down, η Θεσσαλονίκη φαίνεται να εμφανίζει σταθερά υψηλά επίπεδα στο ιικό φορτίο των λυμάτων της, όπως όταν στις αρχές Νοεμβρίου, έμπαινε στη γκρι ζώνη των πιο επιβαρυμένων επιδημιολογικά περιοχών της χώρας.

Μερική επιστροφή στην κανονικότητα και σταδιακό άνοιγμα των καταστημάτων

Παράταση του lockdown μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η οποία βλέπει τα υγειονομικά δεδομένα να μην επιτρέπουν το ξεδίπλωμα του οδικού χάρτη για την άρση του.

Τι έδειξαν τα drive through covid test του ΕΟΔΥ

Τεστ κορωνοϊός: Σήμερα, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Κορωνοϊός: Πόσες νοσηλείες, πόσες εισαγωγές και πόσα εξιτήρια είχαμε χθες στη χώρα μας

Κορωνοϊός – Ελλάδα: Με τα ελληνικά νοσοκομεία να δίνουν σκληρή μάχη στο μέτωπο του κορωνοϊού στη χώρα μας, και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), να παρακολουθεί από την αρχή τις εξελίξεις και να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) όσο και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), παρουσιάζονται τα στοιχεία των εισαγωγών, των εξαγωγών και των νοσηλειών, όπως αυτά διαμορφώθηκαν έως χθες το βράδυ, στη χώρα μας.