Ρεπορτάζ Υγείας

Κορωνοιός Γιατροι: Δείτε τι ζητάει η ομοσπονδία γιατρών από το υπουργείο υγείας

Κορωνοιός Γιατροι: Δείτε τι ζητάει η ομοσπονδία γιατρών από το υπουργείο υγείας

Κορωνοιος Γιατροί: Μία άκρως παρακλητική επιστολή έσταλε η ομοσπονδία γιατρών στο υπουργείο υγείας σε μία προσπάθεια της να εδραιοποιήσει δυναμικά το ήδη εξαντλημένο σύστημα υγείας και να ισχυροποιήσει και τα ιατρικά κέντρα. Δείτε όλα όσα ζήτησε.

Σε μία προσπάθεια να αναχαιτιστεί η πανδημία αλλά και να απαλυνθεί η μεγάλη πίεση στα δημόσια νοσοκομεία οι γιατροί προέβησαν σε μία τεράστια έκκληση προς το υπουργείο υγείας, ώστε να καταφέρουν να αυξήσουν το ιατρικό προσωπικό τους.

  • Πιο συγκεκριμένα η πανελλήνια ομοσπονδία γιατρών και φροντίδας ζητάει απελπισμένα από το υπουργείο υγείας να ψηφίσει μία ειδική μεταρρύθμιση που θα μπορεί να επανεντάξει όσους έμπειρους γιατρούς  έχουν απολυθεί ξανά στο δυναμικό του νοσοκομείου προκειμένου να ισχυροποιηθεί το δυναμικό μηχανικό και να καταφέρουν να το κρατήσουν ισχυρό , αφού όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομές της υγείας έχουν κουραστεί πάρα πολύ όλο αυτό το διάστημα. Επίσης ζητάει και την επιστροφή των γιατρών που απολύθηκαν από τα κέντρα υγείας προκειμένου να ισχυροποιήσει και αυτά ,αφού πλέον οι περισσότεροι γιατροί του δημοσίου μετακινούνται σε ιδιωτικά αλλά και δημόσια νοσοκομεία ώστε να βοηθήσουν με την γνώση τους όλους όσους το έχουν ανάγκη.
  • Η παραπάνω ενέργεια κάνει τα ιατρικά κέντρα να αδειάζουν από ιατρούς και αυτό δημιουργεί δυσκολίες στους πολίτες που για να γράψουν φάρμακα η να πρέπει να εξεταστούν να τρέχουν στα νοσοκομεία τα οποία ασφυκτιούν και να έχουν και τον κίνδυνο μήπως μολυνθούν από τον ιό.

  • Έτσι λοιπόν στην επιστολή που έστειλε τόνισε ότι αν λυθεί η δικαστική διαμάχη και αυτοί οι ιατροί επιστρέψουν θα υπάρξει μεγάλη ισχυροποίηση του ιατρικού χώρου και ότι στην παρούσα φάση η κυβέρνηση θα έπρεπε να μεσολαβήσει για να κάνει ότι χρειαστεί προκειμένου να ενδυναμωθεί ο χώρος της δημόσιας υγείας.

Παρακάτω δείτε ακριβώς τι ζήτησαν με την επιστολή που έστειλαν στο υπουργείο υγείας

  • Άμεση νομοθετική ρύθμιση (τροπολογία ή πράξη νομοθετικού περιεχομένου) προκειμένου να επιστρέψουν οι γιατροί στα Κ.Υ.
  • Άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων των Κ.Υ. και νοσοκομείων.
  • Μοριοδότηση των επικουρικών γιατρών.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές του Πανελλήνιου συλλόγου Ιατρών

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ιός SARS-CoV-2 κυκλοφόρησε μη ανιχνευμένος μήνες πριν τον εντοπισμό του στη Wuhan της Κίνας

Αποσυμπίεση με μικρά μέτρα χαλάρωσης - Τι αλλάζει σε μετακίνηση και δραστηριότητες

Πιο αποτελεσματικά τα εμβόλια covid έναντι των μεταλλάξεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι ιατρικοί σύλλογοι κηρύσσουν εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ψυχική υγεία των παιδιών εν μέσω lockdown

Υπήρξαν περισσότεροι από 6.600 θάνατοι από αυτοκτονίες μεταξύ των νέων ηλικίας 10 έως 24 ετών στις ΗΠΑ το 2020, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

18/1: Τι δείχνουν τα λύματα των τελευταίων ημερών για το ιικό φορτίο στη χώρα

Κορωνοϊός Λύματα 18/1: Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης,της Αλεξανδρούπολης και των Ιωαννίνων. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Κορωνοϊός Κρούσματα 18/01: 23.340 νέα κρούσματα – 106 νεκροί – 673 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 18/01: 23.340 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 673, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 106 νέοι θάνατοι.