Ρεπορτάζ Υγείας

Κορωνοϊός εμβολιασμός ανοσία: «Μπλόκο» στο 4ο κύμα με επιτάχυνση εμβολιασμών – Στόχος το τείχος ανοσίας [vid]

Κορωνοϊός εμβολιασμός ανοσία: «Μπλόκο» στο 4ο κύμα με επιτάχυνση εμβολιασμών – Στόχος το τείχος ανοσίας [vid]

Η πορεία της επιδημίας δείχνει σημεία ύφεσης, ωστόσο δεν θα έχουμε 100% ξέγνοιαστο καλοκαίρι - Ξεπέρασαν τα 6 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί στην χώρα μας - 2,3 εκατ .έχουν κάνει και τις δύο δόσεις

Κορωνοϊός εμβολιασμός ανοσία: Όλο και πιο κοντά βρισκόμαστε στο τείχος της ανοσίας, καθώς η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια εμβολιασθέντων, με μια τουλάχιστον δόση, με τους ειδικούς να προειδοποιούν πως πρέπει να «τρέξει» γρήγορα ο εμβολιασμός αλλιώς θα ζήσουμε και τέταρτο κύμα της πανδημίας μετά το καλοκαίρι. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων εξήγησε  ότι εάν καταφέρουμε και φτάσουμε ποσοστό 60-70% στους εμβολιασμούς των ηλικιών 20-39 ετών, τότε θα έχουμε πετύχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του τείχους ανοσίας.

Αν στις ηλικίες 20-39 φτάσουμε ένα 60-70% εμβολιασμένων, «θα έχουμε κερδίσει ένα 80% του τείχους ανοσίας», τόνισε ο καθηγητής και συμπλήρωσε πως αν στο σύνολο του πληθυσμού φθάσουμε ένα 60-70% εμβολιασμένων, θα πάμε πολύ καλά. Κατά τον ίδιο, αυτό πρέπει να συμβεί πάση θυσία· σε αντίθετη περίπτωση, και εάν υπάρξει πτώση στους εμβολιασμούς, θα είναι αναπόφευκτο ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας τον χειμώνα. «Είναι σχεδόν βέβαιο το τέταρτο κύμα αν δεν επιτύχουμε ένα καλό τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι» υπογράμμισε.

Παράλληλα, εκτίμησε πως στο τέλος Ιουλίου δεν θα υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς στα νοσοκομεία και τα κρούσματα κορωνοϊού θα έχουν πέσει κατά πολύ, συνεπώς μαζί με την αύξηση των εμβολιασμών, η στιγμή θα είναι κατάλληλη για να βγάλουμε τις μάσκες. «Το φετινό καλοκαίρι θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό και να ετοιμαστούμε για έναν πιθανώς καλύτερο χειμώνα» είπε ο καθηγητής, τονίζοντας πως πρέπει να σπεύσουν όλοι αυτούς τους μήνες να εμβολιαστούν ακριβώς για να αποφύγουμε ένα νέο κύμα της πανδημίας το χειμώνα, το οποίο και σε αντίθετη περίπτωση θεωρεί βέβαιο.

Για τις μεγαλύτερες ηλικίες ανέφερε πως έχει καλυφθεί μεν ένα αρκετά καλό ποσοστό, όμως θα πρέπει να αυξηθεί διότι τα άτομα προχωρημένης ηλικίας υφίστανται και τις μεγαλύτερες επιπτώσεις. Το «ροκάνισμα», όπως είπε, στη μεταδοτικότητα θα το πετύχουμε με τους εμβολιασμούς που γίνονται τώρα, μέσα στο καλοκαίρι, στις νεαρές ομάδες, καθώς είναι οι άνθρωποι με τις περισσότερες επαφές και δραστηριότητες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σπάει σήμερα το φράγμα των 6 εκατ. εμβολιασμών - «Κλειδί» οι νέοι για την οικοδόμηση τείχους ανοσίας

Οι εμβολιασμοί χτίζουν «τείχος» και απέναντι στις μεταλλάξεις

Σταθερά μειούμενη η πορεία της πανδημίας στη χώρα

Εμβόλια Κορωνοϊός :H google τονίζει την σπουδαιότητα τους αφιερώνοντας ένα doodle

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η θνησιμότητα από τα ναρκωτικά στις ΗΠΑ αυξήθηκε σχεδόν κατά 30% από τον Μάρτιο του 2020 λένε τα CDC

«Η αντιμετώπιση του στίγματος, η ελπίδα στους ανθρώπους, ο λόγος να ζήσουν, η ελπίδα ότι μπορούν να γίνουν παραγωγικά μέλη της κοινωνίας θα είναι πολύ σημαντικά για την αναστροφή της πορείας της επιδημίας των οπιοειδών», πρόσθεσε ο Αούν εν μέρει.

Οι μικρές ατομικές μειώσεις στην κατανάλωση αλκοόλ μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντική μείωση των επιπτώσεων του πληθυσμού"

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, η διαδικασία πίσω από τις σύντομες επεμβάσεις περιλαμβάνει τον έλεγχο ασθενών για τον εντοπισμό ανθυγιεινής χρήσης, ακολουθούμενη από μια συζήτηση που στοχεύει στο προσδιορισμένο επίπεδο κατάχρησης ουσιών πριν από παραπομπή για θεραπεία ή άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με ουσίες.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον νοσηλεύτηκε με ουρολογική λοίμωξη στο ιατρικό κέντρο Irvine

Πρότεινε επίσης στους άνδρες να παρακολουθούν πόσο συχνά αδειάζουν την ουροδόχο κύστη τους. Είπε ότι η συχνότητα της ούρησης αυξάνεται αργά με την πάροδο του χρόνου και μερικές φορές περνά απαρατήρητη. "Μερικές φορές νομίζουν ότι με την πάροδο του χρόνου αυτό είναι φυσιολογικό - αλλά πρέπει να δουν έναν γιατρό", είπε ο Tewari.