Ρεπορτάζ Υγείας

Κίνα: Ο πληθυσμός της αναμένεται να μειωθεί πριν από το 2025

Κίνα: Ο πληθυσμός της αναμένεται να μειωθεί πριν από το 2025

Η Κίνα είχε προηγουμένως μια πολιτική για το ένα παιδί από το 1980 έως το 2016 εν μέσω αυξανόμενου πληθυσμού που η χώρα πίστευε ότι θα μπορούσε να βλάψει την οικονομία της, αλλά η χώρα που ανέβασε το όριο τα τελευταία χρόνια δεν αύξησε τον πληθυσμό.

Κίνα: Η προβλεπόμενη συρρίκνωση του πληθυσμού της Κίνας έρχεται αφότου η χώρα είχε προηγουμένως μια πολιτική για το ένα παιδί Η Κίνα έχει δει την αύξηση του πληθυσμού της να μειώνεται σημαντικά και ένας ανώτερος αξιωματούχος υγείας λέει ότι η χώρα μπορεί να αναμένει ότι ο πληθυσμός της θα αρχίσει να συρρικνώνεται πριν από το 2025.

Ο Yang Wenzhuang, επικεφαλής πληθυσμού και οικογενειακών υποθέσεων στην Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, δήλωσε ότι ο πληθυσμός της χώρας αναμένεται να αρχίσει να μειώνεται το 2021-2025, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Global Times.

Τα στοιχεία γεννήσεων που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή αποκάλυψαν ότι οι νέες γεννήσεις στην Κίνα πέρυσι ήταν ο χαμηλότερος αριθμός των τελευταίων δεκαετιών σε αρκετές από τις επαρχίες της χώρας. Οι γεννήσεις στην κεντρική επαρχία Χουνάν μειώθηκαν κάτω από τις 500.000 για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 60 χρόνια, ανέφεραν οι Global Times, προσθέτοντας ότι η επαρχία Γκουανγκντόνγκ της νότιας Κίνας είναι η μόνη που έφερε πάνω από 1 εκατομμύριο νέες γεννήσεις.

Η Κίνα παλεύει με μια ταχεία μείωση της φυσικής αύξησης του πληθυσμού, καθώς αρκετοί νέοι επιλέγουν να μην κάνουν παιδιά εξαιτίας πολλών παραγόντων, όπως το υψηλό κόστος της ανατροφής των παιδιών και η εργασιακή πίεση. Πολλοί νέοι έχουν επιλέξει να μην κάνουν παιδιά εξαιτίας πολλών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του υψηλού κόστους ανατροφής των παιδιών.

Το ασιατικό έθνος είχε προηγουμένως μια πολιτική για το ένα παιδί από το 1980 έως το 2016 εν μέσω αυξανόμενων πληθυσμών που η χώρα πίστευε ότι θα μπορούσε να βλάψει την οικονομία της.

Στη συνέχεια, η Κίνα αύξησε το όριο σε δύο το 2016 και τώρα, οι οικογένειες λαμβάνουν άδεια να έχουν τρία παιδιά.

Η Κίνα είχε προηγουμένως μια πολιτική για το ένα παιδί από το 1980 έως το 2016 εν μέσω αυξανόμενου πληθυσμού που η χώρα πίστευε ότι θα μπορούσε να βλάψει την οικονομία της, αλλά η χώρα που ανέβασε το όριο τα τελευταία χρόνια δεν αύξησε τον πληθυσμό.

Ωστόσο, η αλλαγή της νομοθεσίας της κινεζικής κυβέρνησης για να επιτρέψει στις γυναίκες να κάνουν τρία παιδιά δεν βοήθησε τον πληθυσμό της χώρας.

Αρκετές γυναίκες είπαν ότι η αλλαγή της πολιτικής δεν ήρθε αρκετά σύντομα και ότι έχουν τα οικονομικά μέσα για να υποστηρίξουν επιπλέον απογόνους. Το Reuters συνέβαλε σε αυτήν την αναφορά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το Πεκίνο ανοίγει ξανά τα εστιατόρια καθώς μειώνονται τα νέα κρούσματα

Ενώ οι περισσότεροι Αμερικανοί ταξιδεύουν χωρίς μάσκες στη χώρα τους, εκατομμύρια Κινέζοι πολίτες είναι κλειδωμένοι στα διαμερίσματά τους

Η Σαγκάη αναφέρει άλλους επτά θανάτους από COVID από την έναρξη του lockdown

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς οι φροντιστές ατόμων με άνοια μπορούν να περιηγηθούν στις διακοπές

Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο με απώλεια μνήμης και στους φροντιστές του είναι η παρουσία σας. Οι φροντιστές συχνά δεν βγαίνουν έξω και νιώθουν μοναξιά - μια κατάσταση που επιδεινώνεται με το να είναι όλη μέρα στο σπίτι με ένα άτομο που δεν μπορεί να ασχοληθεί μαζί τους.

Οι νέοι επιζώντες από καρκίνο αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου - παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν αυτόν τον κίνδυνο

Επίσης, το εισόδημα του νοικοκυριού <$50Κ/έτος αύξησε δυσανάλογα τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου στους επιζώντες σε σύγκριση με τους χωρίς ιστορικό καρκίνου.