Πολιτική Υγείας

Κίνα κορωνοϊός: Το Πεκίνο ανοίγει ξανά τα εστιατόρια καθώς μειώνονται τα νέα κρούσματα

Κίνα κορωνοϊός: Το Πεκίνο ανοίγει ξανά τα εστιατόρια καθώς μειώνονται τα νέα κρούσματα

Κίνα κορωνοϊός: Οι πολίτες επιστρέφουν στα εστιατόρια στο μεγαλύτερο μέρος του Πεκίνου για πρώτη φορά μετά από περισσότερο από ένα μήνα σήμερα, καθώς οι αρχές χαλάρωσαν περαιτέρω τους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία.

Οι πολίτες επιστρέφουν στα εστιατόρια στο μεγαλύτερο μέρος του Πεκίνου για πρώτη φορά μετά από περισσότερο από ένα μήνα σήμερα, καθώς οι αρχές χαλάρωσαν περαιτέρω τους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία, αφού εξάλειψαν σε μεγάλο βαθμό ένα μικρό ξέσπασμα COVID-19 στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με την αυστηρή προσέγγιση της Κίνας  μηδενικής COVID. Τα μουσεία, οι κινηματογράφοι και τα γυμναστήρια επιτρεπόταν να λειτουργούν με έως και το 75% της χωρητικότητας και οι οδηγοί παράδοσης μπορούσαν και πάλι να φέρουν πακέτα στην πόρτα του πελάτη, αντί να τα αφήσουν να τα παραλάβουν στις εισόδους των πολυκατοικιών.

Η επιστροφή στο σχεδόν φυσιολογικό ισχύει παντού στο Πεκίνο, εκτός από μια περιφέρεια και μέρος μιας άλλης, όπου παρέμεινε η επιδημία. Τα σχολεία, που άνοιξαν εν μέρει νωρίτερα, θα το κάνουν πλήρως στις 13 Ιουνίου και θα ακολουθήσουν τα νηπιαγωγεία στις 20 Ιουνίου. Οι αρχές διεξήγαγαν πολλούς γύρους μαζικών δοκιμών και κλείδωσαν κτίρια και συγκροτήματα όταν ανακαλύφθηκαν λοιμώξεις για να εξαλείψουν ένα ξέσπασμα που μόλυνε περίπου 1.800 ανθρώπους σε διάστημα έξι εβδομάδων σε μια πόλη 22 εκατομμυρίων. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε στα έξι την Κυριακή.

Το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα παραμένει προσηλωμένο σε μια στρατηγική μηδενικής COVID που επιφέρει οικονομικό κόστος και ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους, ακόμη και καθώς πολλές άλλες χώρες υιοθετούν μια πιο χαλαρή προσέγγιση καθώς αυξάνονται τα ποσοστά εμβολιασμού και οι θεραπείες γίνονται ευρύτερα διαθέσιμες. Στη Σαγκάη, ένας πληθυσμός 25 εκατομμυρίων ανθρώπων υπέμεινε ένα lockdown σε όλη την πόλη που κράτησε τους περισσότερους περιορισμένους στα διαμερίσματα ή τις γειτονιές τους για δύο μήνες. Η πόλη άνοιξε ξανά την περασμένη εβδομάδα, αλλά τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά εκτός από το delivery και το takeout.

Τόσο στο Πεκίνο όσο και στη Σαγκάη, οποιοσδήποτε εισέρχεται στο μετρό ή σε ένα κτίριο γραφείων, ένα εμπορικό κέντρο ή άλλο δημόσιο χώρο πρέπει να εμφανίσει αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης τις τελευταίες 72 ώρες. Οι άνθρωποι παρατάχθηκαν σε σταθμούς δοκιμών που έχουν δημιουργηθεί στις πόλεις για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Όλα τα πορθμεία στη Σαγκάη, η οποία διχοτομείται από τον ποταμό Χουανγκπού, ξεκίνησαν και πάλι κανονικά τη λειτουργία τους τη Δευτέρα. Όμως οι διοργανωτές ανέβαλαν το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί αυτόν τον μήνα, για τον επόμενο χρόνο.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ προχώρησε σε πολλαπλές συλλήψεις καθώς οι συγκεντρώσεις στην πλατεία Τιενανμέν απαγορεύτηκαν

Κίνα κορωνοϊός: Οι περιορισμοί της Covid χαλαρώνουν στην Σαγκάη

Το Πεκίνο και η Σαγκάη χαλαρώνουν τους περιορισμούς καθώς εξασθενούν τα κρούσματα

Η Σαγκάη κάνει μικρά βήματα προς τον τερματισμό του lockdown

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο πρωθυπουργός του Καναδά αίρει την εντολή για το εμβόλιο covid στα σύνορα

Ο Καναδάς τερματίζει επίσης τον τυχαίο έλεγχο της COVID-19 στα αεροδρόμια και τη συμπλήρωση των πληροφοριών σε αυτό που έγινε η αντιδημοφιλής εφαρμογή ArriveCan, η οποία κατηγορήθηκε για καθυστερήσεις, επίσης, και δεν θα απαιτείται πλέον.

Δωρεά 20 εξοπλισμένων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

ΕΚΑΒ: Τα 20 προσφερόμενα ασθενοφόρα που αποτελούν μέρος της καθοριστικής πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Έλλειψη βρεφικών τροφών - O FDA αναφέρει ξεπερασμένο σύστημα και θέματα εκπαίδευσης

Ο Οργανισμός είχε δηλώσει προηγουμένως στο Κογκρέσο ότι οι υπάλληλοι του οργανισμού δεν έμαθαν για την καταγγελία μέχρι τον Φεβρουάριο λόγω καθυστερήσεων στην αλληλογραφία και της αποτυχίας κλιμάκωσης των ισχυρισμών του υπαλλήλου της Abbott.

Αυστραλία: Η κυβέρνηση διπλασιάζει τον αριθμό των νοσηλευτών που εντάσσονται στην SA Health

Αυστραλία: Ο αριθμός των πτυχιούχων νοσηλευτών που θα ενταχθούν στα νοσοκομεία της Νότιας Αυστραλίας θα διπλασιαστεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο ενός σχεδίου 25 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε η πολιτειακή κυβέρνηση. 

ΠΟΥ: Σκανδιναβικές και βαλτικές χώρες ζητούν την προαγωγή της ψυχικής υγείας

ΠΟΥ: Ειδικοί από τις περιοχές της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής συναντήθηκαν για να μοιραστούν ιδέες σχετικά με τον τρόπο διατήρησης και βελτίωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας για τα σχεδόν 35 εκατομμύρια άτομα.

Οι ΗΠΑ ηγούνται νέων δεσμεύσεων για την καταπολέμηση του υποσιτισμού των παιδιών

Η Power δήλωσε ότι μια πλήρης πορεία των θεραπευτικών πακέτων διαρκεί αρκετές εβδομάδες και απαιτεί παρακολούθηση από έναν εργαζόμενο στον τομέα της υγείας, ενώ η θεραπεία κοστίζει λίγο περισσότερο από 100 δολάρια ανά παιδί.