Πολιτική Υγείας

Κίνα κορωνοϊός: Οι περιορισμοί της Covid χαλαρώνουν στην Σαγκάη

Κίνα κορωνοϊός: Οι περιορισμοί της Covid χαλαρώνουν στην Σαγκάη

Κίνα κορωνοϊός: Σήμερα επήλθε μια περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών COVID-19 που είχαν καταδυναστεύσει 25 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης, κλείνοντάς τους στα σπίτια τους για δύο μήνες.

Σήμερα επήλθε μια περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών COVID-19 που είχαν καταδυναστεύσει 25 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης, κλείνοντάς τους στα σπίτια τους για δύο μήνες. Το φαγητό σε εστιατόρια εξακολουθεί να απαγορεύεται στη Σαγκάη, το Πεκίνο και άλλες κινεζικές πόλεις και πολλές κοινότητες παραμένουν σε διάφορα επίπεδα καραντίνας. Οι αρχές στη Σαγκάη απέσυραν μερικά από τα πιο παρεμβατικά μέτρα που προκάλεσαν σπάνιες δημόσιες διαμαρτυρίες, αλλά οι τοπικές επιτροπές της γειτονιάς του Κομμουνιστικού Κόμματος συνέχισαν να περιορίζουν πόσο μακριά και για πόσο καιρό μπορούν να βγουν οι κάτοικοι. Ο Xia Huzheng, ο οποίος έχει ένα κατάστημα παραδοσιακών οργάνων στο Yuyuan Garden, είπε ότι ελπίζει ότι οι τουρίστες θα επέστρεφαν παρά το γεγονός ότι η Κίνα κρατά σε μεγάλο βαθμό τα σύνορά της κλειστά. Τα ταξίδια μεταξύ πόλεων και ακόμη και εντός συνοικιών αποθαρρύνονται, αν και δεν απαγορεύονται επίσημα.

Η Κίνα έχει κολλήσει σε μια στρατηγική μηδενικής COVID-19 που απαιτεί lockdown, μαζικές δοκιμές και απομόνωση για όσους έχουν μολυνθεί ή έρχονται σε επαφή με κάποιον που είναι θετικός. Αυτό έχει επηρεάσει σημαντικά την εθνική οικονομία και τις αλυσίδες εφοδιασμού για βιομηχανικά προϊόντα που βασίζονται σε κινέζους παραγωγούς. Οι προοπτικές απασχόλησης για τους μετανάστες εργάτες και τα 11 εκατομμύρια νέους πτυχιούχους έχουν περιοριστεί σημαντικά και οι μετεωρολόγοι του ιδιωτικού τομέα μείωσαν τις εκτιμήσεις τους για τη φετινή οικονομική ανάπτυξη στο 2%, πολύ κάτω από τον στόχο του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος του 5,5%. Η Σαγκάη ανέφερε μόλις 13 νέα κρούσματα COVID-19 σήμερα, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι όλοι οι περιορισμοί θα αρθούν σύντομα.

Τα εμπορικά καταστήματα στις μεγάλες επιχειρηματικές περιοχές της πόλης ξεκίνησαν ξανά σταδιακά τις εργασίες τους, ανοίγοντας τις πόρτες τους σε πελάτες που πρέπει να δείξουν αρνητικό αποτέλεσμα τις τελευταίες 72 ώρες. “Σήμερα, περισσότερο από το 90% των καταστημάτων και των εμπόρων μας λειτουργούν κανονικά”, δήλωσε ο Hu Huiya, στέλεχος του γραφείου και του εμπορικού συγκροτήματος Plaza66 στο κέντρο της Σαγκάης. Οι έμποροι είπαν στο Shanghai Media Group ότι οι πελάτες έχουν δείξει έντονη επιθυμία για ψώνια την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας. Οι γραμμές του μετρό της πόλης ξεκίνησαν επίσης τη λειτουργία τους την Τετάρτη, αν και τα επίπεδα επιβατών παρέμειναν στα μισά από αυτά πριν από το lockdown, αντανακλώντας την έξοδο μεταναστών που έχουν παραταχθεί για ώρες σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το Πεκίνο και η Σαγκάη χαλαρώνουν τους περιορισμούς καθώς εξασθενούν τα κρούσματα

Η Σαγκάη κάνει μικρά βήματα προς τον τερματισμό του lockdown

Η μάχη κατά της COVID στην κινεζική πρωτεύουσα οδηγεί σε περιορισμούς, τιμωρίες για παραβιάσεις

Οι κάτοικοι στο Πεκίνο αψηφούν τους κανονισμούς της Covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο πρωθυπουργός του Καναδά αίρει την εντολή για το εμβόλιο covid στα σύνορα

Ο Καναδάς τερματίζει επίσης τον τυχαίο έλεγχο της COVID-19 στα αεροδρόμια και τη συμπλήρωση των πληροφοριών σε αυτό που έγινε η αντιδημοφιλής εφαρμογή ArriveCan, η οποία κατηγορήθηκε για καθυστερήσεις, επίσης, και δεν θα απαιτείται πλέον.

Δωρεά 20 εξοπλισμένων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

ΕΚΑΒ: Τα 20 προσφερόμενα ασθενοφόρα που αποτελούν μέρος της καθοριστικής πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Έλλειψη βρεφικών τροφών - O FDA αναφέρει ξεπερασμένο σύστημα και θέματα εκπαίδευσης

Ο Οργανισμός είχε δηλώσει προηγουμένως στο Κογκρέσο ότι οι υπάλληλοι του οργανισμού δεν έμαθαν για την καταγγελία μέχρι τον Φεβρουάριο λόγω καθυστερήσεων στην αλληλογραφία και της αποτυχίας κλιμάκωσης των ισχυρισμών του υπαλλήλου της Abbott.

Αυστραλία: Η κυβέρνηση διπλασιάζει τον αριθμό των νοσηλευτών που εντάσσονται στην SA Health

Αυστραλία: Ο αριθμός των πτυχιούχων νοσηλευτών που θα ενταχθούν στα νοσοκομεία της Νότιας Αυστραλίας θα διπλασιαστεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο ενός σχεδίου 25 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε η πολιτειακή κυβέρνηση. 

ΠΟΥ: Σκανδιναβικές και βαλτικές χώρες ζητούν την προαγωγή της ψυχικής υγείας

ΠΟΥ: Ειδικοί από τις περιοχές της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής συναντήθηκαν για να μοιραστούν ιδέες σχετικά με τον τρόπο διατήρησης και βελτίωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας για τα σχεδόν 35 εκατομμύρια άτομα.

Οι ΗΠΑ ηγούνται νέων δεσμεύσεων για την καταπολέμηση του υποσιτισμού των παιδιών

Η Power δήλωσε ότι μια πλήρης πορεία των θεραπευτικών πακέτων διαρκεί αρκετές εβδομάδες και απαιτεί παρακολούθηση από έναν εργαζόμενο στον τομέα της υγείας, ενώ η θεραπεία κοστίζει λίγο περισσότερο από 100 δολάρια ανά παιδί.