Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Καρκίνος: Από το 2010 έως το 2019 παρατηρήθηκε αύξηση της επίπτωσης της νόσου πρώιμης έναρξης στις ΗΠΑ.

Καρκίνος: Από το 2010 έως το 2019 παρατηρήθηκε αύξηση της επίπτωσης της νόσου πρώιμης έναρξης στις ΗΠΑ.

"Ενώ ο καρκίνος του μαστού είχε τον υψηλότερο αριθμό περιστατικών, οι γαστρεντερικοί καρκίνοι είχαν τα ταχύτερα αυξανόμενα ποσοστά επίπτωσης μεταξύ όλων των καρκίνων πρώιμης έναρξης", γράφουν οι συγγραφείς. "Τα δεδομένα αυτά μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην ανάπτυξη στρατηγικών επιτήρησης και προτεραιοτήτων χρηματοδότησης".

Καρκίνος: Από το 2010 έως το 2019, τα ποσοστά επίπτωσης των καρκίνων πρώιμης έναρξης αυξήθηκαν, με τους γαστρεντερικούς καρκίνους να έχουν τα ταχύτερα αυξανόμενα ποσοστά επίπτωσης, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε online στις 16 Αυγούστου στο JAMA Network Open. Ο Benjamin Koh, από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, και οι συνεργάτες του χαρακτήρισαν τα πρότυπα της επίπτωσης των καρκίνων πρώιμης έναρξης (ηλικίας κάτω των 50 ετών) στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2010 έως το 2019 σε μια μελέτη κοόρτης με βάση τον πληθυσμό, η οποία περιελάμβανε δεδομένα από 17 μητρώα επιτήρησης, επιδημιολογίας και τελικών αποτελεσμάτων του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου (National Cancer Institute Surveillance, Epidemiology, and End Results).

Συμπεριλήφθηκαν δεδομένα για 562.145 ασθενείς με καρκίνο πρώιμης έναρξης- εξήχθησαν ποσοστά επίπτωσης τυποποιημένα κατά ηλικία ανά 100.000 άτομα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το ηλικιακά τυποποιημένο ποσοστό επίπτωσης των καρκίνων πρώιμης έναρξης αυξήθηκε συνολικά από το 2010 έως το 2019 (ετήσια ποσοστιαία μεταβολή [APC], 0,28%) και μεταξύ των γυναικών (APC, 0,67%), αλλά μειώθηκε στους άνδρες (APC, -0,37%). Αντίθετα, κατά τη διάρκεια της περιόδου μελέτης, το ηλικιακά τυποποιημένο ποσοστό επίπτωσης των καρκίνων μειώθηκε σε άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω (APC, -0,87 τοις εκατό). Ο μεγαλύτερος αριθμός περιστατικών καρκίνου πρώιμης έναρξης ήταν στο μαστό το 2019 (12.649 περιστατικά). Μεταξύ όλων των ομάδων καρκίνου πρώιμης έναρξης, οι καρκίνοι του γαστρεντερικού είχαν τα ταχύτερα αυξανόμενα ποσοστά επίπτωσης από το 2010 έως το 2019 (APC, 2,16 τοις εκατό). Η σκωληκοειδής απόφυση, ο ενδοηπατικός χοληδόχος πόρος και το πάγκρεας είχαν τα ταχύτερα αυξανόμενα ποσοστά επίπτωσης (APC, 15,61, 8,12 και 2,53 τοις εκατό, αντίστοιχα) μεταξύ των γαστρεντερικών καρκίνων.

“Ενώ ο καρκίνος του μαστού είχε τον υψηλότερο αριθμό περιστατικών, οι γαστρεντερικοί καρκίνοι είχαν τα ταχύτερα αυξανόμενα ποσοστά επίπτωσης μεταξύ όλων των καρκίνων πρώιμης έναρξης”, γράφουν οι συγγραφείς. “Τα δεδομένα αυτά μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην ανάπτυξη στρατηγικών επιτήρησης και προτεραιοτήτων χρηματοδότησης”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι καρκίνοι αυξάνονται μεταξύ των Αμερικανών κάτω των 50 ετών

Κόκκινες σημαίες υποδεικνύουν κίνδυνο για πρώιμη εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου

Ανησυχητική η τάση μεταξύ εφήβων σε έντονα ζαχαρούχα ποτά που συνδέονται με καρκίνο του παχέος εντέρου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τέσσερις τρόποι που οι σκεπτικιστές των εμβολίων παραπλανούν για την ιλαρά και πολλές άλλες λοιμώξεις

«Το πιο πειστικό πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι η κόρη μου έχει όλα της τα εμβόλια και ότι κάθε παιδίατρος και άτομο δημόσιας υγείας που γνωρίζω έχει εμβολιάσει τα παιδιά του», είπε η Meyerowitz-Katz. «Κανείς δεν θα το έκανε αυτό αν πίστευε ότι υπήρχαν σοβαροί κίνδυνοι».

Η ζάχαρη δεν κάνει τα παιδιά υπερκινητικά, προτείνει νευροεπιστήμονας

Οι ανταμοιβές χωρίς ζάχαρη έχουν επίσης αυτό το αποτέλεσμα, επομένως είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε αυτοκόλλητα, παιχνίδια ή μια διασκεδαστική δραστηριότητα ως κίνητρα για θετική συμπεριφορά. Ενώ η ζάχαρη μπορεί να προσφέρει μια προσωρινή ώθηση ενέργειας, δεν μετατρέπει τα παιδιά σε υπερκινητικούς ανεμοστρόβιλους.

Οικογένεια των ΗΠΑ μολύνθηκε από σκουλήκι του εγκεφάλου μετά την κατανάλωση κρέατος αρκούδας

Έκθεση CDC: Σε μια παράξενη τροπή των γεγονότων, τουλάχιστον έξι μέλη μιας οικογένειας με καταγωγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες μολύνθηκαν από τριχινέλλωση, που είναι ένα σπάνιο παράσιτο στρογγυλού σκουληκιού, αφού έφαγαν κακοψημένο κρέας μαύρης αρκούδας.

ΕΚΑΒ: Αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την υγειονομική κάλυψη της διεξαγωγής του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα του UEFA Europa Conference League

ΕΚΑΒ: Έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την υγειονομική κάλυψη των επειγόντων περιστατικών που θα προκύψουν κατά την διεξαγωγή του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα του UEFA Europa Conference League, θέτοντας τις δυνάμεις του σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία: "Ο υπουργός εξαπολύει προσωπικές επιθέσεις πολιτικών φρονημάτων σε αναισθησιολόγους"

Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία: Κατηγορεί τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ότι «υποβάθμισε τις αντιδράσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε προεκλογικές ενέργειες και εξαπέλυσε προσωπικές πολιτικές επιθέσεις κατά των αναισθησιολόγων». 

Close Icon