Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Καρκίνος: Οι καρκίνοι αυξάνονται μεταξύ των Αμερικανών κάτω των 50 ετών

Καρκίνος: Οι καρκίνοι αυξάνονται μεταξύ των Αμερικανών κάτω των 50 ετών

Καρκίνος: Η μελέτη υπογραμμίζει την ανησυχητική αύξηση των ποσοστών καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου και του παγκρέατος μεταξύ των νεαρών ενηλίκων στις Η.Π.Α.

Μια πρόσφατη μελέτη έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με τα αυξανόμενα ποσοστά καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου και του παγκρέατος μεταξύ των νέων ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η μελέτη, η οποία ανέλυσε δεδομένα από περισσότερους από 562.000 ασθενείς, αποκάλυψε ότι ενώ τα ποσοστά καρκίνου σε άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω μειώθηκαν, τα ποσοστά καρκίνου σε πρώιμη ηλικία, ιδίως μεταξύ των γυναικών, έχουν αυξηθεί. Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι καρκίνοι του γαστρεντερικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου του παχέος εντέρου, της σκωληκοειδούς απόφυσης, των χοληφόρων στο ήπαρ και του παγκρέατος, παρουσίασαν τους ταχύτερους ρυθμούς αύξησης μεταξύ των καρκίνων πρώιμης έναρξης που μελετήθηκαν.

Αυξανόμενα ποσοστά καρκίνου

Ο Δρ Ντάνιελ Χουάνγκ, ο επικεφαλής ερευνητής, τόνισε την ανάγκη επαναξιολόγησης των στρατηγικών προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας στην οποία θα πρέπει να αρχίζει ο προσυμπτωματικός έλεγχος. Σημείωσε ότι οι προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση των παραγόντων κινδύνου που σχετίζονται με τον καρκίνο πρώιμης έναρξης, όπως η παχυσαρκία, η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα. Τα ευρήματα της μελέτης υποδηλώνουν ότι η αύξηση των καρκίνων μεταξύ των νεαρών ενηλίκων απαιτεί προσοχή και εξέταση ως πιθανός δείκτης μελλοντικών τάσεων.

Οι λόγοι για την αύξηση αυτών των καρκίνων μεταξύ των νεαρών ενηλίκων είναι πολύπλοκοι και πιθανότατα επηρεάζονται από παράγοντες του τρόπου ζωής. Παράγοντες όπως τα αυξανόμενα ποσοστά παχυσαρκίας, οι αλλαγές στη διατροφή με υψηλότερη κατανάλωση ζάχαρης και υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, η καθιστική ζωή και η περιβαλλοντική έκθεση, συμπεριλαμβανομένου του καπνού και της βενζίνης, ενδέχεται να συμβάλλουν στα υψηλότερα ποσοστά καρκίνου που παρατηρούνται σε αυτόν τον πληθυσμό.

Για την αντιμετώπιση αυτών των τάσεων, η ηλικία για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του παχέος εντέρου έχει ήδη μειωθεί από τα 50 στα 45 έτη. Ωστόσο, περαιτέρω προσαρμογές θα απαιτούσαν προσεκτική εξέταση της σχέσης κόστους-αποτελεσματικότητας σε όρους σωζόμενων ζωών. Ενώ τα ποσοστά καρκίνου μεταξύ των νέων ενηλίκων παραμένουν συνολικά χαμηλότερα σε σύγκριση με τους πληθυσμούς μεγαλύτερης ηλικίας, οι αναδυόμενες τάσεις υπογραμμίζουν τη σημασία της ευαισθητοποίησης τόσο του κοινού όσο και των επαγγελματιών του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Ο Dr. John Ricci, επικεφαλής της χειρουργικής του παχέος εντέρου, σημείωσε ότι οι καρκίνοι του παχέος εντέρου και του ορθού δεν είναι πλέον ασθένειες που σχετίζονται κυρίως με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων σε ασθενείς ηλικίας 30 και 40 ετών υπογραμμίζει την ανάγκη επαγρύπνησης και έγκαιρης ανίχνευσης.

Συμπερασματικά, η μελέτη υπογραμμίζει την ανησυχητική αύξηση των ποσοστών καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου και του παγκρέατος μεταξύ των νεαρών ενηλίκων στις Η.Π.Α. Η αύξηση αυτών των καρκίνων πρώιμης έναρξης υποδηλώνει την ανάγκη για αναθεωρημένες στρατηγικές προσυμπτωματικού ελέγχου, εστίαση στην αντιμετώπιση των παραγόντων κινδύνου που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής και αυξημένη ευαισθητοποίηση για τη διασφάλιση έγκαιρης διάγνωσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού;

Γυναίκες και θυρεοειδής νόσος - Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Μπορεί μια αντιφλεγμονώδης δίαιτα να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής;

Τι σημαίνει αν πρήζονται οι λεμφαδένες στη μασχάλη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμη σκορδαλιά;

Σκορδαλιά συνταγή: Η κρέμα σκόρδου ή αλλιώς σκορδαλιά, ένα ευέλικτο και γευστικό καρύκευμα, λατρεύεται σε διάφορες μαγειρικές παραδόσεις για τις στιβαρές και αρωματικές της ιδιότητες.

Απαιτείται νέα διάγνωση για το προβληματικό gaming

Παιχνίδια εθισμός: Περίπου το 3 τοις εκατό των παικτών διαγιγνώσκονται με Διαταραχή Παιχνιδιού, ωστόσο περισσότερο από το διπλάσιο αυτό θα μπορούσε να ταξινομηθεί ως διάγνωση επιβλαβών παιχνιδιών.

Νέες, δύσκολες στη θεραπεία μυκητιασικές λοιμώξεις του δέρματος

Δέρμα λοιμώξεις: Οι νέες και αναδυόμενες μυκητιασικές δερματικές λοιμώξεις είναι εξαιρετικά μεταδοτικές και δύσκολο να αντιμετωπιστούν, αν και τα τρέχοντα ποσοστά στις ΗΠΑ παραμένουν χαμηλά.

Ο εθισμός στο Διαδίκτυο κάνει τον εγκέφαλο των εφήβων ευάλωτο σε εθισμούς πάσης φύσεως

Εθισμός στο Διαδίκτυο: Χαρακτηρίζεται από μια καταναγκαστική ανάγκη χρήσης του διαδικτύου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε παραμέληση άλλων σημαντικών ευθυνών και δραστηριοτήτων.

Close Icon