Ρεπορτάζ Υγείας

ΓΝ Νίκαιας:Η τραγική κατάσταση κάθε χρόνο χειροτερεύει

ΓΝ Νίκαιας:Η τραγική κατάσταση κάθε χρόνο χειροτερεύει

Της Νικολέτας Ντάμπου

Το ενδοκρινολογικό τμήμα είναι έτοιμο να κλείσει στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων» λόγω έλλειψης γιατρών, ένα πρόβλημα που εντοπίζεται και στα τμήματα καρδιοχειρουργικής και γαστρεντερολογίας του νοσοκομείου , σύμφωνα με όσα είπε ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Κωνσταντίνος Κουλόπουλος στο LIFE2DAY.GR Οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, είναι τραγικές. Τα ιατρικά μηχανήματα είναι παλιά και χρειάζονται αντικατάσταση .

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής το οποίο εξυπηρετεί σχεδόν όλο το Δυτικό λεκανοπέδιο, δηλαδή, γύρω στα 2.500.000 ανθρώπους της εγγύτερη περιοχής, ωστόσο, έχει λάβει πολύ χαμηλή χρηματοδότηση ύψους 8.831.000 ευρώ, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του, καθώς το νοσοκομείο καλείται να καλύψει τα μηνιαία έξοδά του, που ανέρχονται στα 2.200.000 ευρώ, με μόλις 981.0000 ευρώ.

Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Κωνσταντίνος Κουλόπουλος στο LIFE2DAY.GR

Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Κωνσταντίνος Κουλόπουλος στο LIFE2DAY.GR

Η κατάσταση χρόνο με το χρόνο χειροτερεύει στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων» καθώς οι ειδικευόμενοι γιατροί επιλέγουν να πραγματοποιήσουν την ειδίκευσή τους, κυρίως στο εξωτερικό, λόγω του ότι οι μισθοί των ειδικευόμενων γιατρών στην Ελλάδα, δεν ξεπερνούν πλέον τα 1200 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των 7 γενικών εφημεριών του μήνα. Οι χαμηλοί μισθοί και οι υπεράριθμες υπερωρίες, ήταν οι αιτίες που έστειλαν και στέλνουν τους ειδικευόμενους γιατρούς στο εξωτερικό. Όπως μας δήλωσε ο κ. Κουλόπουλος, οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, είναι τραγικές. Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις 800 θέσεις οι οποίες είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, μόνο οι 400 θέσεις είναι καλυμμένες από νοσηλευτές, δημιουργώντας μία σημαντική απόκλιση μεταξύ του ιδανικού και του εφικτού.

Η κατάσταση στα αναλώσιμα υλικά, μέχρι στιγμής είναι διαχειρίσιμη , αν και υπάρχουν κάποιες μικρές καθυστερήσεις που οφείλονται κυρίως, στα capital control, αλλά και την έλλειψη διοικητικών υπαλλήλων, που είναι εκείνοι που θα χειριστούν τις προμήθειες, τα εντάλματα, τις διαταγές πληρωμής κλπ. Ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων που αυτή τη στιγμή απασχολείται στο Νοσοκομείο της Νίκαιας είναι 80 υπάλληλοι.

Τα ιατρικά μηχανήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, είναι παλιά και σε άθλια κατάσταση  και  χρειάζονται αντικατάσταση, όπως μας δήλωσε ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, ενώ η συντήρηση που γίνεται με διαγωνισμούς, παρουσιάζει πολλές φορές καθυστερήσεις. Όπως μας τόνισε ο κ. Κουλόπουλος, το νοσοκομείο της Νίκαιας, δέχεται μεγάλο όγκο κόσμου, μόνο στις εφημερίες, ο αριθμός των ασθενών που εισέρχονται στα επείγοντα στη Γενική εφημερία, φτάνουν τα 1500 άτομα την ημέρα.

Τα ιατρικά μηχανήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, είναι παλιά και σε άθλια κατάσταση

Τα ιατρικά μηχανήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, είναι παλιά και σε άθλια κατάσταση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων με πρόβλεψη για παράταση των μέτρων

Πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα της Τρίτης 18 Ιανουαρίου;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι ιατρικοί σύλλογοι κηρύσσουν εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ψυχική υγεία των παιδιών εν μέσω lockdown

Υπήρξαν περισσότεροι από 6.600 θάνατοι από αυτοκτονίες μεταξύ των νέων ηλικίας 10 έως 24 ετών στις ΗΠΑ το 2020, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

18/1: Τι δείχνουν τα λύματα των τελευταίων ημερών για το ιικό φορτίο στη χώρα

Κορωνοϊός Λύματα 18/1: Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης,της Αλεξανδρούπολης και των Ιωαννίνων. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Κορωνοϊός Κρούσματα 18/01: 23.340 νέα κρούσματα – 106 νεκροί – 673 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 18/01: 23.340 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 673, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 106 νέοι θάνατοι.

35.000 τα πραγματικά κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Ο καθηγητής πνευμονολογίας κ. Νίκος Τζανάκης ανέφερε πως τα πραγματικά κρούσματα σήμερα εκτιμώνται έως 35.000, ενώ πρέπει να επανέλθουν τα δωρεάν self test στην κοινότητα.