Ρεπορτάζ Υγείας

Επίσχεση εξαγγέλει η Ένωση Γιατρών ΕΟΠΥΥ

Επίσχεση εξαγγέλει η Ένωση Γιατρών ΕΟΠΥΥ

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τις επισκέψεις σε συμβεβλημένους γιατρούς καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, λόγω της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών την οποία έχει εξαγγείλει η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ).

Οι γιατροί διαμαρτύρονται για τη συσσώρευση των οφειλών του Οργανισμού. Οπως αναφέρουν, ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να οφείλει το 10% των αμοιβών των επισκέψεων και ιατρικών πράξεων από 1/1/2012, τέσσερις μήνες του 2013 σε ιατρικές πράξεις και τρεις μήνες του 2013, επίσης σε ιατρικές πράξεις. Παράλληλα, οι γιατροί υπενθυμίζουν ότι στο τέλος του έτους θα λήξει και η τελευταία παράταση της ισχύος των συμβάσεων που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ και ζητούν να υπάρξει επίσημη πρόταση του Οργανισμού για το νέο σχέδιο συμβάσεων. Τέλος, ζητούν η αξία της ιατρικής επίσκεψης με βάση το κρατικό τιμολόγιο να επανέλθει στα 20 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ, κατά τη διάρκεια της επίσχεσης οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν την αξία των επισκέψεων ή πράξεων λαμβάνοντας απόδειξη παροχής υπηρεσιών και στη συνέχεια θα μπορούν να διεκδικούν αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ. Η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ θα επανεξετάσει τη στάση της την ερχόμενη Παρασκευή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

1.388 νέα κρούσματα και 84 θάνατοι – Στους 549 οι διασωληνωμένοι

Ενθαρρυντικά τα νέα για τον Ιερώνυμο

3ο κύμα κορωνοϊού μετά τα Χριστούγεννα, δυσκολότερο από τα προηγούμενα

Παγώνη: 3ο κύμα κορωνοϊού μετά τα Χριστούγεννα και ενδέχεται να είναι δυσκολότερο από το δεύτερο, δήλωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας-Πειραιά, μιλώντας στον Σκαϊ. “Έχουμε πολλά κρούσματα και πάνω από 3.000 νοσηλευόμενους, ενώ οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι αυξάνονται συνεχώς. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται νέοι άνθρωποι, 18-20 ετών.  Το τρίτο κύμα θα έρθει μετά τα […]

Διευκρινίσεις από τους ειδικούς για την υπερμετάδοση του κορωνοϊού

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη η Αττική αυτή την εβδομάδα συνέχισε να βελτιώνεται με περαιτέρω συρρίκνωση του δείκτη Rt. Η Θεσσαλονίκη σε σχέση με την Αττική διατηρεί υπερπενταπλάσιο επιδημικό φορτίο ενδεικτικό της μεγάλης έντασης της υπερμετάδοσης που βίωσε προς τα τέλη Οκτωβρίου.

Μεγάλη απώλεια του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου

Κορωνοϊός θάνατος: Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος. Ένα μεγάλο κεφάλαιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας ήταν ο Μακαριστός Πατριάρχης Σερβίας κυρός Ειρηναίος όχι μόνο για το λαό που ποίμαινε αλλά και για τις θέσεις που πρέσβευε. Ο Πατριάρχης νοσηλεύτηκε στις 4 Νοεμβρίου και ενώ οι γιατροί περίμεναν να πάρει εξιτήριο σε δύο εβδομάδες, η  κατάσταση της υγείας […]