Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Εγκυμοσύνη: Η υγειονομική περίθαλψη για εκατομμύρια έγκυες έφηβες παραμελείται, αναφέρει μελέτη

Εγκυμοσύνη: Η υγειονομική περίθαλψη για εκατομμύρια έγκυες έφηβες παραμελείται, αναφέρει μελέτη

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχίσουν να ξεχνιούνται τόσο ξεκάθαρα οι έγκυες κοπέλες – χρειαζόμαστε παγκόσμιους ηγέτες για να θεσπίσουν σκόπιμες αλλαγές, στους τομείς της μαιευτικής, της γυναικολογίας και της υγείας των εφήβων».

Εγκυμοσύνη: Οι ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των εγκύων εφήβων θα συνεχίσουν να αγνοούνται σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος (LMIC), εκτός εάν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην παροχή και τα πλαίσια υγειονομικής περίθαλψης, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του πανεπιστημίου UCL και του Ινστιτούτου Παιδικής Έρευνας  Murdoch (MCRI).

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο The Lancet και ξεκίνησε στο Επιστημονικό Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαιευτήρων και Γυναικολόγων στο Παρίσι, διαπίστωσε ότι οι πολιτικές δημόσιας υγείας για τους εφήβους σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος LMIC επικεντρώθηκαν στην πρόληψη της εγκυμοσύνης και δεν στόχευαν σε κρίσιμους τομείς όπως ο τοκετός, η μεταγεννητική φροντίδα, η άμβλωση. , η ψυχική υγεία, η βία ή η κατάχρηση ουσιών. Η συν-συγγραφέας Καθηγήτρια Audrey Prost στο Ινστιτούτο για την Παγκόσμια Υγεία UCL, Συνδιευθυντής του Κέντρου για την Υγεία των Γυναικών, των Παιδιών και των Εφήβων στο UCL, δήλωσε: «Οι έγκυες έφηβες μπορούν και πρέπει να συμπεριληφθούν στο παγκόσμιο κίνημα για τη φροντίδα της μητρότητας με σεβασμό. . «Ενθαρρυντικά, ορισμένες μελέτες σε αυτήν την ανασκόπηση διαπίστωσαν επίσης ότι η προσφορά στις εγκύους εφήβους ενός χώρου για να μοιράζονται τις προκλήσεις, να ακούγονται και να ασκούνται μπορεί να κάνει πραγματική διαφορά στην ποιότητα της εμπειρίας τους». Ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ. Farnaz Sabet του MCRI είπε ότι ενώ 21 εκατομμύρια κορίτσια ηλικίας 15-19 ετών μένουν έγκυες ετησίως σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος LMICs (όπου συμβαίνει το 97% των γεννήσεων εφήβων παγκοσμίως), δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου υπηρεσίες υψηλής ποιότητας ή υποστήριξη για αυτά. Είπε: «Η εγκυμοσύνη και η μητρότητα είναι νέες και τρομακτικές εμπειρίες για οποιονδήποτε, πόσο μάλλον για τις έφηβες, ωστόσο, βλέπουμε ότι αυτή η ομάδα λείπει από την παγκόσμια έρευνα για την υγεία – η εστίαση πρέπει να επεκταθεί πέρα από τη μείωση της εφηβικής εγκυμοσύνης στην παροχή ποιοτικής υποστήριξης χωρίς στίγμα σε αυτές που μένουν έγκυες. «Γνωρίζουμε επίσης ότι τα μωρά που γεννιούνται από έφηβες μητέρες σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος LMICs έχουν περισσότερες πιθανότητες να γεννηθούν, νωρίς, λιποβαρή και να πεθάνουν νεαρά, ενώ οι μητέρες τους αντιμετωπίζουν ταπείνωση, σωματική κακοποίηση και μεγαλύτερο κίνδυνο ασθένειας». Ερευνητές για την υγεία των εφήβων και της μητέρας ανέλυσαν δεδομένα 20 ετών, εστιάζοντας σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος LMICS – όπου οι παρεμβάσεις υγείας για εγκύους έφηβες βρέθηκαν σε μόλις 29 από περίπου 140 χώρες. Μερικές από αυτές σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος LMIC περιελάμβαναν το Μεξικό, τη Βραζιλία, την Ινδονησία, την Κίνα, το Νεπάλ, την Ινδία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, τη Γκάνα, την Ουγκάντα, την Τανζανία, τη Νιγηρία, την Μπουρκίνα Φάσο και τη Νότια Αφρική. Ο Δρ Σαμπέτ είπε: «Ενώ εντοπίσαμε χρήσιμες παρεμβάσεις για εγκύους εφήβους, συμπεριλαμβανομένων των συμπληρωμάτων διατροφής, παραμένουν πολύπλοκα και δομικά και πολιτισμικά ζητήματα και αυτά επηρεάζουν το επίπεδο φροντίδας που λαμβάνουν αυτές οι νέες».

Είπε ότι χωρίς συγκεκριμένη και βελτιωμένη έρευνα, την ενημέρωση των πλαισίων πολιτικής σε αυτά τα έθνη (και ευρύτερα), εξακολουθούν να υπάρχουν υψηλότεροι κίνδυνοι τόσο για τα μωρά όσο και για τους νεαρούς γονείς τους. Η συν-συγγραφέας και Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας των Εφήβων του MCRI, καθηγήτρια Susan Sawyer, δήλωσε: «Σε πολλές υπάρχουσες έρευνες, οι έφηβοι ηλικίας 15-19 ετών έχουν χαρακτηριστεί ως «γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας» και θεωρείται ότι έχουν τα ίδια αποτελέσματα με τις έγκυες γυναίκες σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες – κάτι που η μελέτη μας διαπίστωσε ότι δεν ίσχυε». Ο καθηγητής Sawyer σημείωσε επίσης ότι οι περισσότερες μελέτες σχετικά με την εγκυμοσύνη και τα μητρικά αποτελέσματα απέκλεισαν έγκυες κοπέλες 10-14 ετών, που παραμένουν η πιο ευάλωτη ομάδα σε αυτόν τον τομέα. Πρόσθεσε, «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχίσουν να ξεχνιούνται τόσο ξεκάθαρα οι έγκυες κοπέλες – χρειαζόμαστε παγκόσμιους ηγέτες για να θεσπίσουν σκόπιμες αλλαγές, στους τομείς της μαιευτικής, της γυναικολογίας και της υγείας των εφήβων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η πρώιμη εφηβεία συνδέεται με την αύξηση των περιπτώσεων πρώιμης εγκυμοσύνης;

Εντοπίστηκε εγκεφαλική οδός που εξασθενεί την κοινωνική συμπεριφορά μετά τον τοκετό μετά από εφηβικό στρες

Πώς μπορείτε να φροντίσετε την σεξουαλική σας υγεία;

Αν έχετε τακτικές περιόδους σημαίνει ότι είστε γόνιμη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ετήσια συνάντηση ASCO 2024: Η φροντίδα των ασθενών βρίσκεται στο επίκεντρο

Όσοι συμμετέχουν αυτοπροσώπως μπορούν επίσης να εγγραφούν χωριστά για δύο εργαστήρια: "Γονιδιωματική 101 για Ογκολόγους" και "Πλοήγηση στην επικοινωνία με σοβαρά άρρωστους ασθενείς". Άλλες προβεβλημένες συνεδρίες περιλαμβάνουν 21 πάνελ βασισμένα σε περιπτώσεις με διαδραστική δημοσκόπηση κοινού και κοινές συνεδρίες με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, την Αμερικανική Ένωση για την Έρευνα για τον Καρκίνο και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Καρκίνου.

Η πανδημία της Covid μείωσε το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως κατά σχεδόν δύο χρόνια λέει ο ΠΟΥ

Η Αμερική και η Νοτιοανατολική Ασία ήταν οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, με το προσδόκιμο ζωής να μειώνεται κατά περίπου τρία χρόνια, ανέφερε. Ο Δυτικός Ειρηνικός χτυπήθηκε λιγότερο, με το προσδόκιμο ζωής να μειώνεται μόλις 0,1 έτος.

Καθώς τα κρούσματα COVID αυξάνονται ξανά, τι πρέπει να γνωρίζω για τις νέες παραλλαγές FLiRT

Αν και οι πληροφορίες που έχουμε σε αυτό το στάδιο δεν μας δίνουν σημαντική ανησυχία σχετικά με τις παραλλαγές FLiRT συγκεκριμένα, αντιμετωπίζουμε, ωστόσο, αυξανόμενες λοιμώξεις από COVID για άλλη μια φορά.

Σύμμαχός μας στην πρόληψη του καρκίνου;

Παντζάρια: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που μπορούν να συμβάλουν στη συνολική μας υγεία και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού κατά του καρκίνου.

Η πανδημία του Covid μείωσε το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως κατά σχεδόν δύο χρόνια

ΠΟΥ: «Η πανδημία του Covid-19 αντέστρεψε την τάση της σταθερής αύξησης του προσδόκιμου ζωής κατά τη γέννηση και του προσδόκιμου υγιούς ζωής κατά τη γέννηση», ανέφερε η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ. 

Η δοκιμή γονιδιακής θεραπείας αποκαθιστά την ακοή σε κοριτσάκι

Αποκατάσταση ακοής: Μια δοκιμή γονιδιακής θεραπείας στο Ηνωμένο Βασίλειο βελτίωσε την ακοή ενός κοριτσιού που γεννήθηκε κωφό. Η Opal Sandy γεννήθηκε άφωνη λόγω μιας σπάνιας γενετικής διαταραχής γνωστής ως ακουστικής νευροπάθειας

Γρίπη των πτηνών ανιχνεύθηκε σε βόειο κρέας από άρρωστη γαλακτοπαραγωγική αγελάδα

Γρίπη των πτηνών: Ακόμα κι αν καταλήξει στο βόειο κρέας κατανάλωσης, λέει το USDA, το μαγείρεμα του κρέατος σε εσωτερική θερμοκρασία 73,9 Κελσίου θα την σκοτώσει ακριβώς όπως το E. coli και άλλους ιούς.

ΠΑΓΝΗ: 9χρονη με μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου

ΠΑΓΝΗ: Οι γιατροί, μετά από προσεκτική εξέταση, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η 9χρονη πάσχει από μηνιγγίτιδα και έκριναν αναγκαία την εισαγωγή της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων για εντατική παρακολούθηση και θεραπεία.

Close Icon