Σεξουαλική Υγεία

Γυναικεία Γονιμότητα: Αν έχετε τακτικές περιόδους σημαίνει ότι είστε γόνιμη;

Γυναικεία Γονιμότητα: Αν έχετε τακτικές περιόδους σημαίνει ότι είστε γόνιμη;

Γυναικεία Γονιμότητα: Η γονιμότητα είναι ένα περίπλοκο θέμα και ως γυναίκα μπορεί να έχετε πολλές ερωτήσεις στο μυαλό σας. 

Η γονιμότητα είναι ένα περίπλοκο θέμα και ως γυναίκα μπορεί να έχετε πολλές ερωτήσεις στο μυαλό σας. Μία από τις συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη γυναικεία γονιμότητα είναι: Η τακτική περίοδος υποδηλώνει γονιμότητα; Παρά την τακτική περίοδο, ορισμένες γυναίκες μπορεί να δυσκολεύονται να μείνουν έγκυες. Εάν έχετε μια σταθερή μηνιαία περίοδο, οι πιθανότητες είναι υψηλές να είστε γόνιμοι. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η υπογονιμότητα προκαλείται συχνά από άλλους παράγοντες εκτός από τη διαθεσιμότητα των ωαρίων.

Όταν ένα κορίτσι γεννιέται, έχει συνήθως μεταξύ ενός και δύο εκατομμυρίων ωαρίων στις ωοθήκες του. Καθώς μεγαλώνει, μερικά από αυτά τα ωάρια χάνονται έτσι ώστε μέχρι να φτάσει η εφηβεία, συνήθως υπάρχουν μόνο 300.000 Έμειναν 500.000. Η έμμηνος ρύση εμφανίζεται κάθε μήνα όταν ένα ωάριο απελευθερώνεται από τις ωοθήκες μαζί με το βλεννογόνο της μήτρας, εάν δεν έχει γονιμοποιηθεί.

Πότε να ζητήσετε συμβουλές για τη γονιμότητα;

Υπάρχουν ζευγάρια που πανικοβάλλονται όταν η εγκυμοσύνη δεν συμβαίνει μετά από προσπάθεια για 2 μήνες και τους ενδιαφέρει να μάθουν γιατί, ενώ μερικά ζευγάρια αγνοούν ότι η γήρανση επηρεάζει τη γονιμότητα και την εγκυμοσύνη και δεν ενοχλούνται ακόμη και μετά τα 35 και μετά αποφασίζουν τελικά να συμβουλευτείτε γυναικείο σε ηλικία 37-38 ετών που είναι ανησυχητική κατάσταση.

Ο Δρ Laha προτείνει να λάβετε υπόψη αυτά τα σημεία όταν συμβουλευτείτε έναν γυναικείο για την εγκυμοσύνη:

  • Εάν βρίσκεστε κάτω από την ηλικία των 30-35 ετών, προσπαθήστε να συλλάβετε φυσικά για 6 μήνες. Μετά τα 35 μπορεί κανείς να προσπαθήσει να συλλάβει φυσικά για 3 μήνες το πολύ και στη συνέχεια να ζητήσει συμβουλή.
  • Η καλύτερη λύση είναι να επισκεφτείτε τον γυναικολόγο 3 έως 4 μήνες πριν από τον προγραμματισμό της σύλληψης για να μάθετε την ικανότητα γονιμότητας και άλλους παράγοντες που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη.

Παράγοντες που επηρεάζουν τη γυναικεία γονιμότητα

Καθώς οι γυναίκες μεγαλώνουν, μειώνεται η πιθανότητα να μείνουν έγκυες. Η ποιότητα και η ποσότητα των βιώσιμων αυγών αρχίζει να μειώνεται στα 35 και αυτή η πτώση γίνεται πιο έντονη στα 40 τους. Επιπλέον, άλλοι παράγοντες όπως οι ακανόνιστοι ή μικρότεροι εμμηνορροϊκοί κύκλοι και η πιο λεπτή επένδυση της μήτρας μπορούν να επηρεάσουν τη γονιμότητα κάποιου καθιστώντας πιο δύσκολη την ανάπτυξη ενός γονιμοποιημένου ωαρίου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι παρά αυτές τις βιολογικές αλλαγές, πολλές γυναίκες άνω των 35 εξακολουθούν να καταφέρνουν να συλλάβουν και να εκπληρώσουν το όνειρό τους να αποκτήσουν μωρό.

Οι αιτίες της υπογονιμότητας μπορεί να περιλαμβάνουν βλάβη στις σάλπιγγες, ορμονικές ανισορροπίες, ενδομητρίωση, προβλήματα του τραχήλου της μήτρας και ανωμαλίες της μήτρας. Εάν αντιμετωπίζετε ακανόνιστες ή απουσίες περιόδου, αυτό μπορεί να οφείλεται σε ορμονικούς παράγοντες που εμποδίζουν τη σύλληψη. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι οι απαραίτητες αλλαγές στο σώμα σας για την απελευθέρωση ή τη γονιμοποίηση ωαρίων δεν συμβαίνουν φυσικά, καθιστώντας δύσκολη την εγκυμοσύνη. Αυτή η πτυχή μπορεί να είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί και να χρειαστεί καθοδήγηση από έναν ειδικό. Επίσης, μια ανωμαλία στη μήτρα ή η παρουσία πολυπόδων ή ινομυωμάτων μπορεί να συμβάλει στην υπογονιμότητα.

Η γνώση των διαφόρων πιθανοτήτων που σχετίζονται με τη γονιμότητα και την εγκυμοσύνη είναι ευεργετική, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε εάν έχετε τακτικό έμμηνο κύκλο, καθώς υποδηλώνει ότι είστε πιθανώς γόνιμοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορεί η θεραπεία γονιμότητας να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο;

Ο ρόλος της ανάλυσης σπέρματος στην αποκάλυψη της ανδρικής υπογονιμότητας

Πώς η διατροφή σχετίζεται με την υπογονιμότητα;

Πότε μπορείτε να κάνετε σεξ μετά την εγκυμοσύνη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η υπεριώδης ακτινοβολία ενισχύει τη γονιμότητα σε γυναίκες ηλικίας 30-40 ετών

Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου θα πρέπει να γίνεται πάντα με μέτρο και απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να καθοριστεί εάν αυτή η έκθεση όντως βοηθά στη γονιμότητα και πόση έκθεση χρειάζεται.

Ποιες στάσεις του σεξ έχουν δανειστεί τα ονόματά τους από ζώα;

Σεξ στάσεις: Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συζητήσεις σχετικά με «στάσεις σεξ που ονομάζονται από ονόματα ζώων» έχουν συχνά τις ρίζες τους στην ανθρώπινη δημιουργικότητα και φαντασία αντί να αντικατοπτρίζουν συγκεκριμένες συμπεριφορές που παρατηρούνται στο ζωικό βασίλειο.