Greek English French German Italian
mou3-e1480927803795.jpg
Pin It

Της Νικολέτας Ντάμπου


Άμεση ανάγκη ενός παιδιάτρου υπάρχει στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών στη Χαλκιδική καθώς τα παιδιά της περιοχής είναι εκτεθειμένα αφού δεν υπάρχει παιδίατρος να τα εξετάσει και να καλύψει τις ανάγκες τους , σύμφωνα με το ρεπορτάζ του www.Life2day.gr. 


Σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν στα αναλώσιμα υλικά κυρίως στους επιδέσμους, αλλά και στις γάζες…


Στη συνέχεια της μεγάλης έρευνας του LIFE2DAY.GR στα νοσοκομεία και τα Κέντρα υγείας της χώρας, ταξιδεύουμε βόρεια στη Χαλκιδική. Εκεί, θα συναντήσουμε το Κέντρο Υγείας Μουδανιών το οποίο ανήκει στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια και το οποίο παρουσιάζουμε σήμερα. Σε αυτό μαθαίνουμε για τα προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη ασθενοφόρου, αλλά και την ανάγκη ύπαρξης παιδιάτρου. Παράλληλα οι ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά σε ένα ιδιαίτερα μεγάλο Κέντρο από άποψης επισκεψιμότητας.


Το www.LIFE2DAY.gr αποτελεί το μοναδικό μέσω μαζικής ενημέρωσης ( MME) στην Ελλάδα που πραγματοποιεί έρευνα και καταγράφει καθημερινά πάνω από ένα χρόνο , ένα ένα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας και η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της , αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μέσα από την στήλη Alert Νοσοκομεία σε Kρίση , ( διαβάστε εδώ- το προηγούμενο ρεπορτάζ)


Στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών υπάρχουν δέκα γιατροί, μεταξύ των οποίων πνευμονολόγος, γαστραντερολόγος, οδοντίατρος, παθολόγος, ενώ οι υπόλοιποι είναι γενικοί γιατροί. Στο Κέντρο συμμετέχουν και οι γιατροί από τα περιφερειακά ιατρεία καλύπτοντας πάνω από πέντε εφημερίες, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να δίνουν λύση στο ζήτημα των εφημεριών που έτσι βγαίνουν με επάρκεια. Μάλιστα στο Κέντρο υπάρχει και λειτουργεί κανονικά και το μικροβιολογικό εργαστήριο. Πέραν των παραπάνω πάντως, από το Κέντρο γίνεται ειδική μνεία στην άμεση ανάγκη ύπαρξης μίας παιδιάτρου.
[caption id="attachment_87036" align="alignnone" width="600"] Κέντρο Υγείας Μουδανιών βόρεια στη Χαλκιδική Κέντρο Υγείας Μουδανιών βόρεια στη Χαλκιδική[/caption]

Στο νοσηλευτικό προσωπικό η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη αφού αυτή τη στιγμή υπάρχουν εννέα άτομα, τα οποία επαρκούν και για να βγαίνουν οι βάρδιες τους, ενώ οι υπάλληλοι μπορούν να παίρνουν ρεπό και άδειες χωρίς προβλήματα.


Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε πως το Κέντρο έχει χάσει τον οδηγό και το ασθενοφόρο του αφού έχουν αποσπαστεί σε άλλο Κέντρο Υγείας. Κατά συνέπεια στο ζήτημα των μεταφορών το Κέντρο καλύπτεται αποκλειστικά από το ΕΚΑΒ το οποίο ναι μεν εδρεύει στα Μουδανιά, ωστόσο υπάρχει περίπτωση να επιχειρεί αλλού την στιγμή που θα χρειαστεί, με αποτέλεσμα να καλείται το επόμενο πιο κοντινό που βρίσκεται στην Κασσάνδρα και το οποίο χρειάζεται περισσότερη ώρα για να φτάσει.


Σε ότι αφορά τα αναλώσιμα υλικά το ρεπορτάζ του LIFE2DAY.GR αποκαλύπτει πως υπάρχουν ελλείψεις σε διάφορα υλικά, μεταξύ αυτών θα πρέπει να αναφέρουμε κυρίως τους επιδέσμους, αλλά και γάζες. Αυτό σημαίνει παρά το γεγονός πως γίνονται παραγγελίες, όμως η διαδικασία της προσφοράς από εταιρείες κάνουν την διαδικασία αρκετά χρονοβόρα. Μάλιστα την ίδια ώρα δεν υπάρχει κάποια στήριξη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οπότε το πρόβλημα παραμένει.


Καλύτερη είναι η εικόνα στα φάρμακα. Στις αρχές της μετάβασης του Κέντρου από το νοσοκομείο στην Υγειονομική Περιφέρεια υπήρχαν σημαντικές ελλείψεις, όπως πλέον η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί και η προμήθεια των φαρμάκων είναι πλέον σταθερή και χωρίς ελλείψεις για το κέντρο.
[caption id="attachment_87038" align="alignnone" width="642"]Σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν στα αναλώσιμα υλικά κυρίως στους επιδέσμους, αλλά και στις γάζες… Σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν στα αναλώσιμα υλικά κυρίως στους επιδέσμους, αλλά και στις γάζες…[/caption]

Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του Κέντρου βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Μια βλάβη που υπήρχε στο ακτινολογικό, διορθώθηκε ενώ στο μικροβιολογικό επέρχονται διάφορες αλλαγές σε θέματα συντήρησης με συμβάσεις με εταιρείες που θα αναλάβουν το κομμάτι της συντήρησης αυτής.


Το Κέντρο Υγείας Μουδανιών χαρακτηρίζεται από την υψηλή επισκεψιμότητα του κυρίως εξαιτίας της τουριστικής κίνησης. Έτσι, σε τέτοιες περιόδους οι επισκέψεις ξεπερνούν τα διακόσια άτομα ανά ημέρα! Μάλιστα, πρέπει να αναφερθεί πως ο μόνιμος πληθυσμός της περιοχής είναι περίπου είκοσι χιλιάδες, ένας αριθμός που τους θερινούς μήνες δεκαπλασιάζεται!

Pin It

Cook name