LIFE2DAY
Pin It

Της Νικολέτας Ντάμπου


Την δεύτερη μοναδική γιατρό για ένα ολόκληρο νησί εντόπισε το LIFE2DAY στο περιφερειακό ιατρείο της Νισύρου. Τα τελευταία 2 χρόνια στο νησί της Νίσυρο υπάρχει μια μόνο γιατρός η οποία βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο. «Ζητώ βοήθεια από παντού και δεν ανταποκρίνεται κανείς» δήλωσε κλαίγοντας η μία και μοναδική γενική γιατρός στο περιφερειακό ιατρείο της Νισύρου κ. Ειρήνη Ντιάκωβα στο LIFE2DAY.GR Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα για το θέμα της Νισύρου. 


Οι γιατροί αρνούνται να πάνε στην Νίσυρο και όπως μας είπε η γιατρός ‘’ δεν έρχεται κανείς, όλοι φεύγουν στο εξωτερικό’’ Μεγάλη ευθύνη φέρνει η κ. Ειρήνη Ντιάκωβα και για τις διακομιδές αφού είναι η μοναδική γιατρός του νησιού και δεν μπορεί να συνοδεύσει κανένα ασθενή διότι θα αφήσει εκτεθειμένο το νησί. Αυτό σημαίνει ότι αν κινδυνεύσει κάποιος ασθενής κατά την μεταφορά του, υπόλογη θα είναι η μοναδική γενική γιατρός στο περιφερειακό ιατρείο της Νισύρου , χωρίς να φταίει.


Το LIFE2DAY.GR συνεχίζει να αποτυπώνει την άθλια και θλιβερή κατάσταση των νοσοκομείων του ΕΣΥ μέσα από το καθημερινό ρεπορτάζ του, σε νοσοκομεία τις επαρχίας αλλά και της Αθήνας στην χώρα μας , όπως και στο προηγούμενο ρεπορτάζ μας καταγράψαμε Διαβάστε εδώ Η 25χρονη μοναδική γιατρός άνευ ειδικότητας της Σύμης μιλάει στο LIFE2DAY.GR


Για τους 1000 κατοίκους του νησιού της Νισύρου είναι υπεύθυνη η κ. Ειρήνη Ντιάκωβα . Ενώ το καλοκαίρι με την προσέλευση των τουριστών έχει την ευθύνη για 3000 ανθρώπους . Χθες Πέμπτη, ανακάλεσε την πολυπόθητη άδεια που είχε ζητήσει εδώ και ένα μήνα, η μοναδική γιατρός στο περιφερειακό ιατρείο της Νισυρου, καθώς η 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, δεν μπόρεσε να βρει έναν γιατρό για να την αντικαταστήσει, όπως η ίδια είπε στο LIFE2DAY . Ο γιατρός που κλήθηκε από τον Έμπονα, να καλύψει την θέση της, δεν δέχθηκε και κατήγγειλε την μεταφορά του στο νησί της Νισύρου.


Απογοητευμένη η κ. Ντιάκωβα «Δεν μπορώ να αφήσω ούτε για 3 ώρες το νησί για να κοιτάξω και τη δική μου υγεία», δήλωσε απογοητευμένη η γιατρός. Το νησί, όπως δήλωσε η γιατρός χρειάζεται άλλον έναν μόνιμο γενικό γιατρό και έναν αγροτικό για να μπορέσουν να βγουν οι εφημερίες.


Αλλά όπως μας τόνισε, δεν έρχεται κανείς, όλοι φεύγουν στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικά, περιέγραψε η μοναδική γιατρός στο περιφερειακό ιατρείο της Νισυρου στο LIFE2DAY , παράδειγμα μίας γιατρού, που τον Ιούνιο δεν δέχτηκε να πάει στο νησί, αλλά δεν έκανε υπεύθυνη δήλωση για τη μη αποδοχή της θέσης και έτσι δεν προκηρύχτηκε θέση για την Νίσυρο, καθώς φαινόταν ότι είχε δεχτεί την θέση.


«Μέχρι που θα φτάσει αυτή η κατάσταση», αναφώνησε μιλώντας στο LIFE2DAY με συναισθηματική φόρτιση, «είμαστε γιατροί και δεν νοιώθουμε άνθρωποι», μας τόνισε και ξέσπασε σε λυγμούς, αποκαλύπτοντας ότι λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί καβγάς με τον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ, κ. Καρβούνη, ο οποίος απαίτησε να του ζητήσει συγνώμη γιατί όταν ανακάλεσε την άδειά της, λόγω αδυναμία της ΔΥΠΕ, να βρει αντικαταστάτη γιατρό, εκείνη του υπενθύμισε ότι επιπλέον μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό του Ιατρείου, δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες που πραγματοποιούν από τον Απρίλιο.


«Η κατάσταση με αυτή τη ΔΥΠΕ, δεν περιγράφετε, είναι διαλυμένα τα πάντα», τόνισε στο LIFE2DAY η μοναδική γιατρός της Νισύρου. Οι ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά στο περιφερειακό ιατρείο της Νισύρου είναι συνεχείς, τα μισά τα ζητάμε από την ΔΥΠΕ και τα άλλα μισά από κοντινά νοσοκομεία. Η ΔΥΠΕ όμως δεν έχει αποθήκες και πρέπει να τα παραγγέλνει κάθε φορά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις.


Οι διακομιδές αποτελούν ένα σημαντικό πρόβλημα καθώς η κ. Ντιάκωβα είναι η μοναδική γιατρός του νησιού και δεν μπορεί να συνοδεύσει κανένα ασθενή που χρειάζεται διακομιδή, διότι θα αφήσει εκτεθειμένο το νησί. Αυτό σημαίνει ότι αν πάθει κάτι ο ασθενής κατά την μεταφορά του, υπόλογη θα είναι εκείνη, χωρίς να φταίει.

Pin It