Ρεπορτάζ Υγείας

Ακριβά φάρμακα:Τι συμφώνησε ο Π.Κουρουμπλής με ΣΦΕΕ;

Ακριβά φάρμακα:Τι συμφώνησε ο Π.Κουρουμπλής με ΣΦΕΕ;

Στην σύσταση Ειδικής Τεχνικής Επιτροπής, η οποία θα συγκληθεί άμεσα για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους ή ακριβά φάρμακα , προτίθεται να προχωρήσει ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής . Με στόχο η πρόσβαση των ασθενών σ΄ αυτά τα φάρμακα.

Της Νικολέτα Ντάμπου

Στην παραπάνω Επιτροπή πρόκειται θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι τόσο από την φαρμακοβιομηχανία τον ΣΦΕΕ και την ΠΕΦ όσο και από το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να εξεταστεί η διασφάλισή προϋπολογισμού για τα ακριβά φάρμακα γνωστά και ως σκευάσματα της λίστας 3816.

Τα φάρμακα υψηλού κόστους ήταν στο επίκεντρο της επίσημης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι μεταξύ του Πρόεδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων ΕλλάδοςΣΦΕΕ ) με τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Να σημειώσουμε ότι ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής έχει ήδη ανακοινώσει ότι για τα ακριβά φάρμακα ή Φάρμακα Υψηλού Κόστους θα υπάρξει κλειστός προϋπολογισμός και σε περίπτωση που θα ξεπερνάτε θα επιστρέφεται με μορφή claw bac από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Στην νέα φαρμακευτική πολιτική η οποία καθορίζεται στο νέο νομοσχέδιο που πρόκειται να ανακοινωθεί τέλος Μαΐου συμπεριλαμβάνονται και τα ακριβά φάρμακα.

Η πολύωρη συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ο Υπουργός επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι θα βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με όλους τους φορείς προκειμένου να βρεθούν λύσεις γι’ όλα τα θέματα, οι οποίες θα είναι προς όφελος των ασθενών και της χώρας. Στο εν λόγω θέμα των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους ο Υπουργός Υγείας συμφώνησε ότι υπάρχουν ακόμη αρκετές τεχνικές λεπτομέρειες που πρέπει να διασαφηνιστούν. Τέλος, συμφώνησαν και οι δύο πλευρές ότι κοινός στόχος είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των ασθενών σε ένα ασφαλές σύστημα υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός Κρούσματα 27/06: 7.682 νέα κρούσματα - 12 νεκροί - 97 διασωληνωμένοι

Πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς οι εργαζόμενοι επιβιώνουν από την έντονη ζέστη του Κόλπου το καλοκαίρι

Μια άλλη μελέτη στο περιοδικό Nature Climate Change διαπίστωσε ότι «μέσα σε αυτόν τον αιώνα, τμήματα της… περιοχής του Κόλπου θα μπορούσαν να πληγούν από πρωτοφανή γεγονότα θανατηφόρου καύσωνα ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής».

Κορωνοϊός Κρούσματα 26/06: 9.294 νέα κρούσματα -13 νεκροί - 93 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 26/06: 9.294 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 93, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 13νέοι θάνατοι.

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.