Greek English French German Italian
nikol1.jpg
Pin It
Της Νικολέτας Ντάμπου 

Για να ανακαλύψουμε εκ των έσω τον κόσμο του φαρμακευτικού ομίλου Mylan Ελλάδος , ο οποίος συγκαταλέγεται σήμερα μεταξύ των βασικών παικτών της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς , κατάφερε το www.healthweb.gr και η Νικολέτα Ντάμπου να αποσπάσει συνεντεύξεις από δύο βασικά και πολύ σημαντικά στελέχη της , τον Jacek Glinka, President Europe for Mylan και τον Milan Cernek, Country Manager, Mylan Hellas

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των δύο πολύ σημαντικών στελεχών του φαρμακευτικού ομίλου Mylan Jacek Glinka και Milan Cernek στην επιθυμία μου, να καθίσουμε στο τραπέζι και συνομιλήσουμε με σκοπό να γνωρίσουμε καλύτερα αλλά και βαθύτερα τον φαρμακευτικό όμιλο που εργάζονται και αντιπροσωπεύουν .

[caption id="attachment_107489" align="alignnone" width="807"] Η δημοσιογράφος Νικολέτα Ντάμπου κατά την συνέντευξη με τα στελέχη της Mylan, Jacek Glinka, President Europe for Mylan και τον Milan Cernek, Country Manager, Mylan Hellas και κυρία Laetitia Tonel – Head of Communications Europe.[/caption]

Με μεγάλη ευγένεια και χαμόγελο με υποδέχθηκαν στα γραφεία της εταιρείας στην Ελλάδα που βρίσκονται στον Άλιμο για να κάνουμε έναν γόνιμο διάλογο για την επιχειρηματική δραστηριότητα της Mylan στην Ελλάδα οι κύριοι Glinka και Cernek καθώς και η κυρία Laetitia Tonel – Head of Communications Europe,  καθίσαμε λοιπόν  στο τραπέζι και μαζί με το ζεστό καφέ πραγματοποιήσαμε μία πολύ  "θερμή " συζήτηση . Πάμε να δούμε βήμα βήμα τις συνεντεύξεις .

Ξεκίνησα την συζήτηση από τον κ. Milan Černek λέγοντάς του ότι θα ήθελα εγώ και το κοινό  να γνωρίσουμε καλύτερα την Mylan Ελλάδος για το σκοπό αυτό πείτε μας πόσους εργαζόμενους απασχολεί η εταιρία;

Η Mylan Ελλάδος έχει κατορθώσει να συγκαταλέγεται σήμερα μεταξύ των βασικών παικτών της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς, χάρη στην ομάδα των 130 ικανών εργαζομένων της, που διασφαλίζουν ότι ασθενείς και επαγγελματίες υγείας έχουν στη διάθεσή τους ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών πρωτότυπων, γενόσημων και καινοτόμων προϊόντων υγείας. Επιπλέον, ορισμένα από τα προϊόντα μας παράγονται σε συνεργασία με 6 ελληνικές μονάδες παρασκευής φαρμάκων, ενισχύοντας την ελληνική οικονομία και συμβάλλοντας στη διατήρηση περίπου 1000 θέσεων εργασίας.

Ποιο είναι το χαρτοφυλάκιο της Mylan ;

Δραστηριοποιούμαστε σε πολλές κύριες θεραπευτικές κατηγορίες – καρδιαγγειακά νοσήματα, ΚΝΣ, αλλεργίες, αντιμετώπιση πόνου, λοιμώξεις και πολλές άλλες – διαθέτοντας στην ελληνική αγορά περισσότερα από 50 πρωτότυπα, γενόσημα και μη συνταγογραφούμενα προϊόντα. Θα ήθελα να επισημάνω ότι το αντιγριπικό εμβόλιο της εταιρείας μας επιλέγεται από το 30% των ανθρώπων που κάθε χρόνο εμβολιάζονται κατά της γρίπης στην Ελλάδα και λόγω της χαμηλότερης τιμής του. Το χαρτοφυλάκιό μας διαρκώς επεκτείνεται και σύντομα θα διαθέσουμε στην αγορά μία νέα θεραπεία για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε μία καινοτόμος θεραπεία στον τομέα της αλλεργίας. Επιπλέον, πρόσφατα ξεκινήσαμε τις δραστηριότητές μας στον τομέα του HIV/AIDS.

Υπάρχουν κάποιες δράσεις υποστήριξης της Mylan προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ;

Ναι , φυσικά και υπάρχουν αφού η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη στήριξη των παιδιών που έχουν ανάγκη, επειδή, όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν, τα παιδιά είναι η επένδυσή μας για ένα καλύτερο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζουμε σταθερά το έργο ανθρωπιστικών οργανισμών που παρέχουν φροντίδα σε παιδιά από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και χαίρομαι ιδιαίτερα που πέρυσι, μέσω της προσφοράς οικονομικής βοήθειας αλλά και εθελοντικής εργασίας των ανθρώπων της εταιρείας, μπορέσαμε να βοηθήσουμε περισσότερα από 400 παιδιά και τις οικογένειές τους.

Μεταξύ των οργανισμών που στηρίξαμε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, είναι το Χαμόγελο του Παιδιού, η ένωση Μαζί για το Παιδί, η Κιβωτός του Κόσμου και το δίκτυο Δεσμός.

Στην συνέχεια της συζήτησης με τον κ. Milan Černek τον ρώτησα εάν φέτος, ξεκινά η δραστηριοποίησή της Mylan στην Ελλάδα στον τομέα του HIV/AIDS;

Πράγματι φέτος προσθέσαμε στο ελληνικό μας χαρτοφυλάκιο ένα γενόσημο αντιρετροϊκό προϊόν, υλοποιώντας την εταιρική μας δέσμευση να παρέχουμε πρόσβαση σε ποιοτικές θεραπείες σε όλους τους ασθενείς με HIV/AIDS. Δεδομένης της σημερινής κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, η διευκόλυνση της πρόσβασης στα αντιρετροϊκά φάρμακα αποτελεί για εμάς μέγιστη προτεραιότητα. Η προσπάθεια αυτή υλοποιείται φυσικά σε διεθνές επίπεδο.

Πως δραστηριοποιήστε στην Ευρώπη ;

Στην Ευρώπη δραστηριοποιούμαστε στον τομέα του HIV/AIDS σε 16 χώρες, με συνολικά 8 προϊόντα - και αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Jacek Glinka, President Europe for Mylan αναφερόμενος στα γενόσημα φάρμακα και θέλοντας να κάνει αισθητή την θετική επίδραση της χρήσης των γενόσημων στο σύστημα υγείας μου είπε ότι χρειάζεται να υπάρχει αυξημένη διείσδυση των προϊόντων αυτών στην αγορά.

Στην Ελλάδα , τόνισε , δεν συμβαίνει αυτό, καθώς 7 στα 10 φαρμακευτικά προϊόντα σε πωλήσεις σε αξίες είναι πρωτότυπα. Η κατάσταση αυτή μπορεί να αναστραφεί τόνισε ο κ. Glinka και τον ρώτησα με ποιο τρόπο ; για να πάρω την απάντηση με τη λήψη μιας σειράς μέτρων, όπως η βελτίωση των διαδικασιών καταγραφής των γενόσημων, καθώς και του συστήματος τιμολόγησης και αποζημίωσης φαρμακευτικών προϊόντων, ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη απόδοση των μέτρων.

Επίσης, όπως καταδεικνύει και το παράδειγμα άλλων χωρών της Ευρώπης, η παροχή κινήτρων σε όλους τους εταίρους της Υγείας, όπως για παράδειγμα, η αύξηση του ποσοστού έκπτωσης για την πώληση γενόσημων, ώστε η αντικατάσταση των πρωτότυπων με γενόσημα να γίνει πιο ελκυστική στους φαρμακοποιούς, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της διείσδυσής τους στην αγορά. Επίσης, λείπει ένας μηχανισμός παρακολούθησης της κατανάλωσης των γενόσημων.Στην συνέχεια ρώτησα τον κ. Jacek Glinka εάν η χρήση των γενόσημων φαρμάκων συμβάλλει στη βιωσιμότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας;

Ναι, ασφαλώς, μου απάντησε, η χρήση των γενόσημων φαρμάκων συνεισφέρει στη βιωσιμότητα των εθνικών συστημάτων υγείας, επειδή διαδραματίζει καίριο ρόλο στη διευκόλυνση της πρόσβασης των ασθενών στις θεραπείες και στη μείωση του κόστους θεραπείας. Θα ήθελα να τονίσω στο σημείο αυτό, είπε, ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η πρόσβαση των ασθενών στα απαραίτητα φάρμακα διπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, χάρη στη χρήση των γενόσημων.

Ιδιαίτερα στις ανεπτυγμένες χώρες, σημείωσε ο κ. Glinka , όπου καταγράφεται αύξηση των ατόμων τρίτης ηλικίας και συνακόλουθα, αύξηση των ασθενών με χρόνιες παθήσεις, τα συστήματα υγείας δέχονται αυξανόμενες πιέσεις και μπορούν να επωφεληθούν σημαντικά από την επέκταση της χρήσης των γενόσημων.

 
Pin It

Cook name small