Πολιτική Υγείας

Πως ο Τραμπ επιχειρεί να καταπολεμήσει το υψηλό κόστος των φαρμάκων

Πως ο Τραμπ επιχειρεί να καταπολεμήσει το υψηλό κόστος των φαρμάκων

Ο πόλεμος των τιμών των φαρμάκων μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών συνεχίστηκε την περασμένη εβδομάδα, καθώς ο Πρόεδρος Donald Trump έγραψε στο twitter ότι αυτός και ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Alex Azar σύντομα θα δημοσιοποιήσουν  ένα σχέδιο εισαγωγής φαρμάκων. Ο πρόεδρος δήλωσε ότι το σχέδιο των Δημοκρατικών, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο είναι ένα φθηνό κόλπο και παραδίδει λιγότερα νέα φάρμακα. Οι εταιρείες φαρμακοβιομηχανίας και άλλοι αντιτάχθηκαν στην εισαγωγή, λέγοντας ότι θα μπορούσε να απειλήσει τις ΗΠΑ και την ασφαλή αλυσίδα εφοδιασμού φαρμάκων. Η βιομηχανία έχει προωθήσει σκληρά τις ιδέες της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi.

Η εισαγωγή δεν είναι μια νέα ιδέα. Νωρίτερα σε αυτή τη μακροχρόνια συζήτηση σχετικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων, ο γερουσιαστής Bernie Sanders και ο ηγέτης  Elijah Cummings προώθησαν την ίδια πρόταση το 2017. Η εξέταση για το μέτρο πηγαίνει πίσω από το σχέδιό τους, τουλάχιστον στις συζητήσεις για τη μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης το 2009.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υποψήφιος του FDA, Stephen Hahn, αντιμετώπισε τη Γερουσία να αμφισβητεί τις απόψεις και τα σχέδιά του για τον οργανισμό, προτού υπάρξει πιθανή επιβεβαίωση. Σχετικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων, ο υποψήφιος ακολούθησε τα βήματα του πρώην επιτρόπου Scott Gottlieb, έγραψαν οι αναλυτές της Cowen σε σημείωμα στους πελάτες. Ο Hahn δήλωσε ότι ο FDA μπορεί να έχει έναν “έμμεσο” ρόλο στην τιμολόγηση των φαρμάκων με την τόνωση του ανταγωνισμού. Ο υποψήφιος επίσης “απέφυγε κάθε πρόκληση να επικρίνει άμεσα τη βιομηχανία φαρμάκων”, ανέφεραν οι αναλυτές.

Σε μια νέα συστροφή των τιμών, η Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία υποστήριξε μια διαδικασία “διαιτησίας” για να μειώσει το κόστος των φαρμάκων. Η διαδικασία θα διαχειρίζεται ανεξάρτητους, ενημερωμένους διαμεσολαβητές που θα επιλέγουν προσφορές είτε από εταιρείες φαρμακευτικών εταιρειών είτε από πληρωτές σε περιοχές με υψηλές τιμές φαρμάκων και περιορισμένο ανταγωνισμό. Το status quo “επιτρέπει την μονομερή ρύθμιση των τιμών των φαρμάκων από τους κατασκευαστές χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η πρόσβαση και η οικονομική προσιτότητα των ασθενών”, σύμφωνα με έκθεση της AMA. Μια διαδικασία διαιτησίας θα παράσχει “κίνητρο για τους κατασκευαστές φαρμάκων και τους πληρωτές να φθάσουν σε μια διαπραγματευμένη τιμή”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επένδυση 2,1 δισ. δολαρίων για τη βελτίωση της πρόληψης και του ελέγχου των λοιμώξεων για την COVID -19 και τις μελλοντικές μολυσματικές ασθένειες

Οι εμβολιασμοί για παιδιά 2 ετών ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα, κάνοντας την Κούβα μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που εμβολιάζει παιδιά τόσο μικρά.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Θάνος Πλεύρης: O ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας - Δεν πληρώνει τίποτα ο ασθενής

Θάνος Πλεύρης: Ο κ. Πλεύρης, διευκρίνισε ότι πρόθεση της κυβερνησης είναι να υπάρξουν ποιοτικοί δείκτες στην δημόσια περίθαλψη, ώστε ο ασφαλισμένος να έχει την καλύτερη ποιοτική δωρεάν υπηρεσία.

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε τρία-τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία, για ν' αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις

Σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια να ανακάμψουμε από τις συνέπειες της νόσου, μετά τη λήξη της πανδημίας, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα περιστατικά μακράς COVID, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται υποστήριξη του συστήματος υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συνυπολογισμό των περιοριστικών μέτρων και των οικονομικών επιπτώσεων. Κυρίαρχο επίσης στοιχείο είναι και αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, καθώς και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Λευκό Οίκο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρθηκε σε μελέτη του Κέντρου Αντιμετώπισης του Ψηφιακού Μίσους, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μελετά τον εξτρεμισμό, που συνέδεσε δεκάδες λογαριασμούς με τη διάδοση της πλειοψηφίας της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στο Facebook.

Περιττά για τους περισσότερους Αμερικανούς θεωρούν τα ενισχυτικά πλάνα του εμβολίου covid-19 δύο αξιωματούχοι του FDA

H Gruber, ο Krause και άλλοι συγγραφείς ζήτησαν προσοχή σχετικά με την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από προκαταρκτικές μελέτες παρατήρησης που ενδεχομένως επηρεάζονται από "συγκεχυμένες και επιλεκτικές αναφορές" για την ενημέρωση της αναπτυξιακής βολής της χώρας. Αντ΄ αυτού, η παροχή εμβολίου θα πρέπει να διατεθεί σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς για να μειωθεί καλύτερα ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών και αναδυόμενων παραλλαγών, ανέφεραν.

Συνεδρίαση ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής του FDA για τη στάθμιση των δεδομένων για το ενισχυτικό εμβόλιο της Pfizer

«Παρόλο που η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ενάντια σε σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο παραμένει υψηλή, η εξασθένηση της ανοσίας και η διαφοροποίηση των ιών δημιουργούν πιθανή ανάγκη για τρίτη δόση εμβολίου»

Μίνα Γκάγκα: Πάνω από 62% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο-Έκκληση σε ηλικιωμένους και ευάλωτους

Μίνα Γκάγκα: Αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα, η κα Γκάγκα, ανέφερε πως πάνω από το 62% του γενικού πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα πρέπει να καλυφθεί το 100% ιδιαίτερα στις ευαπαθείς και τις μεγαλύτερες ηλικακές ομάδες, που διατρέχουν και τον υψηλότερο κίνδυνο.