Πολιτική Υγείας

Μάριος Θεμιστοκλέους: Επίσκεψη Υφυπουργού Υγείας σε δομές Υγείας των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας

Μάριος Θεμιστοκλέους: Επίσκεψη Υφυπουργού Υγείας σε δομές Υγείας των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους μετέβη χθες, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 στους Νομούς Ηλείας και Μεσσηνίας.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί στα νοσοκομεία της χώρας, ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους μετέβη χθες, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 στους Νομούς Ηλείας και Μεσσηνίας, προκειμένου να επισκεφθεί τα Νοσοκομεία Πύργου, Αμαλιάδας, Κρεστένων και Κυπαρισσίας, συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη.

Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε, αρχικά, το Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας, Σπύρο Πολίτη, την Αναπληρώτρια Διοικήτρια, Μαρία Μπαχού, τους ιατρούς του νοσοκομείου και εκπροσώπους των εργαζομένων. Ο Μάριος Θεμιστοκλέους περιηγήθηκε στη νέα πτέρυγα, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, με χρηματοδότηση του υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ. Στη νέα πτέρυγα – που έλαβε πρόσφατα πιστοποιητικό από την Πυροσβεστική – θα φιλοξενηθούν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και η Μονάδα Χημειοθεραπείας.

Οι εργασίες αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών του Νοσοκομείου, προϋπολογισμού 155.000 ευρώ, έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα εξασφαλίστηκε η ένταξη του Νοσοκομείου Αμαλιάδας σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης. Ακολούθως, ο κ. Υφυπουργός επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με το Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας, Σπύρο Πολίτη, με τη Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας, Διευθυντές Κλινικών, τη Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, την Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου και τον Πρόεδρο των εργαζομένων. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη στελέχωση του Νοσοκομείου, καθώς επίσης στην ενίσχυση των ΤΕΠ του νοσοκομείου.

Ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι κατά τα τελευταία 4 χρόνια έχουν προκηρυχθεί 53 θέσεις μόνιμων γιατρών, από τις οποίες οι 17 αφορούν παθολόγους, ενώ παράλληλα το Νοσοκομείο έχει ενισχυθεί με 16 επικουρικούς ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Επίσης, έχει ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης 52 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ αναμένεται από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη 7 θέσεων μόνιμου λοιπού προσωπικού.

Κλείνοντας, ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στην ωρίμανση του, ενταγμένου στο Ταμείο Ανάκαμψης, έργου αναβάθμισης του νοσοκομείου με προϋπολογισμό 285.000 ευρώ. Ιδιαίτερη αναφορά δόθηκε στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η οποία έχει εκσυγχρονιστεί πλήρως με τη χρηματοδότηση του υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ. Κύριο ζητούμενο είναι η μονάδα να καλύπτει τις ανάγκες της Ηλείας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Στη συνέχεια, ο κ. Υφυπουργός, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κρεστένων. Εκεί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Διοικητή,Σπύρο Πολίτη, την Αναπληρώτρια Διοικήτρια, Αριστέα Παπαδοπούλου, τους ιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου. Ο Υφυπουργός Υγείας, αφού περιηγήθηκε στους χώρους του Νοσοκομείου, συνεχάρη τη Διοίκηση και το προσωπικό για τις δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης που πραγματοποιούνται. Δράσεις σημαντικές, όπως ο προγραμματισμός ΠΑΠ τεστ δύο φορές κάθε μήνα, οι ενημερώσεις για τον γυναικείο προληπτικό έλεγχο, ο οποίος διενεργείται σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας, καθώς και δράσεις σε συνεργασία με τη Διαβητολογική Εταιρεία.

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κυπαρισσίας, όπου παρουσία της Διοικήτριας του Γ.Ν. Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη, του Αναπληρωτή Διοικητή, Δημήτρη Λαμπρόπουλου και του προσωπικού του Νοσοκομείου επισκέφθηκε τους χώρους της Νοσηλευτικής Μονάδας και συζήτησε μαζί τους θέματα στελέχωσης και λειτουργικής αναβάθμισης της δομής. Ο κ. Υφυπουργός τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας βρίσκεται δίπλα στο προσωπικό για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών υγείας και την ασφάλεια των ασθενών της Περιφέρειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υπεγράφη η σύμβαση ανακατασκευής του ΤΕΠ στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Χρυσοχοΐδης: "Παγκόσμιο πρόβλημα οι ελλείψεις φαρμάκων"

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο ΓΝΘ "Γεώργιος Παπανικολάου"

Ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας- Αιγύπτου στον τομέα της υγείας και της φαρμακευτικής περίθαλψης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ στηρίζει τα άτομα με παχυσαρκία

Ο Σύλλογος παρέχει καθοδήγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, ενώ παράλληλα μέσα από τις δράσεις του, επιδιώκει την ενδυνάμωση των σχέσεων και τη δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των μελών (ασθενών με παχυσαρκία και ειδικών με την παχυσαρκία επαγγελματιών).

Τέξας: Εκδίκαση υπόθεσης που αμφισβητεί την απαγόρευση των αμβλώσεων για ιατρικά επείγοντα περιστατικά

Η ιατρική εξαίρεση που προτείνεται από τους ενάγοντες "θα κατάπινε, εκ προμελέτης, τον κανόνα", υποστήριξαν οι δικηγόροι του στην έγγραφη απάντησή τους. "Θα επέτρεπε, για παράδειγμα, αμβλώσεις για έγκυες γυναίκες με ιατρικές παθήσεις που κυμαίνονται από πονοκέφαλο μέχρι αισθήματα κατάθλιψης", αναφέρεται στην απάντηση.

Νέος Ποινικός Κώδικας - Όλες οι αλλαγές - Αυστηροποίηση των ποινών για ενδοοικογενειακή βία και απόπειρα βιασμού

-Τη δημιουργία κατάλληλου υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τα θύματα με την ενίσχυση των δημόσιων και ιδιωτικών δομών που τους παρέχουν οικονομική και ψυχολογική στήριξη.

Στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας

Αγαπηδάκη: Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Υγείας της Ε.Ε., θα συζητηθεί η ανοικτή στρατηγική αυτονομία στον τομέα της υγείας, με έμφαση στα μέτρα για την αντιμετώπιση στις ελλείψεις φαρμάκων.

 Σχεδόν 2,5 εκατομμύρια Καναδοί εγγράφονται ως δωρητές οργάνων, χάρη στην αλλαγή του φορολογικού εντύπου

Ο Webber άρχισε να υποστηρίζει τη δωρεά οργάνων μετά τον θάνατο της συζύγου του από καρκίνο το 2010. Πριν έρθει στην Οτάβα, βοήθησε στη δημιουργία του μητρώου δωρητών της Αλμπέρτα το 2013 ως μέλος του νομοθετικού σώματος της εν λόγω επαρχίας. Σύμφωνα με τις Καναδικές Υπηρεσίες Αίματος, περισσότεροι από 4.000 Καναδοί περιμένουν για μεταμοσχεύσεις που σώζουν ζωές. Εκατοντάδες πεθαίνουν κάθε χρόνο περιμένοντας.

Η υγεία πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο των εθνικών σχεδίων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής λέει ο ΠΟΥ

Ο ΠΟΥ συνεχίζει να υποστηρίζει τις χώρες για την προστασία της υγείας δημιουργώντας συστήματα υγείας ανθεκτικά στο κλίμα, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα από την υγειονομική περίθαλψη και παρακολουθώντας την παγκόσμια πρόοδο.