Πολιτική Υγείας

Θριάσιο ΤΕΠ: Υπεγράφη η σύμβαση ανακατασκευής του ΤΕΠ στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Θριάσιο ΤΕΠ: Υπεγράφη η σύμβαση ανακατασκευής του ΤΕΠ στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Θριάσιο ΤΕΠ: Η ανακατασκευή του ΤΕΠ του Θριάσιου Νοσοκομείου είναι η πρώτη σύμβαση ανακαίνισης που υπογράφεται στο πλαίσιο της Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Υγείας, του ΤΑΙΠΕΔ και των 7 Διοικητικών Υγειονομικών Περιφερειών.

Στην υπογραφή της σύμβασης για την ανακατασκευή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Θριάσιου Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας, ενός νοσοκομείου που αποτελεί «κορμό» για τη Δυτική Αττική και την Πελοπόννησο, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προχώρησε η Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου και οι εκπρόσωποι της Αναδόχου Εταιρείας.

Η ανακατασκευή του ΤΕΠ του Θριάσιου Νοσοκομείου είναι η πρώτη σύμβαση ανακαίνισης Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών που υπογράφεται στο πλαίσιο της Σύμβασης που έχει υπογραφεί, μεταξύ του Υπουργείου Υγείας, του ΤΑΙΠΕΔ και των 7 Διοικητικών Υγειονομικών Περιφερειών για το έργο «Ανακαινίσεις και Εκσυγχρονισμός Νοσοκομείων σε ολόκληρη την Ελλάδα». Το σημαντικό αυτό έργο, που θα αλλάξει την εικόνα του Θριάσιου Νοσοκομείου και θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες, προβλέπει την ανακατασκευή, την αναδιαρρύθμιση, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, αλλά και των εξωτερικών ιατρείων.

Την ίδια ώρα, όπως επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανακατασκευής και ανακαίνισης και σε πολλά άλλα νοσοκομεία της χώρας όπως το «Αττικό», το «Τζάνειο» και το «Μεταξά». «Βήμα- βήμα προχωράμε, ώστε να δημιουργήσουμε συνθήκες όσο το δυνατόν καλύτερες για τους ασθενείς μας, συνθήκες υποδοχής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στα Εξωτερικά Ιατρεία, καλύτερο τρόπο διαχείρισης των εφημεριών, ένα καλύτερο ΕΣΥ που όλοι ονειρευόμαστε και αξίζει στους Έλληνες», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός και ο Πρόεδρος της ανώνυμης εταιρείας «AXION ENERGY Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», Δημήτριος Σιαγγανάς.

Στην εκδήλωση, επίσης, παρέστησαν ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης Σταμπουλίδης, εκπρόσωποι της 2ης ΥΠΕ και της αναδόχου εταιρείας.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υπουργός Υγείας

Ένα νοσοκομείο, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, αποκτά με τη σημερινή σύμβαση και με την ολοκλήρωση του έργου καινούργια Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και νέα εξωτερικά ιατρεία, ενώ ενισχύεται η δυναμικότητα και το αξιόμαχο του Θριάσιου Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας.

Ένα νοσοκομείο, το οποίο είναι νοσοκομείο κορμός για τη Δυτική Αττική, αλλά και για ολόκληρη την Πελοπόννησο. Είμαστε ευτυχείς γιατί αυτά τα νοσοκομεία, όπως είναι και το Αττικό, στο οποίο αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται νέες πτέρυγες και εκσυγχρονίζονται οι παλιές, τα Νοσοκομεία του Πειραιά το «Τζάνειο» και το «Μεταξά», σε λίγο θα έχουν κι αυτά καινούργια τμήματα ΤΕΠ, όπως και μια σειρά άλλες προσθήκες, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν, έτσι ώστε το Ταμείο Ανάκαμψης και οι πόροι του να πιάσουν τόπο.

Βήμα – βήμα προχωράμε σε ολόκληρη την Ελλάδα για να δημιουργήσουμε συνθήκες όσο το δυνατόν καλύτερες για τους ασθενείς μας, συνθήκες υποδοχής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στα Εξωτερικά Ιατρεία, καλύτερο τρόπο διαχείρισης των εφημεριών, ένα καλύτερο ΕΣΥ που όλοι ονειρευόμαστε και αξίζει στους Έλληνες.

Θα παλέψουμε τους επόμενους μήνες, ούτως ώστε μέχρι τέλος του χρόνου, να έχει παραδοθεί ένας μεγάλος αριθμός έργων και ταυτόχρονα να έχουν ολοκληρωθεί οι υπογραφές των συμβάσεων για να μπορέσουμε να απορροφήσουμε περίπου 700 εκατ. ευρώ για τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας μας.

Χρήστος Ροϊλός, διοικητής 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου

«Είναι η πρώτη σύμβαση ανακαίνισης Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών που υπογράφεται εν μέσω χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης. Είμαι πολύ χαρούμενος που αφορά ένα νοσοκομείο της 2ης ΔΥΠΕ. Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη, την τεχνική υπηρεσία της 2ης ΔΥΠΕ και του ΤΑΙΠΕΔ, που δούλεψαν πολύ μεθοδικά για να μπορέσουμε πολύ γρήγορα να είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε. Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, το γεγονός ότι αφορά ένα νοσοκομείο που έχει κομβική σημασία για τη λειτουργία του ΕΣΥ στην Αττική.

Το νοσοκομείο Ελευσίνας, το Θριάσιο δεδομένου ότι είναι σε μια βιομηχανική περιοχή έχει πολλά περιστατικά επείγοντα όταν εφημερεύει, είναι πολύ κοντά στην Πελοπόννησο, υποδέχεται περιστατικά και από εκεί. Κυρίως υποδέχεται όλες τις αεροδιακομιδές από το Αιγαίο, δεδομένου ότι είναι το πιο κοντινό στο αεροδρόμιο Ελευσίνας, όπου προσγειώνονται τα εναέρια μέσα που κάνουν τις αεροδιακομιδές. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι δούλεψαν πολύ σωστά, πολύ μεθοδικά και σήμερα ξεκινάμε μια σειρά ανακαινίσεων των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών.

Τα τμήματα των ΤΕΠ είναι η πρώτη επαφή του πολίτη με το νοσοκομείο. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να είναι σε ένα περιβάλλον λειτουργικό και οργανωμένο. Βοηθάει τη γενικότερη λειτουργία του νοσοκομείου, ενώ ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας του ασθενούς που προσέρχεται».

Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Εντεταλμένος Σύμβουλος ΤΑΙΠΕΔ

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που, ως τεχνική βοήθεια του Υπουργείου Υγείας- μια από τα μεγαλύτερες παρεμβάσεις που έχουν γίνει ποτέ και αφορά στην ανακαίνιση των ΤΕΠ, αλλά και την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας σε ολόκληρη τη χώρα- φέραμε έως εδώ τη διαδικασία του διαγωνισμού και της προετοιμασίας για τη σύναψη της σύμβασης μεταξύ της ΔΥΠΕ και του αναδόχου.

Θεωρώ ότι είμαστε στην αρχή τέτοιων τύπων παρεμβάσεων, ωριμάζουν όλα τα έργα και αυτό θα φανεί την επόμενη περίοδο πολύ έντονα. Όπως έχουμε δεσμευτεί απέναντι στην πολιτική ηγεσία, η οποία είναι παρούσα στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου εγχειρήματος, θα φέρουμε εις πέρας αυτό το έργο με κάθε τρόπο, ούτως ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΔΕΘ Μητσοτάκης: Η ομιλία του Πρωθυπουργού στην 87η ΔΕΘ

Υφαντόπουλος: Η Ελλάδα έχει τις μεγαλύτερες ανικανοποίητες ανάγκες στις υπηρεσίες υγείας

Τι μήνυμα στέλνει η Σάσα Σταμάτη από το Θριάσειο;

Στο 65% και όχι στο 50% τελικά η επιχορήγηση για το ΕΣΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι απαντά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη σχέση του με την Ειρήνη Αγαπηδάκη;

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Με αφορμή την "αλλαγή πλεύσης" της κ. Αγαπηδάκη μετά τις διευκρινίσεις του Υπουργείου για το αντιγριπικό εμβόλιο, ο Υπουργός ένιψσε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. 

Πρόβλημα με τη στατικότητα του στεγάστρου Καλατράβα αναστέλλει κάθε δραστηριότητα στο ΟΑΚΑ

Θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη Μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής Μελέτης. Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως, είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων.

Χρυσοχοΐδης Πάτρα: Επίσκεψη Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στις δομές υγείας της Πάτρας

Χρυσοχοΐδης Πάτρα: Ο υπουργός ανακοίνωσε πως θα γίνουν προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών, ιδίως πανεπιστημιακών, στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, ώστε να ενισχυθούν με προσωπικό.

Η Βιρτζίνια χτίζει ένα εθνικό μοντέλο για την αντιμετώπιση της ψυχικής υγείας των εφήβων

Βιρτζίνια υγεία: Αυτός ο μήνας είναι  ο Εθνικός Μήνας Πρόληψης της Αυτοκτονίας, μια σημαντική εστίαση εν μέσω μιας καταστροφικής κρίσης ψυχικής υγείας σε αυτή τη χώρα. 

Αντιγριπικός εμβολιασμός: Με ιατρική συνταγή μόνο τα νέα εμβόλια - Γιατί άλλαξε τις αποφάσεις το Υπουργείο;

Αντιγριπικός εμβολιασμός: Διευκρινίσεις δίνει το Υπουργείο Υγείας μετά τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών για την συνταγογράφηση του νέου τύπου αντιγριπικών εμβολίων για τα οποία είναι απαραίτητη, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων. Τι ισχύει για τα παλιά εμβολια;

Από το κόσκινο του Υπουργείου υγείας θα περάσουν και οι Διοικητές των 7 Υγειονομικών Περιφερειών

Παρότι οι αρχικές σκέψεις ήταν να ενοποιηθούν η 1η με την 2η Υγειονομική Περιφέρεια της Αττικής, δεν φαίνεται η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου να μπορεί να διαχωριστεί από τα νησιά. Και αυτό διότι σήμερα τα κενά στις νησιωτικές περιοχές της χώρας μας καλύπτονται με μετακίνηση προσωπικού από τα νοσοκομεία του Πειραιά. Εάν συγχωνευθεί η 2η ΥΠΕ στην 1η ΥΠΕ, δεν θα μπορούν να καλυφθούν οι υγειονομικές μονάδες στα νησιά.