Πολιτική Υγείας

Καρκίνος: Ο Μπάιντεν ανακοινώνει μια προηγμένη ερευνητική πρωτοβουλία για τη νόσο

Καρκίνος: Ο Μπάιντεν ανακοινώνει μια προηγμένη ερευνητική πρωτοβουλία για τη νόσο

Ο Οργανισμός Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων για την Υγεία ARPA-H έχει επίσης απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για άλλους ερευνητικούς στόχους, δήλωσε η Danielle Carnival, διευθύντρια του Λευκού Οίκου για τον καρκίνο, αποκαλώντας το έργο του οργανισμού "κεντρικό πυλώνα" των σχεδίων της διοίκησης για την επίτευξη των στόχων της για μείωση της θνησιμότητας και βελτίωση των αποτελεσμάτων από καρκίνο

Καρκίνος: Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μιλά στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον, 25 Ιουλίου 2023. Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε την πρώτη πρωτοβουλία με επίκεντρο τον καρκίνο υπό την προηγμένη ερευνητική της υπηρεσία για την υγεία. Στόχος του είναι να βοηθήσει τους γιατρούς να διακρίνουν ευκολότερα μεταξύ καρκινικών κυττάρων και υγιών ιστών κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης και να βελτιώσουν τα αποτελέσματα των ασθενών. Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Πέμπτη την πρώτη πρωτοβουλία με επίκεντρο τον καρκίνο υπό την προηγμένη ερευνητική υπηρεσία υγείας, με στόχο να βοηθήσει τους γιατρούς να διακρίνουν ευκολότερα τα καρκινικά κύτταρα από τον υγιή ιστό κατά τη διάρκεια της επέμβασης και να βελτιώσουν τα αποτελέσματα για τους ασθενείς.

Ο Οργανισμός Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων για την Υγεία Advanced Research Projects Agency for Health, ή ARPA-H, εγκαινιάζει ένα πρόγραμμα Χειρουργικές Επεμβάσεις Ακριβείας Precision Surgical Interventions, αναζητώντας ιδέες από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για να διερευνήσει πώς να βελτιώσει δραματικά τα αποτελέσματα του καρκίνου τις επόμενες δεκαετίες αναπτύσσοντας καλύτερες χειρουργικές παρεμβάσεις για τη θεραπεία της ασθένειας. Ο Οργανισμός Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων για την Υγεία ARPA-H έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με το στρατιωτικό DARPA, το οποίο δημιούργησε το Διαδίκτυο και το GPS. Η διοίκηση ελπίζει ότι η νέα επένδυση θα δώσει εργαλεία που θα βοηθήσουν τους χειρουργούς να αποφύγουν υγιή νεύρα και αιμοφόρα αγγεία, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι μπορούν να αφαιρέσουν όλα τα καρκινικά κύτταρα. Ο Οργανισμός Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων για την Υγεία ARPA-H, μαζί με το “φεγγάρι του καρκίνου” της κυβέρνησης είναι ένα βασικό μέρος της “ατζέντας ενότητας” του Μπάιντεν που ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την κατάσταση της Ένωσης το 2022 για να συγκεντρώσει την Ουάσιγκτον σε δικομματική βάση για την καταπολέμηση του καρκίνου, τη βελτίωση της υγείας των βετεράνων και ψυχική υγεία πιο προσιτή. Σε μια δήλωση την Πέμπτη που ανακοινώνει την πρωτοβουλία, ο Μπάιντεν την χαρακτήρισε «σημαντικό ορόσημο στον αγώνα για τον τερματισμό του καρκίνου όπως τον ξέρουμε». «Η αξιοποίηση της δύναμης της καινοτομίας είναι απαραίτητη για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου μας να μετατρέψουμε περισσότερους καρκίνους από θανατικές ποινές σε θεραπεύσιμες ασθένειες και —με τον καιρό— να μειώσουμε το ποσοστό θνησιμότητας από καρκίνο στο μισό», είπε ο Μπάιντεν. «Όπως έχουμε δει σε όλη την ιστορία μας, από την ανάπτυξη εμβολίων μέχρι τον προσδιορισμό της αλληλουχίας του γονιδιώματος, όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ επενδύει στην καινοτομία, μπορούμε να επιτύχουμε καινοτομίες που διαφορετικά θα ήταν αδύνατες και να σώσουμε ζωές σε τεράστια κλίμακα». Η πρωτοβουλία θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά τις θεραπείες για τον καρκίνο και να κάνει επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν ακόμη άγνωστες εφαρμογές, δήλωσε ο Arati Prabhakar, διευθυντής του Γραφείου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου. «Αυτό που είναι αλήθεια είναι ότι πολλές θεραπείες για τον καρκίνο εξακολουθούν να ξεκινούν με χειρουργική επέμβαση», είπε σε συνέντευξή της στο Associated Press. «Επομένως, το να είμαστε πραγματικά έξυπνοι και να επιτιθέμεθα και να αναπτύσσουμε νέα τεχνολογία για να κάνουμε αυτό το πρώτο βήμα καλύτερο, θα μπορούσε πραγματικά να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να θεραπεύσουμε τον καρκίνο για τόσους πολλούς Αμερικανούς».

Ο Prabhakar, πρώην διευθυντής της DARPA, είπε ότι τα περισσότερα ομοσπονδιακά ερευνητικά δολάρια έχουν σχεδιαστεί για να πηγαίνουν σε πανεπιστήμια ή κυβερνητικά εργαστήρια, ενώ τα προγράμματα του Οργανισμού Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων για την Υγεία ARPA-H θα αναζητούν ευρύτερα. «Είναι απλώς νεκροί και επικεντρωμένοι σε αυτούς τους στόχους και όποιος χρειάζεται για να φτάσει εκεί είναι αυτός που θα προσπαθήσει να βεβαιωθεί ότι θα φέρει στο τραπέζι», είπε. «Αυτό που αναζητάτε είναι η ποιότητα των ιδεών και μετά η ικανότητα να είστε πραγματικά τολμηροί και ατρόμητοι και να πειραματίζεστε και μετά να αρχίσετε να δημιουργείτε πρωτότυπα στον πραγματικό κόσμο». Ο οργανισμός φιλοξενεί μια εκδήλωση στο Σικάγο τον Σεπτέμβριο για ενδιαφερόμενους ερευνητές με στόχο τον γρήγορο εντοπισμό και έγκριση έργων. Η Prabhakar αναγνώρισε ότι το μοντέλο Οργανισμός Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων για την Υγεία ARPA-H ενέχει κινδύνους, αλλά είπε ότι ακόμη και σε αποτυχία τα περισσότερα έργα έχουν σημαντικές αποδόσεις. “Η αποστολή είναι να προσεγγίσουμε πράγματα που δεν είναι τόσο προφανή ή εφικτά σήμερα – και για να το κάνετε αυτό, πρέπει να ρισκάρετε”, είπε. “Η διαδικασία σάς επιτρέπει να εξερευνήσετε πράγματα που θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο εάν λειτουργήσουν και πολύ συχνά αυτό που έχω δει είναι ότι το συνολικό πρόγραμμα πετυχαίνει ακόμη κι αν μερικά από τα μεμονωμένα κομμάτια δεν πετυχαίνουν.” Το Τμήμα Υποθέσεων Βετεράνων την Πέμπτη ανακοινώνει επίσης ότι οι βετεράνοι που εκτίθενται σε λάκκους τοξικών εγκαυμάτων κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αξιολογήσεις κινδύνου καρκίνου του μαστού και μαστογραφίες ανεξάρτητα από την ηλικία τους ή εάν είναι εγγεγραμμένοι στην υγειονομική περίθαλψη VA. Και την Τρίτη, το τμήμα ανακοίνωσε ότι θα μελετήσει τη σχέση μεταξύ της τοξικής έκθεσης των στρατιωτικών που έχουν αναπτυχθεί και των πρόσθετων καρκίνων. Ο Οργανισμός Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων για την Υγεία ARPA-H έχει επίσης απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για άλλους ερευνητικούς στόχους, δήλωσε η Danielle Carnival, διευθύντρια του Λευκού Οίκου για τον καρκίνο, αποκαλώντας το έργο του οργανισμού “κεντρικό πυλώνα” των σχεδίων της διοίκησης για την επίτευξη των στόχων της για μείωση της θνησιμότητας και βελτίωση των αποτελεσμάτων από καρκίνο. «Θα περίμενα μερικές πραγματικά υπέροχες ιδέες και νέα έργα να προκύψουν από αυτή την πρόσκληση», είπε. Ο αναπληρωτής αρχηγός του προσωπικού του Λευκού Οίκου Μπρους Ριντ είπε ότι η ανακοίνωση του Οργανισμού Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων για την Υγεία ARPA-H βοηθά στην κάλυψη των προσπαθειών του Μπάιντεν να δείξει «ότι η κυβέρνηση μπορεί ακόμη να λειτουργήσει, και οι δύο πλευρές μπορούν να συνενωθούν και μπορούμε να ολοκληρώσουμε τα πράγματα». «Η ψυχική υγεία, ο καρκίνος, οι βετεράνοι, οι προσπάθειές μας για τη φαιντανύλη, είναι όλες οι προτεραιότητες που επηρεάζουν όλους ανεξαρτήτως πάρτι», είπε ο Ριντ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπάιντεν: Ο γηραιότερος πρόεδρος των ΗΠΑ υποψήφιος για επανεκλογή

Το CDC επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για την πρόληψη & τον έλεγχο του καρκίνου

Ο Μπάιντεν παίρνει άλλη μια πρωτοβουλία για τον καρκίνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μητσοτάκης: Η δυναμικότητα του συστήματος θα αυξηθεί πάνω από 20% με τα απογευματινά χειρουργεία

Μητσοτάκης: "Η δυναμικότητα του συστήματος με τα απογευματινά χειρουργεία αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 20% ώστε να εξαλείψουμε τη λίστα αναμονής που δημιούργησε η πανδημία στα νοσοκομεία της χώρας μας, όπως και στα περισσότερα συστήματα υγείας"

Φυσικό αέριο: Σε ελεύθερη πτώση η τιμή της μεγαβατώρας - Πού οφείλεται η πτώση στην τιμή

Η αποκλιμάκωση στην τιμή του φυσικού αερίου οφείλεται στον πιο ήπιο χειμώνα που σημειώνεται φέτος στην Ευρώπη και έτσι δεν υπήρχε η ζήτηση η οποία υπήρχε στο παρελθόν. Αλλά και στο ότι η Ευρώπη άρχισε να προμηθεύεται υγροποιημένο φυσικό αέριο κυρίως από Αμερική αλλά και από Ασία.

Υπουργείο Εξωτερικών: Η Ελλάδα στέκεται σταθερά στο πλευρό του γενναίου ουκρανικού λαού

Υπουργείο Εξωτερικών: Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από την παράνομη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας, που έχει οδηγήσει στην απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών και σε ανυπολόγιστες καταστροφές.

ΗΠΑ: Η Τζιλ Μπάιντεν ανακοινώνει 100 εκατ. δολάρια για έρευνα για την υγεία των γυναικών

ΗΠΑ: Η Πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου για την Έρευνα για την Υγεία των Γυναικών διευθύνεται από την Τζιλ Μπάιντεν και το Συμβούλιο Πολιτικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα σταματά τις παραδόσεις στη βόρεια Γάζα

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει για επικείμενο λιμό στο βορρά από τον Δεκέμβριο. Το WFP λέει ότι αυτές οι τελευταίες εκθέσεις αποτελούν απόδειξη μιας «απότομης διολίσθησης στην πείνα και τις ασθένειες».