Πολιτική Υγείας

CDC: Επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για την πρόληψη & τον έλεγχο του καρκίνου

CDC: Επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για την πρόληψη & τον έλεγχο του καρκίνου

CDC: Πρόκειται για μια 5ετή επένδυση 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τρία εθνικά προγράμματα για την πρόληψη και τον έλεγχο του καρκίνου. Η χρηματοδότηση βασίζεται σε επενδύσεις που έχει κάνει το CDC σε ένα ολοκληρωμένο, συντονισμένο χαρτοφυλάκιο πρόληψης και ελέγχου του καρκίνου για περισσότερα από 30 χρόνια.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ανακοίνωσαν την Παρασκευή (10/6) τα βραβεία χρηματοδότησης του πρώτου έτους ύψους 215 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια 5ετή επένδυση 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τρία εθνικά προγράμματα για την πρόληψη και τον έλεγχο του καρκίνου. Ογδόντα έξι κρατικοί, τοπικοί, φυλετικοί οργανισμοί δημόσιας υγείας και ακαδημαϊκά ιδρύματα έλαβαν χρηματοδότηση, εκπροσωπώντας όλες τις πολιτείες, την Περιφέρεια της Κολούμπια, 18 φυλετικές οργανώσεις, μεταξύ άλλων. Η χρηματοδότηση βασίζεται σε επενδύσεις που έχει κάνει το CDC σε ένα ολοκληρωμένο, συντονισμένο χαρτοφυλάκιο πρόληψης και ελέγχου του καρκίνου για περισσότερα από 30 χρόνια. Τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα θα δείξουν πώς οι αποδεδειγμένες στρατηγικές προάγουν την ισότητα στην υγεία και ενισχύουν την ικανότητα πρόληψης και ελέγχου του καρκίνου. Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν τη βελτίωση της παροχής κλινικών προληπτικών υπηρεσιών, τη διευκόλυνση του συντονισμού μεταξύ των εταίρων για την προώθηση στρατηγικών στις κοινότητες, που βασίζονται σε στοιχεία και τη βελτίωση της επιτήρησης του καρκίνου.

“Σήμερα γνωρίζουμε τον καρκίνο ως μια ασθένεια που συχνά διαγιγνώσκουμε πολύ αργά, αλλά ευτυχώς έχουμε μερικούς τρόπους για να τον αποτρέψουμε και να αντιμετωπίσουμε τις έντονες ανισότητες μεταξύ φυλών, περιοχών και πόρων. Αυτή η χρηματοδότηση είναι μια κρίσιμη επένδυση για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας Cancer Moonshot του Προέδρου Μπάιντεν να διασφαλίσουμε ότι όλοι στις Ηνωμένες Πολιτείες επωφελούνται δίκαια από τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για την ανίχνευση και τη διάγνωση του καρκίνου”, δήλωσε ο Xavier Becerra, Γραμματέας Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών στα CDC.

«Η πρόληψη και ο έλεγχος του καρκίνου είναι ένα επείγον ζήτημα δημόσιας υγείας, καθώς ο καρκίνος παραμένει η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες με περισσότερους από 1.600 ανθρώπους να πεθαίνουν από καρκίνο κάθε μέρα. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα μαζί για να σώσουμε ζωές και να αφήσουμε αυτή την ασθένεια πίσω μας στην ιστορία”, δήλωσε η Karen Hacker, MD, MPH, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Πρόληψης Χρονίων Νοσημάτων και Προαγωγής της Υγείας του CDC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καρκίνος ήπατος: Ανακαλύφθηκε μεταβολική οδός που ανοίγει το δρόμο σε νέες θεραπείες

Καρκίνος εγκεφάλου: Νέα δεδομένα για τους παράγοντες που διαμορφώνουν την υποτροπή

Νέα μελέτη για την αύξηση του καρκίνου

Νέα μελέτη συσχετίζει την πρόσληψη γάλακτος με μεγαλύτερο κίνδυνο καρκίνου προστάτη

Κάποιες ασθενείς με καρκίνο μαστού μπορούν να αποφύγουν την ακτινοθεραπεία

Καρκίνος παχέος εντέρου-DNA test λέει ποιοι ασθενείς δε χρειάζονται χημειοθεραπεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τιμολόγια του Ρεύματος - Αλλαγές σε όσα γνωρίζουμε από 1ης Ιανουαρίου - Αναποφάσιστοι οι καταναλωτές

«Και το νέο πράσινο ενιαίο τιμολόγιο έχει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και διαφάνειας, καθώς αφήνει παντελώς αόριστο το τίμημα και για τον λόγο αυτόν οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, πριν επιλέξουν να μεταβούν σε αυτό ή να επιλέξουν κάποιο από τα άλλα προγράμματα των προμηθευτών» υπογραμμίζει ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Καταναλωτών – Ποιότητας Ζωής (ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ) Παναγιώτης Σγούρας.

Υπουργείο Πολιτισμού - Διευκόλυνση της συμμετοχής των ΑμεΑ σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής

Είμαστε αντιμέτωποι με το στοίχημα να αποκαταστήσουμε την προσβασιμότητα σε μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας, χωρίς να αλλοιωθεί, στο ελάχιστο, ο χαρακτήρας τους. Να μην είναι, δηλαδή, μόνο εύχρηστες οι νέες υποδομές που εγκαταστάθηκαν, αλλά και να συνδέονται αρμονικά με το μνημείο, σεβόμενοι απολύτως τις επιταγές του Αρχαιολογικού Νόμου.

«Ψηφιακός βοηθός» του gov.gr - Νέο ψηφιακό εργαλείο για τη δημόσια διοίκηση

«Οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που θα βοηθήσουν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τα νέα εργαλεία» είπε, υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν επιτευχθεί αυτή η σύνδεση ψηφιακών δεξιοτήτων με τις ανθρωπιστικές σπουδές «η γενιά αυτή θα έχει μειωμένη ικανότητα να ανιχνεύσει» τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης.

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Ηπείρου

Ήπειρος ΥΠΕ: Η Λίλιαν Βιλδιρίδη επισκέφθηκε νοσοκομεία της Ηπείρου και ενημερώθηκε για την πορεία του εκσυγχρονισμού τους, ενώ παράλληλα πληροφορήθηκε για τυχόν ελλείψεις και προβλήματα.