Πολιτική Υγείας

Μπάιντεν: Ο γηραιότερος πρόεδρος των ΗΠΑ υποψήφιος για επανεκλογή

Μπάιντεν: Ο γηραιότερος πρόεδρος των ΗΠΑ υποψήφιος για επανεκλογή

Μπάιντεν: Αναζωπύρωσε τη συζήτηση για την προχωρημένη ηλικία του και την ικανότητα ατόμων αυτής της ηλικίας να υπηρετήσουν στο ανώτατο αξίωμα στη χώρα.

Όταν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τα σχέδιά του να είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία αυτή την εβδομάδα, αναζωπύρωσε τη συζήτηση για την προχωρημένη ηλικία του και την ικανότητα ατόμων αυτής της ηλικίας να υπηρετήσουν στο ανώτατο αξίωμα στη χώρα. «Εμείς — εσείς και εγώ — μαζί αντιστρέφουμε τα πράγματα και το κάνουμε με μεγάλο τρόπο», είπε ο Μπάιντεν“Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε τη δουλειά. Τελειώστε τη δουλειά”, είπε.

Ο Μπάιντεν — ο οποίος έκλεισε τα 80 του το περασμένο φθινόπωρο, στις 20 Νοεμβρίου 2022 — ξεπέρασε τον πρώην πρόεδρο Ρίγκαν ως ο γηραιότερος εν ενεργεία πρόεδρος του έθνους. Η εκστρατεία επανεκλογής του έχει πολλούς ανθρώπους να αναρωτιούνται: Υπάρχει μια ηλικία που είναι πολύ μεγάλη για να είναι κάποιος πρόεδρος; «Νομίζω ότι είναι θεμιτό να ανησυχούμε για την ηλικία οποιουδήποτε, συμπεριλαμβανομένης της δικής μου», είπε ο ίδιος ο Μπάιντεν στο MSNBC τον Οκτώβριο. Και πρόσθεσε: «Αλλά νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος για να κρίνετε είναι να με παρακολουθείτε».

Όταν οι Ιδρυτές Πατέρες, οι οποίοι ήταν ως επί το πλείστον στις αρχές της δεκαετίας του 40, συζητούσαν και αποφάσιζαν την ηλικία του προέδρου το 1787, ανησυχούσαν περισσότερο για κάποιον που φαινόταν «πολύ νεαρός» παρά πολύ μεγάλος, σύμφωνα με το History.com. Το άρθρο II του Συντάγματος των ΗΠΑ καθορίζει ένα ελάχιστο όριο ηλικίας — 35 — για κάποιον να είναι πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών χωρίς να θέτει ανώτατο όριο ηλικίας, σημειώνει επίσης ο ίδιος ιστότοπος.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έλαβε μια καθαρή κατάσταση υγείας τον Φεβρουάριο από τον γιατρό του Λευκού Οίκου Δρ. Kevin C. O’Connor, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μπάιντεν είναι “ένας υγιής, σφριγηλός άνδρας 80 ετών”. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει προηγούμενο ιατρικό ιστορικό σημαντικό για μη βαλβιδική κολπική μαρμαρυγή, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, εποχικές αλλεργίες και ήπια αισθητική περιφερική νευροπάθεια των ποδιών του, σύμφωνα με την περίληψη της υγείας του στις 16 Φεβρουαρίου 2023.

Ο Μπάιντεν είχε επίσης αφαιρέσει μια ύποπτη δερματική βλάβη στο στήθος του κατά τη διάρκεια της φυσικής του κατάστασης τον Φεβρουάριο, με το τελικό αποτέλεσμα της βιοψίας να αποκαλύπτει βασικοκυτταρικό καρκίνωμα. Ο καρκίνος των κυττάρων της Βασιλείας είναι ο πιο συχνός καρκίνος στον κόσμο, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας. Ο Μπάιντεν συνεχίζει να υποβάλλεται σε «δερματολογική επιτήρηση». Επειδή τείνει να αναπτύσσεται αργά και σπάνια εξαπλώνεται σε άλλα μέρη του σώματος, δεν είναι απειλητικό για τη ζωή για τους περισσότερους ανθρώπους, πρόσθεσε η ένωση.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπάιντεν: Χαιρόμαστε μαζί σας για την Ανάσταση του Ιησού Χριστού

Μπάιντεν: Ενισχύει τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων με κανόνες εκπομπής ρύπων

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε αλλαγές στη νομοθεσία για τους παράνομους μετανάστες

Covid: Ο Μπάιντεν υπογράφει νομοσχέδιο για τον τερματισμό της εθνικής έκτακτης ανάγκης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μητσοτάκης: Η δυναμικότητα του συστήματος θα αυξηθεί πάνω από 20% με τα απογευματινά χειρουργεία

Μητσοτάκης: "Η δυναμικότητα του συστήματος με τα απογευματινά χειρουργεία αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 20% ώστε να εξαλείψουμε τη λίστα αναμονής που δημιούργησε η πανδημία στα νοσοκομεία της χώρας μας, όπως και στα περισσότερα συστήματα υγείας"

Φυσικό αέριο: Σε ελεύθερη πτώση η τιμή της μεγαβατώρας - Πού οφείλεται η πτώση στην τιμή

Η αποκλιμάκωση στην τιμή του φυσικού αερίου οφείλεται στον πιο ήπιο χειμώνα που σημειώνεται φέτος στην Ευρώπη και έτσι δεν υπήρχε η ζήτηση η οποία υπήρχε στο παρελθόν. Αλλά και στο ότι η Ευρώπη άρχισε να προμηθεύεται υγροποιημένο φυσικό αέριο κυρίως από Αμερική αλλά και από Ασία.

Υπουργείο Εξωτερικών: Η Ελλάδα στέκεται σταθερά στο πλευρό του γενναίου ουκρανικού λαού

Υπουργείο Εξωτερικών: Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από την παράνομη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας, που έχει οδηγήσει στην απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών και σε ανυπολόγιστες καταστροφές.

ΗΠΑ: Η Τζιλ Μπάιντεν ανακοινώνει 100 εκατ. δολάρια για έρευνα για την υγεία των γυναικών

ΗΠΑ: Η Πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου για την Έρευνα για την Υγεία των Γυναικών διευθύνεται από την Τζιλ Μπάιντεν και το Συμβούλιο Πολιτικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα σταματά τις παραδόσεις στη βόρεια Γάζα

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει για επικείμενο λιμό στο βορρά από τον Δεκέμβριο. Το WFP λέει ότι αυτές οι τελευταίες εκθέσεις αποτελούν απόδειξη μιας «απότομης διολίσθησης στην πείνα και τις ασθένειες».