Πολιτική Υγείας

Joe Biden : Πολύ αργά για τις νέες οδηγίες χρήσης των μασκών

Joe Biden : Πολύ αργά για τις νέες οδηγίες χρήσης των μασκών

Joe Biden :Εμπειρογνώμονες υγείας και τοπικοί ηγέτες στην Αλαμπάμα, το Αρκάνσας, τη Λουιζιάνα, το Τενεσί και την πολιτεία της Ουάσινγκτον δήλωσαν  ότι αναμένουν ότι οι τελευταίες συστάσεις θα απορριφθούν από ένα κοινό που έχει κουραστεί από την κρίση.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν μπορεί να βρίσκεται σε ισχυρότερη θέση εάν το CDC δεν είχε πει στους εμβολιασμένους Αμερικανούς ότι ήταν ασφαλές να αφαιρέσουν τις μάσκες τους. Αντ ‘αυτού, η εκτροπή παρέχει τροφή για κριτικούς και θεωρητικούς συνωμοσίας που λένε ότι είναι απόδειξη ότι τα εμβόλια είναι υπερεκτιμημένα και ότι η κυβέρνηση το υποστηρίζει.

Η δημοσκόπηση και η επιτόπια εμπειρία δείχνουν ότι πιθανότατα θα χρειαστούν περισσότεροι θάνατοι και ασθένειες για να πειστούν οι άνθρωποι ότι οι προφυλάξεις για τη δημόσια υγεία εξακολουθούν να είναι αναγκαίες.

Περιπλέκεται ο ρόλος της κυβέρνησης Μπάιντεν

  • Αυτό περιπλέκει τον ρόλο της κυβέρνησης Μπάιντεν στον περιορισμό της εξάπλωσης των ασθενειών εν μέσω νέων στοιχείων που δείχνουν ότι ακόμη και οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί μπορεί να είναι ακούσιοι διαδότες του Covid-19 -και θα μπορούσαν να είναι εν μέρει υπεύθυνοι για τις εξάρσεις ιών που απειλούν τα τοπικά συστήματα υγείας. Στο εύθραυστο πολιτικό περιβάλλον, περισσότερες κυβερνητικές προειδοποιήσεις για προσέγγιση ανθρώπων που δεν παίρνουν σοβαρά την πανδημία είναι πιθανό να προκαλέσουν περισσότερη αντίδραση.
  • Οι κορυφαίοι υγειονομικοί αξιωματούχοι του Μπάιντεν πέρασαν τις τελευταίες ημέρες συζητώντας πόσο περισσότερο μπορούν να παρακινήσουν τους Αμερικανούς να φορούν ξανά μάσκες – και αναγνωρίζουν το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις πιο αγροτικές, συντηρητικές περιοχές της χώρας
Οδηγίες CDC
  • Οι οδηγίες του CDC ώθησαν ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας να επανεξετάσουν τις πολιτικές τους. Η Apple και η Disney World εφαρμόζουν και οι δύο απαιτήσεις μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, ακολουθώντας τις τελευταίες συστάσεις του CDC.

Ο προβληματισμός των γιατρών

  • Οι τοπικοί υγειονομικοί αξιωματούχοι και οι γιατροί είναι σκεπτικοί ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων θα συνεχίσει να φορά μάσκες χωρίς σαφείς εντολές.
  • Στις προηγούμενες αυξήσεις μας, αυτό που είδαμε είναι ότι όταν ολοκληρώνετε την εντολή μάσκας και περιορίζετε τη χωρητικότητα, σταματάτε το κύμα. Οι εντολές στην πραγματικότητα τραβούν την προσοχή των ανθρώπων και αλλάζουν τη συμπεριφορά τους.

Ακολουθεί βίντεο για το CDC

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Joe Biden : Οι Ρεμπουπλικανοί εμποδίζουν τον τερματισμό της πανδημίας

Ο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν προσφέρουν ανακούφιση στις οικογένειες των αγνοουμένων στη Φλόριντα

Μια σειρά δεσμεύσεων για την πολιτική υγείας στη σύνοδο κορυφής των G7

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Ερυθρός Σταυρός των ΗΠΑ ανακοίνώνει την εθνική έλλειψη αίματος

"Τις τελευταίες εβδομάδες, τα κέντρα αίματος σε όλη τη χώρα ανέφεραν λιγότερη από μία ημέρα παροχή αίματος ορισμένων κρίσιμων τύπων αίματος - ένα επικίνδυνα χαμηλό επίπεδο. Εάν η παροχή αίματος της χώρας δεν σταθεροποιηθεί σύντομα, μπορεί να μην είναι διαθέσιμο αίμα που σώζει ζωές για κάποιους ασθενείς όταν χρειάζεται».

Οι ρωσικές αρχές συντομεύουν την απαιτούμενη περίοδο απομόνωσης για τα άτομα που έχουν μολυνθεί με covid-19 από 14 σε επτά ημέρες,

Η κρατική στατιστική υπηρεσία της Ρωσίας, η οποία χρησιμοποιεί ευρύτερα κριτήρια καταμέτρησης, τοποθετεί τον αριθμό των θανάτων πολύ υψηλότερα, λέγοντας ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων που συνδέονται με τον ιό μεταξύ Απριλίου 2020 και Οκτωβρίου 2021 είναι πάνω από 625.000.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν στοιχεία ότι τα υγιή παιδιά χρειάζονται 3η δόση, λέει ο ΠΟΥ

ΠΟΥ: "Δεν υπάρχει καμία απόδειξη αυτή τη στιγμή ότι τα υγιή παιδιά ή οι έφηβοι χρειάζονται αναμνηστικές δόσεις. Κανένα στοιχείο απολύτως", επεσήμανε η Σούμια Σουαμινάθαν.

Ο πρόεδρος της Κίνας δεσμεύτηκε να στείλει επιπλέον 1 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίου covid σε άλλες χώρες

Συγκριτικά, οι διαχειριστές του προγράμματος COVAX που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ για την αποστολή εμβολίων σε αναπτυσσόμενες χώρες ανακοίνωσαν το Σαββατοκύριακο ότι έχει παραδώσει τώρα 1 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίου.