Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Γεωργιάδης: “Δεν υπάρχει κάτι πιο ιερό πράγμα από την υγεία” [vid]

Γεωργιάδης: “Δεν υπάρχει κάτι πιο ιερό πράγμα από την υγεία” [vid]

Γεωργιάδης: «Κάθε μας ευχή ξεκινάει με την υγεία. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Αυτή η ευθύνη που έχω αναλάβει είναι πάρα πολύ μεγάλη και σας διαβεβαιώ ότι το αντιμετωπίζω με δέος».

Ο νέος Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στην τιμή που του έγινε από τον Πρωθυπουργό να αναλάβει τα ηνία του υπουργείου, μετά από 10 χρόνια. Συγκεκριμένα, ο υπουργός είπε πως: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι πιο ιερό πράγμα από την υγεία. Κάθε μας ευχή ξεκινάει με την υγεία. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Αυτή η ευθύνη που έχω αναλάβει είναι πάρα πολύ μεγάλη και σας διαβεβαιώ ότι το αντιμετωπίζω με δέος».

Έπειτα ο υπουργός μίλησε για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και υπήρξε καθηυχαστικός: «Πέρυσι, δηλαδή όλο το 2022, είχαμε 120.000 εμβολιασμούς για Covid. Το 2023 ξεπεράσαμε τις 177.000 και έχουμε ήδη για τον Ιανουάριο 42.460 κλεισμένα ραντεβού, άρα πάμε σε εμβολιασμούς κυρίως ευάλωτων συμπολιτών, καλύτερα από πέρυσι. Επίσης κάτι σημαντικό, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 15νθημερου των εορτών, δηλαδή 18/12 με 1/1 πέρυσι είχαμε 120 διασωληνωμένους, φέτος 49. Πέρυσι είχαμε 339 θανάτους, φέτος 140».

Ωστόσο, τόνισε πως η συνύπαρξη της Covid με τη γρίπη είναι που εγείρει ανησυχίες: «Αυτό που υπάρχει είναι η σύμπτωση της γρίπης Η1Ν1 με την αναζωπύρωση του Covid και αυτό οδηγεί σε περισσότερες εισαγωγές, σε περισσότερη πίεση στα νοσοκομεία. Όμως η κατάσταση είναι απολύτως υπό έλεγχο και η αναπληρώτρια Υπουργός κυρία Αγαπηδάκη, που είχε την ευθύνη του προγράμματος, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με πάθος και αφοσίωση στο έργο της και θέλω να τη συγχαρώ για αυτό. Κατά συνέπεια μην δημιουργούμε εικόνα καταστροφής».

Σε σχέση με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως: «Ο ΕΟΔΥ χθες έβγαλε μία αναλυτική ανακοίνωση για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, με έναν πιο ασφαλή τρόπο μειώνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης των ιώσεων. Επαναλαμβάνω, είμαστε σε μία περίοδο έξαρσης ταυτόχρονα του Covid και της γρίπης. Αυτό θα κρατήσει όλο τον Ιανουάριο ασφαλώς. Η γρίπη συνήθως κρατάει μέχρι μέσα Φεβρουαρίου, κάπου εκεί αρχίζει και πέφτει, άρα μέχρι εκεί θα υπάρχει αυτή η σχετική πίεση. Αυτό δεν σημαίνει όμως σε καμία περίπτωση ότι θα σταματήσουμε την κοινωνική μας δραστηριότητα και την οικονομική μας ζωή».

Προχωρώντας στο θέμα της έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία, το σχολίασε ως το σημαντικότερο πρόβλημα του ΕΣΥ αυτή την στιγμή. Πιο συγκεκριμένα, είπε ότι: «Πράγματι το θέμα της ελλείψεως του προσωπικού είναι ίσως το πιο μεγάλο πρόβλημα σήμερα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Έχει πολλούς παράγοντες στους οποίους οφείλεται. Εγώ έχω σκοπό τις επόμενες μέρες να συνεργαστώ πάρα πολύ με τους ανθρώπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας για να δούμε στα αλήθεια γιατί συμβαίνει αυτό. Θα σας εντυπωσιάσει. Φέτος έχουμε λιγότερους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να προσληφθούν στα νοσοκομεία από ό,τι είχαμε την εποχή των μνημονίων. Έχουμε λιγότερους ειδικευόμενους, έχουμε λιγότερο ενδιαφέρον για εισαγωγή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Για την κατάσταση και το χρόνο αναμονής στα νοσοκομεία:

«Εμένα μου αρέσει η πολιτική ως εφαρμοσμένη τέχνη και όχι ως θεωρία, δηλαδή ως αποτέλεσμα. Σήμερα, που είμαι πρώτη ημέρα στο Υπουργείο Υγείας, η εικόνα είναι αυτή που περιγράψατε και οι αναμονές αυτές που είπατε. Τη μέρα που θα φεύγω θα δείτε και θα πείτε μόνος σας ποιες θα είναι οι ώρες αναμονής και θα ποια θα είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία. Οι πολιτικοί κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Δέχομαι όμως απολύτως ως πρόκληση του Υπουργού Υγείας να μειώσει το χρόνο αναμονής των ανθρώπων στα νοσοκομεία. Να μειώσει την ταλαιπωρία τους».

Για το περίφημο 5ευρω στα νοσοκομεία:

«Πρώτα από όλα ένας από τους μεγαλύτερους νεοελληνικούς μύθους είναι «το 5ευρω του Άδωνι». Σίγουρα το έχετε ακούσει, το έχετε δει τυπωμένο σε χαρτάκια σε συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή στο διαδίκτυο. Δεν υπήρξε ποτέ «το 5ευρω του Άδωνι». Το 5ευρω ήταν νόμος του Ανδρέα Λοβέρδου, εγώ το παρέλαβα. Σήμερα δεν τίθεται το θέμα αυτό για τον εξής λόγο: «το 5ευρω του Άδωνι» όπως έμεινε, αντικαταστάθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με μια πολύ μεγάλη κράτηση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις ως αντιστάθμισμα αυτού».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον θάνατο του παιδιού στην Πτολεμαΐδα:

«Δεν αποφασίζει ο Διοικητής αν θα μπει ή όχι ένα παιδί μέσα σε εισαγωγή, να μην είμαστε άδικοι. Αυτό είναι ιατρική απόφαση. Αλλά σε κάθε περίπτωση θέλω να πω συλλυπητήρια πραγματικά στους γονείς του. Μιλάω περισσότερο ως πατέρας παρά ως Υπουργός. Έχω ζητήσει επείγουσα ενημέρωση να δω τι έχει συμβεί. Είναι μία ανθρώπινη τραγωδία. Εάν τώρα έχει γίνει πραγματικά λάθος από το νοσοκομείο και από τους γιατρούς θα το μάθουμε και θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι».

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ένθερμο το κλίμα στην τελετή παράδοσης παραλαβής του Υπουργείου Υγείας

Ανασχηματισμός - Σήμερα στις 18:00 η ορκομωσία στο Προεδρικό Μέγαρο

Επιστρέφει ο  Άδωνις Γεωργιάδης  μετά από 10 χρόνια στο υπουργείο Υγείας

Νέος Υπουργός Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας: Τελετή Εγκαινίων του έργου επέκτασης και αναδιαρρύθμισης

Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας: Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παρευρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στην τελετή εγκαινίων του έργου επέκτασης και αναδιαρρύθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας.

Γεωργιάδης: "Οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως"

Γεωργιάδης: Οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως, εσείς τώρα τί πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά σε όλο αυτό, που κρατά ομήρους τα παιδιά;

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ προτρέπει τις χώρες να κλείσουν γρήγορα τη συμφωνία για την πανδημία

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις στον Διεθνή Κανονισμό Υγείας ΔΚΥ, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης περισσότερων αποχρώσεων σε ένα σύστημα που προορίζεται να προειδοποιεί τις χώρες για πιθανές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία παγκόσμιας ανησυχίας, ενδέχεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να εγκριθούν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αυτής της εβδομάδας, είπαν οι παρατηρητές.

Άδωνις Γεωργιάδης: Στα Γρεβενά και στην Κοζάνη ο Υπουργός Υγείας

Άδωνις Γεωργιάδης: Στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Γρεβενά, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε την Κιβωτό, όπου δεσμεύτηκε για την περαιτέρω αναβάθμιση των υγειονομικών δομών της περιοχής.

Αγαπηδάκη: Αλλάζουμε το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί το ΕΣΥ

Αγαπηδάκη: Στόχος μας με αυτές τις δράσεις, αλλά και με τις προληπτικές εξετάσεις, είναι να αλλάξουμε το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί το ΕΣΥ: από το να περιμένουμε να έρθει ο πολίτης στο γιατρό, πάμε εμείς στον πολίτη.

Γεωργιάδης: Ελάχιστη αναμονή για αιματολογικές εξετάσεις με τα online ραντεβού

Γεωργιάδης: Μέσα από την πλατφόρμα μπορούν όλοι οι πολίτες εύκολα και γρήγορα να κλείνουν το ραντεβού τους για αιματολογικές εξετάσεις χωρίς καμία χρέωση, χωρίς τις αναμονές που πράγματι στο παρελθόν υπήρξαν αποτρεπτικές ως προς την πραγματοποίηση των συγκεκριμένων ραντεβού. 

Close Icon