Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Πτολεμαΐδα: ΕΔΕ για το 15 μηνών βρέφος στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο

Πτολεμαΐδα: ΕΔΕ για το 15 μηνών βρέφος στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο

Πτολεμαΐδα: Νωρίτερα το Μποδοσάκειο νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 15 μηνών βρέφους, όπου γίνεται γνωστή και η εντολή διενέργειας της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) διατάχθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας έπειτα από τον θάνατο 15 μηνών μωρού που είχε εισαχθεί με υψηλό πυρετό καθώς είχε υποστεί βαριά αναπνευστική λοίμωξη, όπως αποκάλυψε και η νεκροψία-νεκροτομή. Η οικογένεια του βρέφους καταγγέλλει πως πήγε άλλες δύο φορές στο νοσοκομείο. Όμως οι γιατροί έκριναν ότι το μωρό δε χρήζει νοσηλείας και έτσι έδωσαν την άδεια στους γονείς του να το πάρουν στο σπίτι.

Σύμφωνα με τους γονείς του μικρού αγοριού, η πρώτη επίσκεψη στο νοσοκομείο έγινε το πρωί της Πρωτοχρονιάς, όταν το παιδί είχε υψηλό πυρετό. Αφού οι γιατροί έδωσαν την αναγκαία αγωγή και τις σχετικές οδηγίες, τους είπαν να γυρίσουν στο σπίτι. Το πρωί της επόμενης ημέρας πήγαν ξανά στο νοσοκομείο καθώς το μωρό εξακολουθούσε να έχει υψηλό πυρετό, ωστόσο και πάλι τους είπαν ότι δε χρειάζεται να νοσηλευτεί. Η τελευταία φορά αποδείχθηκε και μοιραία καθώς όταν έφτασαν το βράδυ της Τρίτης στο Μποδοσάκειο οι γιατροί δε κατάφεραν να σώσουν τη ζωή του παιδιού, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσής του.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Νωρίτερα το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό, όπου γίνεται γνωστή και η εντολή διενέργειας της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

“Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ», αναφορικά με τον θάνατο βρέφους 15 μηνών και με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ενημερώνει ότι στις 01/01/24 και ώρα 10:15π.μ προσκομίστηκε από οικείους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Παιδιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας άρρεν 15 μηνών με εμπύρετο συνδρομή. Διαπιστώθηκε ίωση, από διενέργεια ειδικού τεστ γρίπη τύπου Α, δόθηκε αγωγή για την ίωση και συστάσεις λόγω ανοσοκαταστολής εξαιτίας χρόνιων νοσημάτων του, να επιστρέψει στην οικία του και να επανέλθει επί επιδείνωση των συμπτωμάτων.

Την επόμενη ημέρα 2/2/24 προσκομίστηκε στα ΤΕΠ ώρα 21:20μ.μ λόγω επιμονής του εμπύρετου χωρίς να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή του στο Παιδιατρικό Τμήμα. Εισήχθη στο Τμήμα μια ώρα αργότερα όταν προσκομίστηκε με ραγδαία επιδείνωση της κλινικής εικόνας. Παρά την προσπάθεια όλων των παιδίατρων που κλήθηκαν και αναισθησιολόγου καθώς και επικοινωνία με Μ.Ε.Θ παίδων δεν κατέστη δυνατή η προγραμματισμένη μεταφορά του βρέφους στην ΜΕΘ παίδων σε εφημερεύον Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του. Έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας. “

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βρέφος 2,5 μηνών πέθανε σε νοσοκομείο της Πάτρας

Σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου - Τεράστια θέματα ασφαλείας στα βρεφικά

Μητσοτάκης: Αναβάθμιση των ΤΕΠ 9 νοσοκομείων, Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας & ΟικονομίαΑναβάθμιση των ΤΕΠ 9 νοσοκομείων, Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας & Οικονομία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγίου Πνεύματος 2024: Αυξημένη η κίνηση λόγω των εκδρομέων για το τριήμερο

Αγίου Πνεύματος 2024: Αυξημένη είναι η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου όπου σημειώνονται καθυστερήσεις στα διόδια Ελευσίνας ενώ με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα έως τα Μέγαρα. 

Οι νεοανακαλυφθέντες υπότυποι και οι διαφορές φύλου δίνουν πληροφορίες για τους μοριακούς μηχανισμούς της νόσου ALS

"Πιστεύουμε ότι η μελέτη μας συνέβαλε σημαντικά στην αναζήτηση αιτιών και θεραπειών για την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση ALS. Τα ευρήματά μας μάς έφεραν πολύ πιο κοντά σε μια πιο εξατομικευμένη και επομένως πιο αποτελεσματική θεραπεία."

Αποκωδικοποίηση της κατάθλιψης εν μέσω COVID-19 - Ολοκληρωμένη ανάλυση γενετικών και περιβαλλοντικών στρεσογόνων παραγόντων

"Η μελέτη COVICAT και οι συνθήκες γύρω από το lockdown COVID-19 παρείχαν μια μοναδική ευκαιρία να διερευνηθεί πώς αλληλεπιδρούν γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες για να επηρεάσουν την ψυχική υγεία, ιδιαίτερα την κατάθλιψη, σε επίπεδο πληθυσμού."

Τα ποσοστά τραυματισμών από όπλα στις ΗΠΑ το 2023 ξεπερνούν τα προ πανδημίας επίπεδα

Ωστόσο, όταν μετρήθηκαν σε σχέση με άλλες ομάδες, οι συγγραφείς της μελέτης διαπίστωσαν ότι τα χειρότερα πραγματικά ποσοστά ήταν σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, ηλικίας 15 έως 24 ετών. Τα ποσοστά σε αυτήν την ομάδα ήταν επίσης τα χειρότερα το 2019, πριν από την πανδημία. Από κάθε 100.000 κλήσεις ασθενοφόρου σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, 1.045 από αυτές αφορούσαν τραυματισμούς από πυροβόλα όπλα το 2023, σύμφωνα με την έκθεση.

Close Icon