Πολιτική Υγείας

Επιστρέφει ο  Άδωνις Γεωργιάδης  μετά από 10 χρόνια στο υπουργείο Υγείας

Επιστρέφει ο  Άδωνις Γεωργιάδης  μετά από 10 χρόνια στο υπουργείο Υγείας

Επιστρέφει ο  Άδωνις Γεωργιάδης  μετά από 10 χρόνια στουπουργείο Υγείας . Αναλαμβάνει επίσημα  το υπουργείο Υγείας απόψε στις  20:00 το βράδυ από τον απερχόμενο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην τελετή παράδοσης παραλαβής που θα πραγματοποιηθεί στην οδό Αριστοτέλους.

Μετά από 10 χρόνια ο κ. Γεωργιάδης   αναλαβαίνει το ΄’’ τιμόνι ‘’ του υπουργείου  Υγείας στο οποίο είχε κάνει πού δουλειά και είχε σπάσει ‘’ αυγά ‘’ για να βελτιωθεί το σύστημα , με τους γιατρούς να απεργούν αλλά και οι φαρμακοποιοί ήταν στο δρόμο  διότι επιχείρησε να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να ανοίξει το επάγγελμα, όπως επέβαλε βέβαια η τρόικα . Το έργο του βέβαια δεν σταματάει εδώ . Δρομολόγησε τη δημιουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αξιοποιώντας τον ισχυρό πυλώνα του ΙΚΑ,  του κραταιού ταμείου, που διέθετε πολλές δομές και προσωπικό.  Στο πλαίσιο αυτό μετέτρεψε τις υγειονομικές Μονάδες του ΙΚΑ σε δομές ΠΦΥ,  τα ΠΕΔΥ όπως ονομάστηκαν, που μπορούσαν να εξυπηρετούν το σύνολο του πληθυσμού, και τα νοσοκομεία του πάλαι ποτέ αυτόνομου  ασφαλιστικού Οργανισμού τα ενέταξε στο ΕΣΥ. Μεγάλη ήταν η τομή – και ανάλογης αντίδρασης- στο θέμα των γιατρών του ΙΚΑ, που κλήθηκαν να αποφασίσουν αν θα ενταχθούν στο σύστημα της ΠΦΥ ή αν θα ιδιωτεύσουν, κάτι που μέχρι το 2013 ήταν δεδομένο και νομοθετημένο ότι μπορεί να γίνεται παράλληλα από τους 5.500 γιατρούς του ΙΚΑ.  O ίδιος λέει  ” Δεν επιλέγουμε υπουργεία ” τονίζοντας ότι «Οι ανάγκες των συνανθρώπων μας για καλύτερες υπηρεσίες Υγείας είναι ο πήχυς, που οφείλουμε να ξεπεράσουμε και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για αυτό, με ανθρωπιά και αποτελεσματικότητα».

Στα νέα υπουργικά καθήκοντά του αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο νέο χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει στο χώρο της υγείας, ο Ά. Γεωργιάδης σημείωσε: «Αισθάνομαι συγκλονιστική τιμή και πολύ μεγάλη ευθύνη την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μου αναθέσει το υπουργείο Υγείας. Είναι το κορυφαίο υπουργείο της δεύτερης θητείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ο ίδιος έχει επανειλημμένως τονίσει».

«Το ότι ο πρωθυπουργός μου πρότεινε το συγκεκριμένο πόστο μού δημιουργεί ένα τεράστιο αίσθημα ευθύνης», συνέχισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο οποίος πρόσθεσε πως «είναι ένα δύσκολο υπουργείο. Όμως θα προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας το καλύτερο δυνατό. Καθήκον μας είναι να προωθήσουμε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις προς όφελος των Ελλήνων πολιτών και θέλω να είμαι ξεκάθαρος, ότι θα εργαστούμε αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση».«Η προκήρυξη για τους νέους διοικητές νοσοκομείων θα προχωρήσουν κανονικά, μακριά από κακές συνήθειες του παρελθόντος», υποστήριξε ο Ά. Γεωργιάδης. «Έχει σημάνει η ώρα να γίνουν πράξη μεταρρυθμίσεις και πρέπει να συμπληρώσω πως ποτέ δεν έχω ζητήσει το ένα ή το άλλο υπουργείο από τον πρωθυπουργό. Οφείλω όμως να πω ότι δεν έχω φοβηθεί δύσκολες αποστολές στη ζωή μου. Ξέρουμε καλά τι πρέπει να κάνουμε. Έχουμε σχέδιο, το εφαρμόζουμε και επιτυγχάνουμε τους στόχους μας».

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, για το εάν απέτυχε το rotation και λόγω αυτής της αποτυχίας έγινε ο ανασχηματισμός, ο Άδωνις απάντησε ότι «η αντιπολίτευση λέει τετριμμένα πράγματα. Όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Για τους έξι μήνες που ήμουν στο υπουργείο Εργασίας είμαι πάρα πολύ υπερήφανος. Τρέξαμε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος του κόσμου της εργασίας. Πετύχαμε μια σειρά από δραστικές αλλαγές που τόνωσαν το εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων. Άρα, από την άποψη αυτή, το rotation δεν απέτυχε, αλλά, απεναντίας, απέδωσε καρπούς».

Αναφερόμενος στο πόσους αλλοδαπούς μετανάστες σκέφτεται να φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Ελλάδα, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως «τα αιτήματα πλησιάζουν τις 400.000. Σε σύντομο διάστημα θα έχουμε αρκετούς μετακλητούς εργαζόμενους από τρεις διαφορετικές χώρες. Πρόκειται για εργαζόμενους από την Γεωργία, τη Μολδαβία και την Ινδία. Στόχος μας είναι να ανέβει ο μέσος μισθός. Θέλουμε να ασκήσουμε πίεση στην αγορά εργασίας για να ανεβάσουμε το επίπεδο του μέσου μισθού».

«Οι ανάγκες των συνανθρώπων μας για καλύτερες υπηρεσίες Υγείας είναι ο πήχυς, που οφείλουμε να ξεπεράσουμε και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για αυτό, με ανθρωπιά και αποτελεσματικότητα», σχολίασε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λίγο μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.«Η διαχρονική εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπό μου αποτελεί για μένα τεράστια ευθύνη. Όπως έκανα πάντα και τώρα στο Υπουργείο Υγείας, θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, σε έναν χώρο γνώριμο σε μένα από το παρελθόν», σημειώνει .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέος Υπουργός Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης

Μ.Θεμιστοκλέους -healthweb: Το management του ΕΣΥ θα βρίσκεται υπό την εποπτεία νέου φορέα το 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης : Θα παρακολουθώ σε τακτά χρονικά διαστήματα την πρόοδο στο ΥΥΚΑ

Εμβόλιο γρίπης Κικίλιας: Ξεκινάει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το εμβόλιο της γρίπης

ΥΥΚΑ: Ξεκινάνε συναντήσεις εργασίας με διοικητές νοσοκομείων και ΥΠΕ

Παρασκήνιο: Οι γενικοί γραμματείς στο ΥΥΚΑ επιλέγονται μέσω ΑΣΕΠ

Προκήρυξη με το νέο νόμο επιλογής διοικήσεων - Οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών

Ομιλία Υπουργού Υγείας για την Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2024

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στα Ιωάννινα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με δρομολογημένες στοχευμένες ενέργειες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων.

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: «Ο ΕΟΠΥΥ μεθοδικά, σταθερά και αποφασιστικά μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό Οργανισμό εστιάζοντας πάντα στην βέλτιστη εξυπηρέτηση του ασθενή».

Μητσοτάκης: Δέσμευσή μας να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση μιας πιο ισότιμης κοινωνίας

Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό για τους συμπολίτες μας που κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο είναι το «Δικαίωμα στη Λήθη» που θεσπίσαμε ώστε να μην υπάρχουν πλέον οικονομικές και κοινωνικές διακρίσεις εις βάρος τους στη συνέχεια της ζωής τους.

Το CDC μοιράζεται το όραμα για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας

Το CDC δίνει προτεραιότητα στις επικοινωνίες για την υγεία ως ζωτική δεξιότητα για το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας και αναγνωρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο το κοινό καταναλώνει τις πληροφορίες συνεχώς εξελίσσεται.

Κικίλιας: Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι

Κικίλιας: Δηλώσεις για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων έκανε νωρίς το πρωί του Σαββάτου από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία έκανε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας.