Πολιτική Υγείας

Εστιατόρια Βοστώνη: “Δίλημμα εργατικού δυναμικού μετά την άρση του lockdown”, λέει ιδιοκτήτης επιχείρησης

Εστιατόρια Βοστώνη: “Δίλημμα εργατικού δυναμικού μετά την άρση του lockdown”, λέει ιδιοκτήτης επιχείρησης

"Πολλοί άνθρωποι κάνουν την επιλογή να μείνουν στο σπίτι, ξέρετε, είτε για λόγους ασφάλειας είτε απλά γιατί θέλουν να περάσουν ένα ωραίο, χαλαρό καλοκαίρι", είπε. "Ίσως να επιστρέψουν το φθινόπωρο.

Εστιατόρια Βοστώνη: Ο συνιδιοκτήτης εστιατορίου στη Βοστώνη Chris Coombs, συζητά την κατάσταση της βιομηχανίας εστιατορίων ένα χρόνο μετά το lokdown της covid. Ο Chris Coombs, συνιδιοκτήτης εστιατορίου της Βοστώνης δήλωσε τη Δευτέρα ότι αντιμετωπίζει έλλειψη προσωπικού εν μέσω “αύξησης της δραστηριότητας” ένα χρόνο μετά το κλείσιμο του κορωνοϊού. «Έχουμε δει μια άνοδο στις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα αυτό το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ήταν το πιο πολυσύχναστο που βρισκόμασταν εδώ και 13 ή 14 μήνες. Και προσπαθούμε να προσλάβουμε, έχουμε ακόμη 175 υπαλλήλους πιο κάτω από τους προηγούμενους αριθμούς μας. Και δεν λαμβάνουμε καν αιτήσεις “, είπε στο” Varney & Co. “της FOX.

Τα σχόλια του Coombs έρχονται σε μια νέα φάση του σχεδίου επαναλειτουργίας της εστίασης στη Βοστώνη, επιτρέποντας την επίσκεψη σε υπαίθρια γεύματα στις 22 Μαρτίου. Τα εστιατόρια της Βοστώνης πιστεύουν ότι η έλλειψη εργαζομένων οφείλεται σε “πλήθος παραγόντων”, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης εμπιστοσύνης στη σταθερότητα των θέσεων εργασίας και των εργαζομένων που αισθάνονται πιο άνετα να συλλέγουν ομοσπονδιακά επιδόματα ανεργίας. “Η βιομηχανία μας ήταν εξαιρετικά ασυνεπής στην απασχόληση για το τελευταίο έτος, κάτι που δεν έχει τους υπαλλήλους μας πεπεισμένους ότι μπορούν να έχουν καλή δουλειά όταν επιστρέψουν.

Είναι πολύ πιο ασφαλές και να καθίσετε στο σπίτι και να εισπράξετε το ομοσπονδιακό σας επίδομα ανεργίας, γνωρίζοντας ακριβώς τι θα κάνετε κάθε εβδομάδα “, είπε. Ο “άλλος” παράγοντας, είπε, είναι ότι πολλοί εργαζόμενοι “που δεν τους φρόντιζαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας” άλλαξαν την καριέρα τους. “Έχουμε δει τους εργαζόμενους να πηγαίνουν σε ακίνητα και κατασκευές και σε άλλους τομείς. Έχουμε δει περίπου 150.000 εστιατόρια σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά υπάρχει ακόμα μια μικρή προσφορά εργαζομένων. Πού πήγαν όλοι;”

Ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να επέστρεφαν μόλις θα έληγαν οι ομοσπονδιακές παροχές τους, ο Coombs ήταν απαισιόδοξος για τη βιομηχανία ότι δεν θα επανέλθει ποτέ στο φυσιολογικό. “Πολλοί άνθρωποι κάνουν την επιλογή να μείνουν στο σπίτι, ξέρετε, είτε για λόγους ασφάλειας είτε απλά γιατί θέλουν να περάσουν ένα ωραίο, χαλαρό καλοκαίρι”, είπε. “Ίσως να επιστρέψουν το φθινόπωρο. Αλλά τώρα, δεν βλέπουμε το εργατικό δυναμικό να επιστρέφει στην επιχείρηση εστιατορίων και ξενοδοχείων γενικά.”

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

‘Οδικός χάρτης ‘ για ασφαλή έξοδο από το lockdown

Ο ΠΟΥ και η δραματική προβολή στο μέλλον για την πανδημία

Συναγερμός ανά την Υφήλιο για τον κοροναϊό – Δείτε που επιβλήθηκε ξανά lockdown

Ο αγώνας των φαρμακευτικών για το εμβόλιο και τα πιθανά εμπόδια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

"Ναι" στο νομοσχέδιο για την παιδική κακοποίηση είπαν οι βουλευτες της ΝΔ

Με τον τρόπο αυτό, καλύπτονται οι ανάγκες της οικογένειας μέσω μιας ευέλικτης και οργανωμένης διαδικασίας φροντίδας των παιδιών και προωθείται η εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Δημιουργία πίεσης για τον προσδιορισμό της προέλευσης του κορωνοϊού

"Η Κίνα έχει πολύ μεγάλο κίνητρο και είναι σε θέση να μας αρνηθεί αυτές τις πληροφορίες", δήλωσε ο Κίτσεν. «Έχουν κίνητρο να μας αρνηθούν αυτές τις πληροφορίες γιατί ό, τι και να είναι - είτε ήταν υγρή αγορά είτε βιολογική εγκατάσταση ως προέλευση - είναι ντροπιαστικό για το Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα".

Θεμιστοκλέους: Οι δέκα περιοχές με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού-Με Pfizer το 74,6% των εμβολιασμών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Όπως επεσήμανε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις περιοχές αυτές αναπτύσσονται στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση των εμβολιασμών.

Μαρία Θεοδωρίδου: Ηπιότερες οι παρενέργειες της τρίτης δόσης-Ξεκινά ο εμβολιασμός κατά της γρίπης

Μαρία Θεοδωρίδου: Τους επόμενους μήνες αναμένεται να κυκλοφορεί παράλληλα πλειάδα άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων και του ιού της γρίπης. Ο εμβολιασμός για την γρίπη είπε ξεκινά τις επόμενες εμβομάδες, ενώ από 1η Οκτωβρίου εκκινεί η συνταγογράφηση. Ο εμβολιαμός είναι επιβεβλημένος για ευάλωτες ομάδες και δεν απαιτείται χρονική απόσταση μεταξύ εμβολίων Covid, γρίπης και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων. Όπως είπε, η μειωμένη κινητικότητα της γρίπης πέρισυ δεν θα πρέπει να εφησυχάζει. 

Τρεις χώρες που νίκησαν στη μάχη με τον κορωνοϊό

Ο Αντόνιο Κόστα σε συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα: «Καθώς οι περισσότεροι από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από τον νόμο αίρονται, εισερχόμαστε σε μια φάση που θα βασίζεται στην υπευθυνότητα καθενός. Η Πορτογαλία αλλάζει σελίδα».